Ino Edukacija posetila Univerzitet UCAM Murcia u Španiji

Ino Edukacija posetila Univerzitet UCAM Murcia u Španiji

UCAM Murcia je prevazišao naša očekivanja!


Poseta UCAM Kampusu

UCAM je katolički univerzitet sa tradicijom kampusa koji datira još od početka 18.veka. Kamppus je veoma veliki, i to je čitav deo grada, i sastoji se iz glavne zgrade (na naslovnoj slici), i mnogih modernih zgrada u kojoj su učionice i sale za predavanja, kao i celog sportskog kompleksa i studentskih domova. Univerzitet ima i svoju menzu, te studenti mogu da se hrane na kampusu, sva tri obroka. Imali smo sastanak sa gospođom Alfiom Akhmetoldom iz odeljenja za međunarodne studente sa kojom smo dogovorili povoljnije upisne uslove za naše studente. UCAM broji 19000 studenata, od čega 15% čini međunarodna studentska populacija te će se studenti naći i među španskim i među međunarodnim studentima. U centru kampusa nalazi se prelepa bašta koju studenti koriste za studentske sastanke, odmore i druženje. Pored kampusa nalazi se Outlet La Noria te je studentima uvek dostupan šoping poznatih španskih brendova po baš niskim cenama (nismo ni mi odoleli). 


Zašto studirati na UCAM Murcia?

Utisak sa kampusa je da je to prava Španija! Topla, tradicionalna i spremna da dočeka svakoga punog srca! UCAM Murcia je državno-akreditovani univerzitet, na kome osnovne studije traju 4 godine, a master studije godinu dana. Po rangiranju nalazi se u gornjoj polovini španskih univerziteta, a prednjači u rangiranjima za kvalitet studentskog života i po velikom broju profesora u odnosu na broj studenata. Murcia je idealan izbor ukoliko student želi da studira u Španiji, nauči španski,, provodi vreme na kampusu te bude fokusiran na svoje studije. Studije biznisa, sporta, psihologije i stomatologije su veoma poznate širom Španije i Evrope, pa preporučujemo da pogledate programe ovde. Studijski programi su na španskom ili engleskom jeziku, i školarine su veoma povoljne 4- 13 hiljada EUR, zavisno po godini. Studentski život u Mursiji takođe karakterišu niže cene, te su ukupni mesečni troškovi oko 500 EUR (zajedno sa smeštajem).

Život u Mursiji

Mursija je 7.grad po veličini u Španiji, i daje mogućnost studentima da u isto vreme imaju i bezbednost na kampusu ali i da osete gradski život Španije. U Mursiji živi oko 600.000 ljudi i to je regionalni ekonomski i administrativni centar istoimene oblasti, te studenti neće imati osećaj da su izmešteni jer je Mursija veoma vibrantan grad sa puno kulturnih dešavanja i aktivnim noćnim životom. Mursija ima istorijski centar sa prelepom katedralom, koju okružuju male ulice pune prodavnica i kafića, u kojima možete naručiti tapase, španska jela i sjajan sladoled! Mursija se nalazi u blizini mnogih španskih letovališta, te su mnogo plaže dostupne na sat vremena vožnje. U Mursiji je otvoren ODISEO zabavni kompleks koji u svom sklopu ima Michelin restoran, kafiće, klubove, bazen i važi za jedno od najeksluzivnijih mesta u južnoj Španiji.


Odlični uslovi za sportiste

UCAM Murcia je poznat kao fakultet za sport (između ostalog) o čemu govori i da je čak sedmoro studenata sa Mursije učestvovalo na Olimpijadi u Tokiju. Takođe, takmičarski sport je veoma važan, košarkaški tim UCAM Murcia igra u prvoj španskoj ligi, a fudbalski u drugoj - idealna opcija za sportiste! Na kampusu postoji ogromna teretana, sportski tereni, savetovalište za sportiste i zaista su sjajni uslovi. Pošto je toplo tokom cele godine, studenti dobar deo vremena provedu trenirajući napolju. Postoje osnovne i master studije sporta, na španskom i engleskom jeziku. 


Direktan i besplatan upis preko Ino Edukacije

Ako želite da studirate u Španiji, kontaktirajte nas ili zakažite https://www.inoedukacija.com/page/besplatan-sastanak-sa-ino-mentorima-i-pretraga-programa-partnerskih-univerziteta/!

besplatan sastanak