Technikum Wien Academy | Ino edukacija

Technikum Wien Academy


Uopšteno o Akademiji Technikum 

Beč je deseti put za redom proglašavan za grad sa najboljim kvalitetom života na svetu. Na osnovu ispitivanja stranih državljana dobio je najvišu ocenu. Tu su najpre najbolji kvalitet vode, medicinske nege, javni prevoz i obrazovanje, što je nama veoma bitno. Osim toga tu je na visokoj nozi i kulturni život. Poseban kriterijum o kome se vodilo ispitivanje bio je kriminal i bezbednost, gde se Beč dobro rangirao.

Što se tiče obrazovanja Beč se vodi kao grad sa najboljim uslovima za studente od univerziteta, profesora, čitaonice, opreme pa sve do kampusa u kome žive studenti.

UAS Technikum Vien osnovan je 1994. godine, a 2000. godine postao je prva institucija u Beču koja je dobila status univerziteta primenjenih nauka. Postala je član Evropskog univerzitetskog udruženja (EUA) 2012. godine, a takođe je mrežni partner FEEI - Udruženja elektrotehničke i elektronske industrije u Austriji. 

Sa više od 12.000 diplomaca do sada i 4.400 studenata, Univerzitet primenjenih nauka Technikum Vien je jedini austrijski tehnički univerzitet primenjenih nauka. Obrazovne ponude sastoje se od 12 osnovnih i 18 master studija, koji se nude kao redovni, vanredni i / ili studijski programi na daljinu.

Akademija Technikum Vien ima svoje Pre College programe koji postoji već dugo, pa je veoma poznat među studentima. To je institucija za usavršavanje koja pripada Univerzitetu primenjenih nauka. Kontinuirano se razvija i priprema studente kroz ažurirane obuke za velike kompanije i profesionalce u struci. Postoje takođe i temeljni programi za međunarodne studente kako bi ih pripremili za magistre diplomskih studija u Austriji. Pritom se nadovezuje na akademsko usavršavanje studenata i njihovu stručnost na univerzitetu gde stiču rastuće međunarodno iskustvo.


Lokacija

Austrija i njen glavni grad Beč pružaju dugu istoriju muzičke, kulturne, tehnološke i naučne tradicije, stvarajući savršeno okruženje za mnoge poznate muzičare, kompozitore, umetnike, filozofe i naučnike poslednjih vekova i trajući do danas. Danas Beč pokazuje mnoštvo velikih prednosti za radno mesto: jedan je od najsigurnijih i najlepših gradova na svetu, sa najvišim životnim standardom, uključujući dobro razvijen sistem javnog prevoza.

Neke od avio kompanija koje voze na relaciji Beograd - Beč su Air Serbia, Austrian, Swiss, Turkish Airlines i Lufthansa. Cena povratne avionske karte se kreće oko 16.500 din.


Programi

Pre College Program obrazovanja (koji vodi Technikum Wien Academy) međunarodnim studentima pruža mogućnost sticanja potrebnog znanja za prijavu na studije za Univerzitet primenjenih nauka Technikum Wien u Beču. Završetak programa neće značiti garantovanu prijavu na diplomske programe koji su ponuđeni na Univerzitetu primenjenih nauka. Ali vas priprema za sve testove koji su vam neophodni za upis na neke od programa. Znanje koje se uračunava je iz:  engleskog, matematike, fizike, informatike, elektrotehnike, biologije i nemačkog.


Programi i cene

The Pre College Program trajanje godinu dana na Technikum Wien Academy i nosi 42 ECTS. Jezik na kome se podučava je engleski (nemački). Cena školarine za godinu dana iznosi 7.900 evra.

Prošireni Pre College Program u trajanju od 1,5 godine, započinje pripremama koje traju godinu dana gde će svi upisani usavršiti nemački jezik. Potom nastavljaju godinu dana učenja na engleskom jeziku na UASu, koji pokriva engleski jezik, matematiku, fiziku, informatiku, elektrotehniku, biologiju i nemački jezik. Početni program je na nemačkom jeziku, a nastavak sledi na engleskom, program nosi 52 ECTSa. Cena školarine iznosi 10.000 evra.

Prošireni Pre College Program u trajanju od 2 godine, to je takođe nemački pripremni kurs, bez ikakvog osnovnog znanja nemačkog jezika. Prvih godinu dana detaljno se obrađuje na nemačkom i engleskom jeziku, kako bi se studentima pružio temelj za sledeću godinu. Gde ulaze u standardni jednogodišnji kurs na UAS-u, koji pokriva engleski, matematiku, fiziku , informatika, elektrotehnika, biologija i nemački. Kurs nosi 62 ECTSa, a školarina iznosi 12.500 evra.


Uslov za upis

Uslov koji vam je potreban da ispunite kako biste se upisali na Pre College Program i na proširen program UAS Technikum Wien:

  • Ispunjen obrazac za prijavu
  • Motivaciono pismo na nemačkom ili engleskom jeziku
  • Svedočanstva za završenu srednju školu
  • A2 nivo nemačkog jezika (nije potreban pri upisu na prošireni kurs)
  • Osnovno znanje engleskog jezika
  • Original dokumentacije sa prevodom na nemačkom ili engleskom jeziku
  • Važeća austrijska viza pri početku programa


Karijera

U UAS Technikum Wien naglasak nije stavljen samo na pružanje visokokvalitetnog tehničkog obrazovanja, već i na usavršavanje jezika i predmete s naglaskom na poslovni i osobni razvoj. Bliske veze s poslovanjem i industrijom daju studentima i diplomcima izvrsne mogućnosti za karijeru.

Formula za uspeh kojom se ovaj Univerzitet vodi:

Tehnologija + posao + lični razvoj


Prijava

Prijava i upis su preko Ino Edukacije direktni, a slanje je besplatno. Javite nam se za više informacija.Prijavite se na naš newsletter

Podaci o firmi:

ANA MARIJA KOPPERT PR AGENCIJA ZA OSTALO OBRAZOVANJE INO EDUKACIJA BEOGRAD | PIB: 108923623 | MB: 63798584