Eko volontiranje | Ino edukacija

Eko volontiranje


Go Wild. Go Inspire. Go Experience. GoEco!

Opšte informacije

GoEco je vodeća eko-turistička kompanija sa raznolikim izborom povoljnih volonterskih projekata u inostranstvu. Organizacija je osnovana 2005. godine, a njihov tim se sastoji od iskusnih i strastvenih volontera koji su željni da vam pruže autentično volontersko iskustvo! Predstavljaju posrednike 150 različitih inicijativa za zajednicu, divlje životinje i životnu sredinu širom sveta, zahvaljujući izvanrednim partnerstvima ostvarenih tokom godina rada. Provajderi GoEco su veoma raznoliki – od grupa lokalnih zajednica do renomiranih globalnih organizacija. Svi projekti kojima upravljaju su pažljivo pregledani kako bi svako volontersko iskustvo zadovoljilo vaše standard, a i standardu organizacije.


Akreditacije i nagrade


Putovanje u inostranstvo radi volontiranja, ponekad u zemlje u razvoju, važna je odluka stoga je pre pregledanja programa koji vam odgovaraju, najvažnije proveriti najpouzdaniju i zakonitu kompaniju koja se time i bavi. Sa više od 13 godina iskustva, 17 000 volontera i preko milion volonterskih sati, GoEco je jedna od najvećih svetskih i legalnih kompanija koje pružaju prilike za volontiranje širom sveta.

2018. godine su više puta nagrađeni za inovativne programe u volontiranju. Njihove egzotične destinacije i volonterske misije objavljivane su u čuvenom The Gardian časopisu i u USA Today.

Sarađuju sa velikim brojem stranih univerziteta i koledža kao što su: University of Georgia, University of Waterloo, York University, University of Washington, Universitat de Barcelona, Universidad de Granada, Brooklyn College, Washington and Lee University, University of Connecticut itd.

Ujedinjenje Nacije podržavaju njihov volonterski program za održivu poljoprivredu u Irskoj kao deo svoje mreže koja pomaže pojedincima i organizacijama da pronađu i ponude trenutne mogućnosti učenja i rada u globalnim naporima za borbu protiv dezertifikacije. 


Projekti


GoEco vam pruža izbor između sledećih država i kontinenata: Afrika, Azija, Australija, Fidži, Novi Zeland, Centralna Amerika, Evropa, Izrael, Severna i Južna Amerika.

Volonterske aktivnosti su formulisali na sledeći način, shodno kontinentu ili državi za koju ste zainteresovani:

 • Očuvanje divljih životinja i rezervata
   
 • Očuvanje morskih i koralnih grebena
   
 • Pomoć i razvoj zajednice
   
 • Volontiranje sa decom
   
 • Međunarodna stažiranja
   
 • Najpovoljniji volonterski programi
   
 • Volonterski odmori i ture
   
 • Naučite španski uz volontiranje
   
 • Rad sa tinejdžerima i srednjoškolcima
   
 • Porodični odmor za volontere
   
 • 50+ volontiranje
   
 • Predavanje engleskog jezika u inostranstvu
   
 • Medicinska i zdravstvena zaštita

Postoje i posebne ponude u okviru postojećih koje podrazumevaju nešto veće benefite ukoliko se prijavite ranije za određeni program ili recimo određene pogodnosti u vidu 6 besplatnih noćenja u Cape Town-u. 

Mogućnosti su brojne: od rada u rezervatu sa pandama u Kini, brige o kornjačama na Baliju, do volontiranja u evropskim hostelima i rada u narodnim kuhinjama u Tel Avivu.Stipendije


GoEco želi da pruži pristup volonterskim projektima, ali takođe razumeju da volontiranje u inostranstvu može bti prilično skupo. Takođe, većina volontera nema neposredan pristup volonterskim fondovima, stoga je GoEco pronašao sjajne resurse koji će vam pomoći da dobijete potrebna sredstva kako biste omogućili svoj volonterski izlet snova!

 • Ambassadors Scholarship Foundation

Ova fondacija nudi fond za stipendije pojedincima koji su zainteresovani da se pridruže programima koji jačaju međunarodne odnose i poboljšavaju zajedničko razumevanje. To se može postići kulturnim, obrazovnim i humanitarnim aktivnostima koje proizvode direktnu razmenu ideja i kultura među narodima različitih zemalja. Stipendije se dodeljuju na osnovu izbora komiteta ili finansijskih potreba volontera.

Ovim putem postoji mogućnost prikupljanja sredstava za vaše naredno volontersko putovanje! Ova fondacija nudi jedinstvene proizvode koji se mogu unapred prodati kako biste postigli svoj cilj i istovremeno podržali volontere širom sveta. Koristeći prodajne listove fondacije, sve što treba da učinite je da prodate predmete, bez troškova za svoj džep.

 • Fund My Travel

Fund my travel pruža volonterima platformu za prikupljanje novca koja ima za cilj pružanje mogućnosti za finansijsku podršku putem porodice, prijatelja i internet zajednice. To funkcioniše na sledeći način: Kreirate profil na Fund My Travel koji će vašoj porodici, prijateljima i online publici dati do znanja zašto želite da volontirate i koja je svrha vašeg izabranog projekta. Svoj profil možete deliti preko e-maila, društvenih mreža i ostalih platformi. Na taj način ćete dopeti do stotina ljudi koji žele da vam pomognu kako biste dostigli svoje volonterske ciljeve, a opet na neki način da sudeluju u vašem volonterskom radu.

Takođe i GoEco pruža stipendije za određene projekte.

 

Cene i trajanje programa


U zavisnosti od projekta od vas se može tražiti izvesno znanje engleskog jezika, da ste dobar plivač ili recimo da ste u dobroj fizičkoj formi. Takođe, mogućnost apliciranja na projekte zavisi od vaše starosne dobi. Za većinu projekata imate obezbeđen smeštaj, ali to opet zavisi od toga gde želite da volontirate i koji je projekat u pitanju. 

Prilikom apliciranja plaćate depozit u iznosu od 350 dolara, koji vam se kasnije vraća.

Programi su u trajanju od 2 do 12 nedelja, vi birate koliko ćete vremena volontirati. Neki projekti mogu biti prilično jeftini – 5 dolara dnevno, dok se neki plaćaju i do 4600 dolara nedeljno.

Pasoš mora biti validan još šest meseci od datuma napuštanja zemlje u kojoj volontirate. Učesnik je odgovoran za plaćanje taksi i naknada. Takođe ste u obavezi da obavestite organizaciju za slučaj da imate više od jednog pasoša. Sveobuhvatna polisa zdravstvenog i putničkog osiguranja se podrazumeva.

Putni troškovi tj. avionski prevoz nije uključen u troškove programa.


Ukoliko vas interesuje volontiranje u inostranstvu kontaktirajte nas putem mejla na office@inoedukacija.com ili putem upita na dnu sajta.

Prijavite se na naš newsletter

Podaci o firmi:

ANA MARIJA KOPPERT PR AGENCIJA ZA OSTALO OBRAZOVANJE INO EDUKACIJA BEOGRAD | PIB: 108923623 | MB: 63798584