Studije u Beču na engleskom jeziku

Studije u Beču na engleskom jeziku

Beč je energičan internacionalni grad i jedan je od omiljenih i najčešćih izbora naših studenata.  Razlozi zbog kojih se brojni studenti opredeljuju za Beč jeste razvijena ekonomija, dobar kvalitet života i studija, kao i odlične veze sa Balkanom. 

Studije u Austriji su mahom dostupne na nemačkom jeziku, za koji se sada traži nivo znanja C1 a za samu prijavu A2. Ovo često zna da demotiviše naše studente od apliciranja u Austriji. Međutim, postoji par univerziteta koji nude programe na engleskom, a jedino Webster Univerzitet u Beču omogućava studentima i da steknu američku diplomu. Zato vam donosimo tekst sa 5 ključnih prednosti studija u Beču na engleskom jeziku.

Dobijanje globalne perspektive kroz visoko kvalitetno obrazovanje 


Kada se studenti odluče na studije u inostranstvu, studentu se menja čitava okolina i ulazi u jedan sasvim novi sistem. Time student nije ograničen samo na uticaj fakulteta već upoznaje i druge internacionalne, kao i domaće studente i može da se zaista upozna sa velikim brojem različitih kultura na jednom mestu. Sam Univerzitet Webster u Beču jer američki univerzitet koji vam omogućava da steknete i austrijsku i američku diplomu. 


Iskusite pun kvalitet života u Beču


Beč se redovno plasira kao jedan od najboljih gradova na svetu po kvalitetu života. Ovaj standard se obično meri na osnovu ekonomske stabilnosti, infrastructure i opštim zadovoljstvom stanovnika. Studirajući u Beču, možete osetiti ove visoke standarde dok dobijate vredno akademsko i životno iskustvo. U Beču živi više od 100 nacionalnosti, pa i bez znanja nemačkog neće imati problem da se snađete. U Beči živi 200 hiljada ljudi iz bivše Jugoslavije pa će vam i znanje našeg jezika itekako pomoći.


Istraživanje bogate kulture grada i istorije


Studenti u Beču imaju mogućnost da istražuju prelepu arhitekturu grada i bogatu istoriju. Poznat kao ‘’Grad Muzike’’, Beč je dom velikih kompozitora poput Mocarta i Betovena, kojima se oni veoma ponose što ćete videti po brojnim njihovim statuama. Takođe se smatra i domom Sigmunda Frojda, osnivača psihoanalize. Istorijski centar Beča je dodat na UNESCO-ovu listu svetskih baština. Naša preporuka je da kada budete u Beču obiđete Rathaus, Šenbrun, Štadpark, Museumquartier kao i Prater ukoliko volite i da se malo zabavite.


Ostanite povezani tako što ćete živeti u srcu Evrope 


Austrija se nalazi u samom centru Evrope što omogućava studentima da ostanu povezani sa svetom oko njih. Uvek se možete opredeliti za vikend putovanje u neku od prelepih susednih zemalja poput Švajcarske, Italije, Mađarske i Češke republike između ostalih. Za one koji su zainteresovani za otkrivanje novih mesta, Austrija je idealna baza. Beč je i veliki ekonomski centar sa više od 100 hiljada međunarodnih firmi, pa nije teško naći posao.



Veliki studentski centar


Beč ima oko 1,9 miliona stanovnika, a oko 200,000 njih su studenti, što čini ovaj grad izuzetno prijatnim za studente. Ne morate znati nemački da biste se sporazumevali, ukoliko neko od vaših sagovornika ne zna engleski, sigurno će se u vašoj blizini naći neko ko priča srpski može da vam pomogne! Posle Nemaca, Srbi su druga najveća etnička grupa u Austriji. Studentske zajednice srpskih studenata su takođe vrlo razvijene tako da ćete uvek imati kome da se obratite i jednu veliku mrežu kontakata. 


Ako ste zainteresovani da studirate u Beču zakažite besplatne konsultacije ovde.