Gea College Ljubljana


Gea College je čuvena biznis škola u Ljubljani, koja nudi studije na engleskom i slovenačkom jeziku, sa tradicijom dužom od 30 godina.

Od svog osnivanja 1990. godine GEA College je sinonim za poslovno obrazovanje sa fokusom na preduzetništvo i menadžment. Sadržaj programa je uvek korak ispred promena koje se dešavaju na tržištu. Cilj studijskih programa je osposobiti studente za proaktivno poslovanje i pružiti im široko obrazovanje za uspešno suočavanje sa različitim globalnim poslovnim izazovima. Afirmisani predavači motivišu nove potencijalne preduzetnike u kreiranju inovativnih i jedinstvenih poslovnih ideja. Misija GEA College-a je da studente i preduzetnike naoružaju novim znanjima i veštinama iz oblasti preduzedništva, kako bi bili korak ispred svojih konkurenata i tako ostvarili uspešnu karijeru na savremenom tržištu.

Akreditacija i studijski programi

Studijski programi su akreditovani od strane Ministarstva za visoko obrazovanje, nauku i tehnologiju Republike Slovenije i shodno tome su priznati širom sveta prema direktivi EU. Akademski studijski programu su na Fakultetu za preduzetništvo i u potpunosti su na engleskom jeziku i svi su full time. Osnovne studije traju tri godine, a Master studije

Bachelor of Economics - Entrepreneurship

Bachelor of Digital Marketing

Master’s degree in Entrepreneurial Management

Master’s degree in Risk Management and Corporate Security

MBA program


MBA program

Program je namenjen  ambicioznim ljudima, uvek spremnim za napredovanje u svojim korporacijma, osmišljen je tako da polaznici kroz 14 meseci steknu neophodna teorijska i praktična znanja, koja će im omogućiti da budu najbolji mogući izvršni menadžeri i lideri.  Prednost ovog programa je što je u potpunosti prilgođen zaposlenim ljudima, koji nemaju mnogo vremena za dalje studiranje. Svi kursevi se održavaju vikendom i tako omogućavaju studentima da stiču MBA diplomu dok rade. Obzirom da je ceo raspored unapred isplaniran, učesnici mogu planirati i balansirati svoj posao, privatni život i učenje.

MBA obuhvata 4 faze:

 • Orijentacija i radionice o osnovama za MBA kvantitativne analize, računovodstvo i finansije
 • Serija uzastopnih osnovnih kurseva koji pokrivaju glavne poslovne oblasti, nadovezujući se jedni na druge dok studenti razvijaju svoja znanja, veštine i sposobnosti.
 • Kursevi koncentracije, koji se nude na osnovu zahteva studenata.
 • Konsultantski projekat, na kojem studenti rade više od pet meseci sa posvećenim mentorom fakulteta.

Ovo studentima pruža kritičko razumevanje glavnih aspekata poslovanja:

 • Razvijanje liderskih veština
  Finansijsko izveštavanje i analiza
  Upravljačko računovodstvo
  Poslovna analitika za efektivno odlučivanje – donošenje
  Korporativno upravljanje i društveni legitimitet
  Globalni marketing
  Upravljanje ljudima i organizacijama
  Operativni menadžment u digitalnom dobu
  Strateško upravljanje
  Entrepreneurial Management

Nakon završetka osnovnog programa, studenti mogu birati između tri oblasti koncentracije:

 • MBA in Marketing
 • MBA in Management
 • MBA in Entrepreneurship


Školarine i stipendije

Školarina za Osnovne studije je 4950 EUR po godini, a za Master studije je 6150 EUR po godini. Preko Ino Edukacije moguće su stipendije do 20% umanjenja školarine. Prijava je besplatna.

Karijerni centar

Veoma aktivan i uspešan karijerni centar je nešto po čemu je Gea College poznat.nMisija Karijernog centra GEA College je pružanje različitih aktivnosti u cilju unapređenja kompetencija i povećanja mogućnosti zapošljavanja svojih studenata i diplomaca. Centar za karijeru nastoji da pomogne svojim studentima i diplomcima u karijeri i ličnom razvoju. Centar za karijeru stoga pruža karijerno savetovanje, informacije sa tržišta rada, povezivanje sa kompanijama i saradnju sa relevantnim zainteresovanim stranama u cilju poboljšanja mogućnosti zapošljavanja. Ukoliko nemate sertifikat jezika možete da ga dobijete na GEA College-u besplatno.

Studentski život

Ljubljana je glavni grad Slovenije i poznat je po svom fantastičnom studentskom životu. Za studente postoje različiti popusti i pozitivni uslovi za studije. Svi studenti imaju pravo na rad, zbog toga mnogi mladi dopunjavaju svoj budžet studentskim poslom.


Podaci o firmi:

ANA MARIJA KOPPERT PR AGENCIJA ZA OSTALO OBRAZOVANJE
INO EDUKACIJA BEOGRAD
PIB: 108923623
MB: 63798584