Ino Agencija posetila Munich Business School

Ino Agencija posetila Munich Business School

U MAJU DIREKTORKA INO AGENCIJE ANA MARIJA POPOVIĆ POSETILA JE MUNICH BUSINESS SCHOOL I SASTALA SE SA VERENOM LOHNER, REKRUTERKOM ZA MEĐUNARODNE STUDENTE NA MBS I RAZGOVARALA I OLAKŠANOM UPISU ZA STUDENTE SA BALKANA.

Škola za buduće profesionalce

O Munich Business School smo već pisali ali ono što je jasno kad se dođe na ovaj fakultet je da je on potpuno posvećen nemačkom biznisu i jako integrisan u bavarsku industriju. Minhen je najbogatiji i najrazvijeniji nemački grad, sa hiljada firmi i stotinama korporacija. Može se reći i da je Minhen što se tiče industrije i proizvodnje centar Evrope, kao što je London finansijski centar.

Studirati u Minhenu znači biti na izvoru informacija velikog biznisa i velikih igrača.

Nastava u MBS se održava u malim grupama i sve je veoma orijentisano na pojedinačnog studenta i njegov razvoj. Karijerni centar veoma vredno radi da svakom studentu pronađe odgovarajuću praksu a potencijalno i posao, jer kompanije redovno regrutuju studente sa MBS. Vrlo često se organizuju Alumni kokteli gde studenti koji su studirali MBA ili drugi program na MBS dođu da se networkuju sa trenutnim studentima i mnogi su se tako zaposlili.



Osnovne i master studije su na engleskom jeziku, a znanje nemačkog je dobrodošlo. Studenti tokom semestra mogu besplatno da pohađaju časove nemačkog.

MBS se nalazi u blizini centra Minhena. Minhen je odlično povezan grad, sa sjajnim gradskim prevozom i biciklističkim stazama, tako da nije problem stići bili gde. Studenti MBS imaju priliku da pristutvuju različitim interesantnim predavanjima poput Marka Pešića (sin trenera Svetislava Pešića) koji je menadžer košarkaškog kluba Bayer Munchen i mnogi drugi profesionalci iz Mercedesa, Boša, Simensa itd. Tokom boravka u Minhenu sreli smo se sa prijateljem koji je završio MBA pre nekoliko godina ovde, i veoma je zadovoljan.

MBS sarađuje sa nekoliko rezidencija za studentski smeštaj, tako da je dobijanje smeštaja dosta jednostavno.

Upis i viza

Preko Ino agencije prijava je besplatna i upis je olakšan. Kada aplicirate za nemačku studentsku vizu imajte u vidu da procedura zaista komplikovana a mi vam u tom procesu pružamo podršku koja će vam veoma značiti, jer se lako bude odbijen za vizu.

Ako želite da ostvarite karijeru u Nemačkoj Munich Business School je odličan put za to!

Ako želite da studirate na MBS pošaljite nam upit: