Kako izgleda IULM kampus u Milanu?

Kako izgleda IULM kampus u Milanu?

Najlepši moderni univerzitetski kampus u Milanu!

IULM je kampus za medije i komunikacije

Ukoliko se vaša interesovanja vezuju za polje jezika, komunikacije i kulture, onda je IULM pravi izbor za vas. Pored oblasti medija i komunikacije, koje svakako izdvajaju ovaj univerzitet kao vodeći i najbolji, na ovom univerzitetu možete studirati dizajn, turizam, menadžment u turizmu, kao i mnoge druge oblasti. Grade se kompetencije za komunikacije u svim oblastima industrije, pa tako npr. i u industriji hrane!


IULM je jedan od prvih univerziteta u Italiji, koji se fokusirao na svet komunikacije i potrošačkog društva. Istorijski razvoj IULM karakteriše dinamičnost prilagođavanja promenama koje stalno prate savremeni sistem, takođe i samo predviđanje promena, s toga je jedna od glavnih misija IULMa da obrazuje profesionalce sposobne da se suoče sa svim izazovima i prilikama, koje proizilaze iz tržišta i međunarodnih scenarija.

Kampus za 21.vek

Raskošnost i savremenost kampusa je svakako ono što ostavlja prvi utisak. Kampus se sastoji od čak 8 zgrada. Univerzitet, osim samih fakulteta obuhvata i domove za studente, što je dosta značajno za njih. Brojni amfiteatri se koriste za organizaciju različitih događaja i konferencija. Moderna arhitektura karakteriše zgrade Univerziteta IULM i tim se značajno doprinosi kvalitetu nastave. Glavna zgrada u Via Carlo Bo je centralno jezgro Univerziteta IULM koje je, spolja pokriveno ružičastim ciglama i okruženo dvorištem, skladno povezano sa čuvenom milanskom arhitektonskom tradicijom. Unutra, sistem pokretnih stepenica povezuje šest spratova zgrade, čiji je nameštaj kreiran prema hromatskoj studiji koja je funkcionalna za koncentraciju i proučavanje. Oko centralne zgrade izgrađen je vrt i sedam novih zgrada za smeštaj, učionica, istraživačkih odeljenja i instituta, univerzitetske knjižare, ugostiteljskih usluga i studentskog doma. Za IULM studiranje ne znači samo ostajanje u učionici i puko učenje, već i komuniciranje, ostvarivanje kontakata... vodeći se tim, usluge namenjene studentima uvek su na pešačkoj udaljenosti.

Po uzoru na američke kampuse, nova zgrada Athenaeum je veoma moderan kompleks, tehnološki napredan i opremljen strukturama i prostorima dizajniranim da daju prostor za učenje, istraživanje, ali i za trenutke socijalizacije. Smešten u oblasti koja se stalno razvija, samo pet minuta od Dizajn okruga i područja Navigli. Kampus Univerziteta IULM postao je referentna tačka za modernost i dinamiku, kao i jedan od najbolje povezanih univerziteta u gradu zahvaljujući IULM -u stajalištu linije metroa M2.

Aktivnosti na kampusu

Studenti imaju mogućnost da rade pola radnog vremena u kancelarijama Univerziteta. Takođe, IULM poseduje i Web radio, koji studentima pruža uvid u sva dešavanja na Univerzitetu. Nije reč o klasičnoj radio stanici, s obzirom da studentima pruža mogućnost da eksperimentišu sa ovakvom vrstom medija, kao i da na ovaj način steknu potrebnu praksu, organizuju samostalno određene projekte i teme o kojima žele da govore.
Mladi pisci IULM-a su jedan specifičan, uređivački projekat, koji podstiče kreativno pisanje inspirisano kulturnim šarenilom univerzitetskog okruženja. Ovakav način podsticanja  kreativnosti kod pojedinca predstavlja važnu tačku razvoja jezika, komunikacije i kuture, što su i osnovne oblasti proučavanja samog Univerziteta.


Sam Univerzitet insistira na usavršavanju, kao i kombinovanju naučnih disciplina, u skladu sa potrebama budućih zanimanja. S tim u vezi imate priliku da usavršite svoje IT i kompjutersko znanje. IULM je akreditovani test centar za polaganje ECDL sertifikata koji vam može pomoći u daljem razvoju karijere, kao i sticanju novih veština. Pored nastavnih i vannastavnih kulturnih aktivnosti koje IULM promoviše za razvoj liderskih sposobnosti mladih na međunarodnom nivou, možete učestvovati u svim studentskim sportskim inicijativama, koje koordinira CUS Milan (Univerzitetski sportski centar). IULM prepoznaje obrazovnu vrednost sporta i njegovu važnost u ličnom i profesionalnom razvoju pojedinaca.

Ukoliko vas interesuju studije komunikacija i turizma u Italiji, savetujemo da zakažete sastanak u Ino Edukaciji. Upis preko nas je potpuno besplatan i direktan!