Upiši fakultet u inostranstvu od kuće!

Upiši fakultet u inostranstvu od kuće!

Trenutna situacija sa virusom Covid-19 je uticala na sve delatnosti, pa tako i na studente koji su već u aplikacionom procesu, ili razmišljaju da li vredi uopšte aplicirati.

Međutim, svi univerziteti su najavili da će školska godina početi normalno i da neće biti promena uslova upisa ili rokova, o čemu smo pisali u tekstu o uticaju Korona virusa na studije u inostranstvu.

Samo apliciranje na univerzitete se i inače odvija uglavnom online i nema razloga da iz straha gubite vreme ili pauzirate godinu. Ino Edukacija je u direktnom kontaktu sa preko 100 univerziteta i njihovom službom za upis, već smo proslavili upis na fakultet za desetine naših studenata i spremni smo da pomognemo svima koji žele da upišu studije 2020. godine.


Informisanje je prvi korak

Sajtovi Ino Edukacija i Kako na master sadrže preko 700 tekstova na temu studija, stipendija, viza, smeštaja i univerziteta. Na društvenim mrežama Instagram (@ino_edukacija) i Facebook svakodnevno delimo korisne savete na temu studentske mobilnosti, a u narednom periodu ćete imati prilike da kroz sesije #Livesamentorom dobijate aktuelne informacije i iskustva studenata svake srede u 20h.


Savetovanje sa INO mentorom

Ino mentori oduvek nude opciju online sastanaka i usluga za sve naše studente i roditelje koji inače nisu u mogućnosti da posete naše kancelarije u Beogradu i Tivtu, jer žive van tih gradova. Sa te strane, budite sigurni da naš tim ima razvijen sistem online savetovanja i da je usluga koju ćete dobiti na izuzetno visokom nivou,.

Konsultacije traju 1h i vrši se detaljna pretraga svih programa na osnovu vaših kvalifikacija, finansijskih mogućnosti, realnih šansa za upis i želja. Takođe, dobijate registraciju u INO sistem, informacije o dostupnim stipendijama, uslovima i dokumentaciji, troškovima života i studija, finansijskoj garanciji, smeštaju, vizi i odgovore na sva vaša pitanja pre i posle sastanaka.

Sve što je potrebno jeste da nas kontaktirate da zakažemo termin, instalirate Skype ili Viber i imate mejl kako bismo vam poslali sva neophodna dokumenta i nastavili komunikaciju. Ukoliko vas interesuje neki od naših partnerskih univerziteta, javite nam se da zakažemo besplatan sastanak.

Copy of Copy of PROFESIONALNA ORIJENTACIJA (6)


Izrada dokumentacije

Nakon što utvrdimo koji vas univerziteti interesuju, koji su uslovi za apliciranje i kako će izgledati aplikacioni proces, pristupamo izradi dokumentacije. Studenti mogu da imaju svoju dokumentaciju ili da uzmu našu uslugu izrade dokumentacije.

Popunjavate online upitnik koji je detaljan i temeljan i na osnovu koga naši mentori studentima izrađuju na stotine dokumenata godišnje. Nakon što nam pošaljete popunjen upitnik, svoju dokumentaciju dobijate u roku od 3 do 5 radnih dana putem mejla. Imate pravo na reviziju i nakon što se uverimo da je sve na visokom nivou i u redu, ulazimo dalje u proces.


Test jezika

Sa novonastalom situacijom se postavlja i novo pitanje - kako da polažem test jezika. Neki od vas znaju, neki nisu upoznati, ali za upis na studije u inostranstvu potreban je dokaz o znanju jezika u vidu međunarodno priznatog sertifikata. Neki studenti su imali sreću i položili sve neophodne testove pre trenutne situacije, a oni koji to nisu uradili pitaju se šta dalje.

Ne brinite, imamo online rešenje i za ovo! Kome su potrebne pripreme za polaganje testa, upućujemo vas na našu partnersku školu jezika čiji učenici imaju 100% prolaznost na testovima, Professional English koja nudi online pripreme za sve naše studente.

Ko je siguran u svoje znanje jezika, naš centar za školovanje je direktan predstavnik nekoliko univerziteta koji imaju svoje online platforme za polaganje jezika i koji su potpuno prihvaćeni za apliciranje na te univerzitete.

Copy of Copy of PROFESIONALNA ORIJENTACIJA (5)


Apliciranje

Kada smo prikupili sva neophodna dokumenta i kada položite test jezika, naši mentori rade apliciranje na fakultet. Univerziteti imaju online sisteme apliciranja ili smo u direktnoj komunikaciji sa njima i ceo proces obavljamo putem mejla.

Uvek predlažemo apliciranje na nekoliko univerziteta, kako biste imali i rezervne opcije i ne biste ostali ne upisani. Ino mentori će vas prilikom prvih konsultacija uputiti u ceo proces, tako da ćete znati šta da očekujete i koji su vam naredni koraci.


Čestitamo! Upisani ste!

Nakon dve do četiri nedelje dobijamo odgovor od univerziteta i zajedno proslavljamo vaš upis na fakultet! Kao što vidite cela procedura funkcioniše online, naši mentori su vam podrška tokom celog procesa i tu su da odgovore na sva vaša pitanja, da prate proceduru i pobrinu se da upis prođe bez stresa. Viza i smeštaj će se raditi na leto, a do juna se očekuje da će ova kriza proći, te će ceo proces viziranja teći normalno.

Ukoliko ste četvrta godina srednje škole i razmišljate o upisu na osnovne studije u inostranstvu ili treba uskoro da diplomirate i želite da upišete master, možda ste već aplicirali i potrebne su vam nove/rezervne opcije ili vam je potrebna detaljna pretraga programa - kontaktirajte nas, INO mentori su tu da ostvare vaš put do studija u inostranstvu!

Kontaktirajte nas putem mejla na office@inoedukacija.com, pozivom na kontakt telefon +381615544199 ili putem formulara na dnu sajta.

Copy of Copy of PROFESIONALNA ORIJENTACIJA (2)