European School of Economics in Rome


Opšte


Evropska škola ekonomije je izvrstan privatni koledž za visoko obrazovanje bez granica, multikulturan i pragmatičan, u potpunosti akreditovan. Studenti diplomskih programa dobijaju britansku diplomu na Univerzitetu u Chichesteru po završetku studija na ESE.

ESE nudi diplom za  master, magistarske ili MBA i kratke programe u svojim centrima u Londonu, Rimu, Milanu, Firenci.

Diplomci ESE su među najkonkurentnijim poslovnim profesionalcima na tržištu, pripremljeni za vodeće uloge u međunarodnom marketingu, finansijama, komunikaciji i upravljanju.

Škola bez granica, Evropska škola ekonomije, novi je koncept u visokom obrazovanju. Kombinujući akademsku izvrsnost, međunarodnost i pragmatizam, ESE programi diploma i sertifikata dizajnirani su da pripreme novu generaciju lidera i preduzetnika.Zašto odabrati ESE?


ESE veruje u obrazovanje za pojedinca. Smatra da zaslužujete specijalne programe po meri koji će se baviti i kultivirati vaše snage i veštine, podstaći lični razvoj i, što je najvažnije, osnažiti vas da verujete u ostvarivost svog sna.

ESE veruje u razvoj celokupne „ličnosti“, pripremajući mlade studente za ulazak u globalno okruženje i promene koje će tamo naići. Ovaj sukob mladima predstavlja dilemu - pukotinu - jer su izazvani da se suoče i pronađu logiku u događajima koji se oko njih događaju.

Studenti ESE vredno uče, putuju u inostranstvo, završavaju praksu i uče više jezika, ali sve se to postiže u atmosferi poverenja i saradnje. Tokom ovog „putovanja za učenje“ ESE svojim učenicima uliva osećaj odgovornosti. Diplomci ESE nisu samo kvalifikovani i sposobni profesionalci, već i osnaženi i samosvesni pojedinci.


Lokacija


Zašto studirati u Rimu? Sa jedinstvenom istorijom koja datira više od 2000 godina, Rim danas nastavlja da predstavlja vrhunac evropske klasične lepote i kulture, kao i moderni multikulturni kapital za međunarodno poslovanje i banke, vladine institucije i poznate lokalne i međunarodne kompanije. 

Ulice s kaldrmom i veličanstvene pijace same su po sebi arhitektonska remek-dela. Rimski veličanstveni Koloseum stoji kao jedan od najlepših primera rimskog inženjerstva, dok se Panteon smatra jednim od drevnih rimskih arhitektonskih podviga. U Rimu se čuvaju neka od najneverovatnijih umetničkih remek-dela na svetu ikada ostvarena, uključujući Mikelanđelov plafon u Sikstinskoj kapeli i Rafaelove freske, Berninijeve skulpture u Vatikanskim muzejima i freske vile Farnesine.

I na kraju, ali ne najmanje važno, maksimalno tri i po sata vožnje vozom od centra Rima dovešće vas do divnih lokacija poput Milana, Firence, Napulja, Bolonje i Peruđe. Može li vam to ikad dosaditi?

Ako ste jedan od avanturista koji voli da istražuje onda ste na pravom putu. 

Na relaciji Beograd - Rim postoje stalni letovi, a cena se kreće oko  16.000din


Programi


Undergraduate courses

Bachelors Degrees:

BSc (Hons) in Business Administration 

BSc (Hons) Business and Sports Management

BSc (Hons) Organisational Communication with Media Management

BSc (Hons) Business, Media and Communications 

BSc (Hons) International Economics and Political Science


Postgraduate courses:

MSc in Finance

MSc in Management

MSc in Marketing

MSc Digital Marketing 

Master of Business Administration (MBA)

MBA Film Production

Takođe postoje kratki kursevi, koji nude profesionalne i specijalizovane programe. Pored svega ima i online programa.


Kampus


Rimski ESE centar se nalazi u srcu brda Aventine, mirnog, zelenog i ekskluzivnog okruga u blizini centra grada. Kampus se nalazi nekoliko koraka od vrta narandžastih stabala (Giardino degli Aranci) koji ima jedan od najneverovatnijih pogleda na grad, od čuvene kapije u otvoru za ključeve na trgu Reda vitezova sa Malte, u blizini termalnih kupatila Caracalla, ovaj poslednji dom brojnim umetničkim i muzičkim aktivnostima poznatim širom sveta.

Mnogo međunarodnih škola, ambasada i verskih institucija nastanilo se na brdu Aventino zbog njegove mirne atmosfere, istorijske i umetničke tradicije, bujne vegetacije, veličanstvenih vila iz 19. veka i tramvajskih, autobuskih, metro i železničkih veza iz obližnjih čvorišta. Pored toga što se nalazi na korak od Circo Massima i okruga Trastevere, trebalo bi da znate da se mnogi rimski parovi odlučuju da zavežu čvor u drevnim i prestižnim crkvama u tom području tokom letnjih meseci.


Šta vas sve čeka u Rimu?


Za one koji ste u srcu istraživača, imaćete priliku da posetite nekoliko živopisnih srednjovekovnih sela u roku od sat vremena vožnje vozom od Rima - mesta poput Anagnija, Calcate, Frascatija, Ariccie ili termalnih kupališta poput Fiuggi, Viterbo, Saturnia će vas oduševiti. 

Idealna mesta za posetu i tokom leta i zime su jezero Bracciano, vrt Ninfa, jezero Castel Gandolfo, Tivoli sa zapanjujućom vilom Adrian Imperatora ili primorska područja poput Gaete, Sperlonge ili parka Circeo sa prelepom obalom okrunjenom brdom. Ako želite da spojite sunce i kulturu, možete posetiti arheološki park Ostia Antica (45 minuta vožnje vozom od centra grada), drevni rimski lučki grad, a zatim se okupati na okolnim plažama.


Uslovi upisa 


Za ESE je neophodno da imate diplomu završene srednje škole ili univerziteta, kao i da tečno govorite engleski jezik. Dokumentacija koja vam je potrebna kako biste aplicirali za Univerzitet: kopija pasoša, diploma, ocene sa fakulteta, rezultati jezika, CV, preporuke i esej.

Studije iznose 5000 evra, dok prijava iznosi oko 600 evra.

Ino Edukacija je zvaničan predstavnik ESEa u Rimu za sve informacije koje su vezane za Univerzitet, programe i sa prijavom, možete zakazati besplatan sastanak sa INO mentorom - javite nam se putem upita ispod za više informacija. 

 Podaci o firmi:

ANA MARIJA KOPPERT PR AGENCIJA ZA OSTALO OBRAZOVANJE
INO EDUKACIJA BEOGRAD
PIB: 108923623
MB: 63798584