Wittenborg University Amsterdam of Applied Sciences | Ino edukacija

Wittenborg University Amsterdam of Applied Sciences


Opšte informacije o fakultetu

Univerzitet primenjih nauka u Vitenburgu osnovan je 1987. godine. Škola je brzo prerasla u stručni centar za bankarstvo, osiguranje i upravljanje nekretninama, pružajući ovakvoj vrsti industrije u Holandiji stotine maturanata. Od 2006. godine Vitenburg postaje međunarodni univerzitet koji se bavi engleskim jezikom, fokusiran na menadžment i poslovnu administraciju i preduzetništvo u međunarodnom kontekstu. Trenutno broji oko 400 studenata i osoblja iz više od 60 različitih zemalja. Sistem studiranja je fokusiran na učenje kroz praksu i praktičan rad. Organizuju se brojne posete kompanijama, internacionalni projekti i gostujući predavači iz celog sveta kako bi studenti uvek imali aktuelne i relevantne informacije iz života i prakse. Wittenborg University ima svoja tri kampusa – Amsterdam, Apeldoorn i Beč.


Rang fakulteta i akreditacije

Wittenborg University je trostruko akreditovan u Evropi i to od strane Ministarstva za obrazovanje i kulturu Holandije, FIBAA (Nemačka, Švajcarska i Austrija) i University of Brighton (Engleska).

U 2018. godini Vitenburg je rangiran kao 4. najbolji mali Univerzitet primenjenih nauka na nacionalnom nivou, a njegovi programi osnovnih studija za poslovnu administraciju bili su na drugom mestu u Holandiji. U istoj godini, studenti su dali generalnom studijskom programu univerziteta impresivnih 8.8 od 10 što je shodno proseku univerziteta na nivou države (7.94) izuzetno visoko.

Lokacija

Amsterdam predstavlja jedan od najznačajnih gradova za rast vaše karijere. S obzirom da je reč o najvećem gradu Holandije, ovaj grad predstavlja veliki finansijski i kulturni centar države. Idealan je za studiranje zbog velikog broja poznatih svetskih firmi i kompanija koje se nalaze u okolini. Grad je pod zaštitom UNESCO-a, predstavlja idelana grad za mlade ljude jer je veoma dinamičan i pruža različite opcije zabave. Ljudima ćete sigurno biti okruženi jer je neverovatan broj turista koji ovaj grad posećuju u svako doba godine. Pored zabave, Amsterdam pruža niz znamenitosti i značajnih muzeja koje ste u prilici da svakodnevno obilazite u toku svojih studija.

Apeldoorn je studentski grad koji je smešten negde oko 80km istočno od Amsterdama, svega sat i po prevozom do prestonice. Pored svoje starine, ovaj grad je poznat i kao omiljeno odmaralište kraljevske porodice koja ima jednu od svojih vikendica u ovom gradu. Grad je prepun srednjovekovnih znamenitosti, s obzirom da Apeldoorn datira još iz VIII veka. Poznat je po svom zelenilu, šumama koje ga okružuju, brojnim parkovima, te predstavlja idealan grad za ljubitelje prirode.

Programi

Svi programi su na engleskom jeziku. Bachelor studije mogu trajati 3 ili 4 godine, dok master programi mogu trajati godinu ili dve. U svojoj ponudi imaju pripremne programe (tzv. Foundation year) koji traju 6 meseci ili godinu dana. MBA programi mogu trajati godinu ili dve.

Bachelor:

Economics & Management, Financial Services Management, Marketing and Communication, Information Management, Logistics & International Trade, Real Estate Management, Entrepreneurship & Small Business - Double Degree, Event Management, Tourism Management, Sport Business Management

Master:

Master in Education, International Event Management, Master in Business Management with specialisation in Logistics & Trade, Master of Business specialised in Human Resource Management, Master of Business Management with specialisation in Digital Marketing & Communication, Master of Business Management with specialisation Sport Business, Master of Business Management with specialisation in Tourism & Travel, Master of Business Management with specialisation in Hospitality Management, Master of Business Management with specialisation in Event Management, Master of Business Management with specialisation in Entrepreneurship & Innovation, Master International Tourism Management, Master International Hospitality Management, Master in Sport Business Management

MBA:

Sport Business Management, Clean Technology Management, Health & Social Care, Education, Finance, Hospitality Management, Entrepreneurship & Innovation, International Management

Foundation programi su dostupni - English and Preparation Program.

Karijerni centar

Umesto anonimnog odeljenja za profesionalno savetovanje, Wittenborg koristi ličnu vezu izgrađenu između nastavnika i učenika, kako bi studentima ponudili lične i spremne savete o karijeri. Projekte nedelje, kojima ćete imati priliku da pohađate i na kojima ćete steći vlastito iskustvo iz različitih segmenata poslovanja, takođe će vam biti od velike pomoći prilikom zaposlenja, kao i koja karijera vam može odgovarati. Radno iskustvo koje student stekne u završnoj fazi, često je predivna prilika da vam praksa postane i profesija!

Smeštaj

Wittenborg University nema svoje smeštajne kapacitete, ali zato svakom svom studentu pomažu da pronađu odgovarajući smeštaj. Kuće i apartmani u koje možete biti smešteni su opremljeni zajedničkim životnim prostorom, kuhinjom koja poseduje frižider, mikrotalasnu, šporet, pribor isve drugo što vam je neophodno. Takođe, stan je opremljen i kupatilom, televizorom i WiFi mrežom. Uglavnom su smeštajne jedinice predviđene za 4 do 6 studenta, u zavisnosti od smeštaja.

Wittenborg nudi apartmane i kuće na nekoliko lokacija širom Apeldoorna takođe, a sve u krugu od univerziteta do kog možete stići veoma brzo biciklom ili peške.

Uslovi za upis i cene

Pored standardne dokumentacije koja vam je potrebna (CV, motivaciono pismo, preporuke), neophodan vam je i sertifikat jezika. Za bachelor studije se traži ocena 6.0 iz IELTS-a minimum, a za master programe je potrebno da imate ocenu 7.0 sa minimum ocenom 6.5 iz writing dela ispita, a na ostalim delovima IELTS testa morate imati ne manje od ocene 6.0.

Cena za osnovne akademske studije je 7500 evra po godini, osim za program Entrepreneurship & Small Business za koji je cena 9800 evra po godini. Cena za master studije je između 12600 i 14300 po godini, u zavisnosti od programa. MBA programi su 14300 evra, osim programa Entrepreneurship & Innovation, International Management i Finance koji iznose 18300 evra. Foundation program u trajanju od 6 meseci iznosi 4000, a od godinu dana 7500 evra.

Ino Edukacija je zvanični predstavnik univerziteta i upis je preko nas direktan.


Prijavite se na naš newsletter

Podaci o firmi:

ANA MARIJA KOPPERT PR AGENCIJA ZA OSTALO OBRAZOVANJE INO EDUKACIJA BEOGRAD | PIB: 108923623 | MB: 63798584