Stipendije vlade Holandije za 2020. godinu!

Stipendije vlade Holandije za 2020. godinu!

Otvorene su prijave za konkurs holandske državne stipendije za 2020. godinu! Namenjene su pre svega studentima osnovnih i master studija koji planiraju da nastave svoje obrazovanje u pomenutoj državi.

Naime, holandska stipendija se pre svega dodeljuje međunarodnim studentima izvan Evropskog ekonomskog prostora, što je u ovom slučaju plus za sve srpske akademce.

Od svih kandidata se traži da se prijave na samom početku roka, sve prijave poslate nakon drugog februara 2020. godine neće biti razmotrene.

Ministarstvo Holandije dodeljuje stipendije u iznosu od 5000 evra u prvoj godini studija, bez obzira da li je reč o osnovnim ili master programima. Uslov je da niste iz zemlje Evropske unije, da u slučaju upisa na osnovne studije imate diplomu srednje škole, odnosno fakulteta, ukoliko je reč o master studijama. Takođe, da ispunjavate sve uslove koje od vas traži holandski univerzitet ili fakultet za upis na željeni program. Napominjemo da svaki univerzitet ima istaknuto na svom znaničnom sajtu u okviru kojih programa se možete prijaviti za nacionalnu stipendiju.

Univerziteti čiji budući studenti mogu učestovati u odabiru za stipendiju su pojedini partneri Ino Edukacije, a i mnogi drugi univerziteti - Leiden University, Utrecht University, University of Groningen, Erasmus University Rotterdam, Maastricht University, VU Amsterdam, Radboud University, Tilburg University, Delft University of Technology, Eindhoven University of Technology, University of Twente, Wageningen University, Amsterdamse University of the Arts, Fontys University of Applied Sciences, The Hague University of Applied Sciences, Hanze University of Applied Sciences, Hotelschool The Hague, Royal Academy of Art, The Hague, Rotterdam University of Applied Sciences i drugi.

Budućim studentima savetujemo da što pre počnu sa odabirom programa u jednoj od najkvalitetnijih evropskih zemalja za obrazovanje. Takođe, želimo i puno sreće u selekciji za pomenutu stipendiju!