Ca Foscari | Ino edukacija

Ca Foscari


Opšte informacije o fakultetu

Ca'Focari državni univerzitet smešten u Veneciji. Od svog osnivanja 1868. nalazi se u venecijanskoj gotičkoj palati Ca'Foscari, po čemu je i dobio ime. Palata se nalazi na Velikom kanalu, između Rialta i San Marka, u samom srcu Venecije. Kao humanistički orijentisana ustanova, velika pažnja je posvećena proučavanju međunarodnih kultura, a kursevi se mogu polagati na odseku za azijske i severnoafričke studije i odseku za lingvistiku i komparativne kulturne studije. Među naukama koje se studiraju na Ca'Foscariju, postoji i odeljenje za molekularne nauke, ali i biznisa, ekonomije, menadžmenta, filozofije, jezika itd. Veliki broj programa je na engleskom jeziku. Institut je postao unverzitet 1968. godine. Trenutno ima 8 departmana i preko 21 hiljade studenata. 


Rang univerziteta i akreditacije

Ca'Foscari je jedan je od najviše rangiranih univerziteta u Italiji, koji se 2017. godine našao na petom mestu od ukupno 89 univerziteta. Zvanično je akreditovan od strane Italijanskog ministarstva prosvete i član je Evropske univerzitetske asocijacije (European University Association).

Ove godine je Ca'Foscari doživeo važnu prekretnicu – dostigao je status jednog od najboljih univerziteta na svetu za učenje jezika. Sa skokom od skoro sto mesta za prethodne dve godine, Ca'Foscari se sada nalazi na 116. mestu za studije umetnosti i humanističkih nauka u kategoriji od skoro 1200 univerziteta širom sveta! Takođe se po prvi put našao u top 300 fakulteta na svetu za studije društvenih nauka i menadžmenta.

Lokacija

Venecija je podeljena na šest okruga koji se zovu San Marco, San Polo, Dorsoduro,  Castello, Cannareggio i Santa Croce, a deli ih Grand Canal i mnoštvo manjih kanala. Venecija i njeni kanali su proglašeni spomenikom Svetske baštine UNESCO-a. Pored nebrojano turista koji posećuju grad u toku godine, veliki deo stanovnika su zapravo studenti, kojima se nude različiti vidovi umetničkih, kulturnih i istorijskih aktivnosti. Venecija predstavlja idealan izbor za sve zaljubljenike u umetnost jer ovaj grad odiše lepotom, a studirajući ovde, imaćete priliku da Veneciju doživite na potpuno nov i autentičan način. Jedan od najuzbudljivijih događaja za studente jeste Aperitivo In Campo, na kojem pojedini delovi grada postaju mesta za okupljanje mladih, gde oni uživaju do kasno u noć, slušaju muziku i ćaskaju uz Spritz i Cicchetti – tradicionalni lokalni aperitiv po kojima je Venecija poznata. 

Programi

Možete birati između velikog broja programa za osnovne, master i doktorske studije, od kojih su mnogi na engleskom jeziku i deo double degree programa sa nekim od univerziteta sa kojima Ca’ Foscari blisko sarađuje. Takođe, postoje i pripremni programi koje upisujete pre osnovnih studija.

Programi za osnovne studije na engleskom jeziku su sledeći:

 • Business Administration
 • Digital Management
 • Economics and Business
 • Philosophy, International and Economic Studies

Programi za master studije na engleskom jeziku su sledeći:

 • Economics and Finance
 • Economics and Management of Arts and Cultural Activities
 • Global Development and Entrepreneurship
 • Management
 • Comparative International Relations
 • Crossing the Mediterranean: towards Investment and Integration (MIM)
 • European, American and Postcolonial Language and Literature
 • Language Sciences
 • Languages, Economics and Institutions of Asia and North Africa
 • Computer Science
 • Conservation Science and Technology for Cultural Heritage
 • Environmental Sciences
 • Science and Technology of Bio and Nanomaterials
 • Comparative International Relations


Karijerni centar

Kao i većina prestižnih fakulteta i Ca'Foscari nudi svojim diplomcima pomoć u snalaženju na tržištu rada. Služba za karijeru organizuje radionice sa vodećim stručnjacima koji će vam pomoći da odredite profesionalni projekat koji će odgovarati vašim ambicijama, koji će upotpuniti vaš CV i propratno pismo, za čije sastavljanje ćete takođe imati obuku. Ova poslednja dva dokumenta se mogu smatrati nekom vrstom vizitkarte koja sumira vaše obrazovanje i radno iskustvo, interdisciplinarne veštine i lične interese, zbog čega je od vitalne važnosti da ih pravilno sastavite, naglašavajući vaše jače strane i inspirišući regreture da baš vas izaberu.

Karijerni centar takođe pruža korisne informacije o tome kako se nositi sa intervjuima za posao u Italiji i inostranstvu, pružajući vam priliku da učestvujete u simulacijama razgovora za posao i da na taj način steknete značajnu sigurnost.

Smeštaj

The Housing Office je servis za italijanske i međunarodne studente i istraživače, profesore i administrativno osoblje koji dolaze da studiraju i rade na Univerzitetu Ca'Foscari u Veneciji. Kancelarija vam može pomoći da potražite odgovarajući i pogodan smeštaj u studentskim domovima, stanovima ili hotelima koji imaju potpisan ugovor sa Unverzitetom Ca'Foscari. Kancelarija za stanovanje odgovara potrebama i preferencijama podnosilaca zahteva sa raspoloživim smeštajem. Takođe vam može pomoći da potražite privremeno boravište i pružiti vam korisne informacije o smeštaju u Veneciji. Na sajtu univerziteta možete pogledati spisak agencija i ustanova sa kojima Ca'Foscari sarađuje. Smeštaj možete pronaći po ceni od 300 do 500 evra mesečno, dok se mesečni troškovi života procenjuju između 700 i 1000 evra mesečno.

Cene i stipendije

Osnovne studije traju tri godine, a master dve i cena je 1200 evra. 

Uslovi za upis

Pored standardne dokumentacije koja vam je potrebna (cv, preporuke, motivaciono pismo, svedočanstva/diplome srednje škole), neophodan vam je sertifikat engleskog jezika B2 nivoa. Isto važi i za studente koji bi studirali na italijanskom jeziku – znanje italijanskog mora biti nivo B2. Rokovi za prijavu na Ca'Foscariju su 27. maja i 8. jula.


Prijavite se na naš newsletter

Podaci o firmi:

ANA MARIJA KOPPERT PR AGENCIJA ZA OSTALO OBRAZOVANJE INO EDUKACIJA BEOGRAD | PIB: 108923623 | MB: 63798584