Ino agencija posetila Fontys univerzitet u Holandiji

Ino agencija posetila Fontys univerzitet u Holandiji

NAŠA DIREKTORKA ANA MARIJA POPOVIĆ POSETILA JE NAJVEĆI DRŽAVNI UNIVERZITET FONTYS U HOLANDIJI, KAMPUSE U EINDHOVENU I VENLOU, GDE SE SASTALA SA DIREKTORIMA UPISA I SELEKCIJE STUDENATA GOSPODINOM LEO MAESSENOM I GOSPODINOM ALEXANDEROM BETOVIM I RAZGOVARALA O UPISU STUDENATA IZBIJE, BOSNE I CRNE GORE.

Kliknite na sliku za više informacija o fakultetima i smerovima na engleskom jeziku

Fontys Univerzitet spada u top 5 holandskih University of Applied Sciences, i pruža opsežno znanje koje školuje mlade ljude da brzo stupe na tržište rada. Osnovne studije traju 4 godine, jer se u 3. i 4. godini radi obavezna praksa od po pola godine. Kampus Ajndhoven je orijentisan na tehničke nauke, kampus Venlo na Biznis i Marketing, a kampus Tilburg na umetničke programe. Fontys je odličan izbor za one koje žele umetničko ili profesionalno obrazovanje.

Cena studija je 6500 evra godina, a za studente sa EU pasošem cena je samo 2000 evra.

U korist Fontysa je i lowcost aerodrom u Eindhovenu do koga ide direktan Wizzair let iz Beograda, Niša i Tuzle, što veoma znači jer studenti mogu često da dolaze kući zbog niskih cena karata.


Ajndhoven kampus nalazi se u centru grada, i predstavlja najveći kampus sa velikim brojem učionica, kantinama, radionicama i prostorijama za druženje studenata. Venlo kampus se smatra najinternacionalnijim jer je blizu nemačke granice i jer u sebi sadrži međunarodni biznis školu koja je zbog prestižnih programa i niske cene studije veoma popularna u celoj Evropi. Tilburg kampus je sastavljen od učionica za muziku, galerije, teatra i prostora za koncerte i predstave. Svi kampusi nude programe na engleskom jeziku, što je veoma bitno, posebno za muziku i ples, koji su veoma retko na engleskom.

Svi kampusi se nalaze u južnoj Holandiji, na sat vremena jedan od drugog. Izuzetno su moderni, holandski odlično organizovani, sa pristupačnim profesorima i administracijom koji će učiniti sve da se studenti osećaju dobro i da napreduju.

Programi na engleskom jeziku

  • fontys_univ_International Marketing
  • International Business Economics
  • International Business and Management Studies
  • Food and Flower Management
  • International Fresh Business Management
  • Logistics Management Engineering
  • Electrical and Electronic Engineering
  • Physics Engineering
  • Industrial Engineering and Management
  • Information and Communication Technology
  • Mechanical Engineering
  • Mechatronics Engineering
  • Physiotherapy

Fontys ima 60 partnerskih univerziteta u 40 zemalja i studenti redovno odlaze na razmene u druge zemlje, i tako iskuse više kultura. Sa druge strane, Fontys usko sarađuje sa više od 100 svetskih kompanija širom sveta i studenti lako dobijaju prakse u Holandiji, ali i u drugim zemljama.

Ajhndhoven se naziva Brainport of Europe zbog velikog broja kompanija koje su nastale na znanju poput čuvenog Philips, te studenti lako posle diplomiranja nalaze poslove u ovom regionu Holandije.

Ako želite kvalitetno i praktično obrazovanje koje će vam doneti posao onda je Fontys pravi izbor.

Prijava na studije traje do 15. juna i preko Ino agencije upis je direktan i olakšan, a prijava besplatna.

Ako želite da studirate u Holandiji pošaljite nam besplatan upit: