Zašto da studirate jezik i komunikacije na IULM-u?

Zašto da studirate jezik i komunikacije na IULM-u?

Ako želite da studirate i usavršavate svoje znanje iz oblasti kao što su jezik, kultura i komunikacije, imamo idealan univerzitet za vas - IULM. Oblasti medija i komunikacije, svakako izdvajaju ovaj univerzitet kao vodeći i najbolji. 


IULM je jedan od prvih univerziteta u Italiji, koji se fokusirao na svet komunikacije i potrošačkog društva. Ono što je jako interesantno Univerzitetski institut za moderne jezike (IULM) osnovali su Karlo Bo, pesnik, književni kritičar i profesor španskog i francuskog jezika i književnosti i Silvio Baridon, profesor francuskog jezika i književnosti na Univerzitetu Bokoni, 1968. godine. Preimenovan je 1998. godine kao IULM - Univerzitet za jezike i komunikacije.

Više od 50 godina, IULM gradi svoju obrazivnu misiju zasnovanu na stručnosti, znanju i svesti, integrišući profesionalne kompetencije, meke veštine i kulturno znanje.


Nastavno osoblje uključuje menadžere i profesionalce iz medija i komunikacija, stručnih službi, biznisa, javne uprave i kulturnih organizacija. IULM nudi inovativnu nastavnu metodu zasnovanu na mešavini teorije i prakse koja je striktno povezana sa stvarnim svetom i posebno fokusirana na nove profile poslova. Svi kursevi omogućavaju sticanje onih mekih veština koje su veoma tražene na tržištu rada (timski rad, donošenje odluka, međuljudska komunikacija).

Zahvaljujući stalnim dobro uspostavljenim vezama sa svetom rada, IULM može pružiti stvarne mogućnosti za zapošljavanje. Kao što pokazuju podaci koji proizilaze iz najvažnijeg nacionalnog izveštaja (Almalaurea 2020 Izveštaj), IULM akademski programi i metod nastave su veoma efikasni: godinu dana nakon diplomiranja, 71,9% diplomiranih prvostupnika IULM-a je dobro pozicionirano u poslovnom svetu.


Raskošan kampus


Ono što još ističe IULM na jedan poseban način jeste savremeni i raskošni kampus, koji svojim izgledom svakako doprinosi kvalitetu nastave. Brojni amfiteatri se koriste za organizaciju različitih događaja i konferencija. Kampus karakteriše kombinacija zgrada moderne arhitekture skladno povezanih sa dvorištem, koje je slika čuvene milanske arhitektonske tradicije. 

Unutrašnjost kampusa je ispunjena sistemom pokretnih stepenica koje povezuju šest spratova zgrade, a nameštaj zgrade je kreiran prema hromatskoj studiji koja doprinosi boljoj koncentraciji i učenju.

Oko centralne zgrade izgrađen je vrt i sedam novih zgrada za smeštaj, učionica, istraživačkih odeljenja i instituta, univerzitetske knjižare, ugostiteljskih usluga i studentskog doma. 



IULM Lab


Univerzitet je posvećen jačanju i poboljšanju kvaliteta istraživanja, njegove originalnosti i društvene korisnosti. U tom cilju, pažljivo se promovišu i teorijska i terenska istraživanja, sa strateškim ciljem da se doprinese smanjenju jaza – posebno očiglednog u sektoru društvenih nauka – između teorijskog znanja, empirijskih praksi i potreba tržišta rada. Strukture odgovorne za istraživanje su Odeljenja. Ovo takođe uključuje podršku projektima koji imaju za cilj proizvodnju eksperimentalnih i inovativnih filmova ili audiovizuelnih proizvoda, kao i finansiranje istraživačkih projekata odeljenja. Godišnje se posebna pažnja poklanja razvoju posebnih univerzitetskih projekata i jačanju istraživačkih centara. Laboratorija uvek proizvodi nove resurse: ne samo za sam Univerzitet, već i za društvo uopšte, za institucije i preduzeća.

Ukoliko se odlučite da budete student IULMA imaćete mogućnost da radite pola radnog vremena u kancelarijama Univerziteta. 

Takođe, još jedan zanimljiv, uređivački projekat, jesu mladi pisci IULM-a. Projekat je osmišljen tako da na jedan specifičan način podstiče kreativno pisanje studenata, koje predstavlja važnu ulogu u razvoju jezika, komunikacije i kulture.

IULM poseduje i Web radio, koji je tu da studentima pruži uvid u sva dešavanja na Univerzitetu. Međutim, nije reč o klasičnoj radio stanici, studenti imaju mogućnost da eksperimentišu sa ovakvom vrstom medija, kao i da na ovaj način steknu potrebnu praksu, organizuju samostalno određene projekte i teme o kojima žele da govore.





Više informacija o studijama na IULM-U možete da pročitate ovde: https://kakonamaster.com/2019/02/01/iulm-univerzitet-za-jezike-i-komunikaciju-milano/


Ukoliko vas interesuju studije komunikacija i turizma u Italiji, savetujemo da zakažete sastanak u Ino Edukaciji. Upis preko nas je potpuno besplatan i direktan!