Artevelde University of Applied Sciences Gent | Ino edukacija

Artevelde University of Applied Sciences Gent


Studiraj u prelepom Gentu u Belgiji!

Artevelde je državni univerzitet koji se nalazi u gradu Gentu, Belgija, u flamanskom delu, na sat vremena od Brisela. Univerzitet primenjenih nauka Artevelde nudi raznovrstan dijapazon diplomskih, diplomskih, postdiplomskih programa i kurseva. Osnovan je 2000.godine spajanjem 4 manja fakulteta iz Genta i danas ima oko 14000 studenata. Gent je jedan od najlepših belgijskih gradova, a u blizinu su Briž, Antverpen, Leuven, Brisel, kao i Severno more koje je leti omiljena destinacija za turiste koji koriste tople dane na dugim plažama. Kampus se nalazi u blizini istorijskog centra i okružen je prelepi kafićima i trgovima. Sam kampus izgrađen je 2005. godine, veoma je dobro opremljen i održavan.Studiraj na engleskom jeziku u Belgiji

Belgija je idealna zemlja za studije jer je veoma uređena, ima dugu univerzitetsku tradiciju i veoma je mirna zemlja. Troškovi života su malo niži nego u Holandiji a smeštaj je daleko lakše naći. U Flamanskom delu Belgije (severni deo) svi veoma dobro govore engleki jezik, te su u ponudi različiti programi na engleskom jeziku. 

Niske školarine sa EU pasošem za studije u Gentu

Školarina za studente sa EU pasošem iznosi samo 1000 EUR po godini, a za studente sa NON-EU pasošem iznosi 7256 EUR po godini.


Poseta Ino Edukacija Univerzitetu Artevelde - veoma pozitivni utisci!

U maju 2023. direktorka Ino Edukacije Ana Marija Koppert posetila je Artevelde i imala sastanke sa zaposlenima u odeljenju za upis (Admissions) i obišla je ceo kampus. Studentima su dostupne prostorije za zajedničko učenje, dvorište, velika i povoljna menza sa kuvanom hranom koja je u sklopu fakulteta, kao i laboratorije sa 3D štampačima, biblioteka sa računarima i veliki broj manjih i većih učionica i auditorijuma. Studentska menza radi svaki radni dan i ima veliki izbor kuvanih jela, sendviča, pasti kao i pića i peciva. Postoji i salatni bar, i za svaki jelo dostupan je nutritivni izveštaj o kalorijama i alergijama. Cena celog kuvanog ručka je manja od 5 evra i meni je svaki dan drugačiji. Ovo su slike koje smo zabeležili na Artevelde.
Osnovne studije na Artevelde univerzitetu

Svi programi traju 3 godine i na engleskom su jeziku.

  • International Business Management
  • International Communication Management
  • International Graphic and Digital Media
  • International Journalism
  • International Organisation and Management

Master studije na Artevelde univerzitetu

  • Postgraduate European Clinical Specialization in Fluency Disorders

Smeštaj za studente u Gentu

Gent je pravi studentski grad i situacija sa smeštajem je u Belgiji generalno bolja nego u Holandiji, u smislu da se smeštaj lakše nalazi preko fakulteta i na privatnom tržištu. Artevelde ima svoje domove i internacionalni studenti koji se prijave preko Ino Edukacije do 1.maja za studije imaju velike šanse da dobiju dom. Sobe su najčešće jednokrevetne sa kupatilom. Besplatna prijava na studije preko Ino Edukacije

Za studente sa NON-EU pasošem prijava je otvorena do 1.juna, a za studente sa EU pasošem prijava je otvorena do 31.avgusta. Prijava preko Ino Edukacije je besplatna. 

Prijavite se na naš newsletter

Podaci o firmi:

ANA MARIJA KOPPERT PR AGENCIJA ZA OSTALO OBRAZOVANJE INO EDUKACIJA BEOGRAD | PIB: 108923623 | MB: 63798584