Fakultet za informacione studije Novo MestoO FAKULTETU

Fakultet za informacione studije (Faculty of Information Studies) je javna visokoškolska ustanova u Sloveniji, kao i prvi fakultet u Novom mestu, koji nudi besplatne sutidije za građane Zapadnog Balkana. Osnovan je 2008. godine i u svom programu nudi osnovne, master, doktorske studije na slovenačkom jeziku.

Ukoliko želite da proširite svoje znanje u oblasti informacionih tehnologija i računarstva, zainteresovani ste za razvoj veb aplikacija, algoritma, operativne sisteme – Fakultet za informacione studije je pravi izbor za vas!

STUDIJSKI PROGRAMI

Fakultet nudi akademske i strukovne studije. U Sloveniji se akadamski master može upisati i posle osnovnih strukovnih studija i ne pravi se razlika kao u Srbiji. Studijski program omogućava sticanje znanja iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija. Proširenje znanja iz programiranja, naprednih metoda analize podataka, organizacijama i omogućava studentima da povežu informacione tehnologije sa potrebama savremenog društva.  Osnovne studije traju tri godine, master studije traju dve godine, a doktorske tri godine.

OSNOVNE STUDIJE

Računarstvo i veb tehnologije – strukovne studije

 • Informatika u savremenom društvu – strukovne studije
 • Informatika u savremenom društvu – akademske studije

 

MASTER STUDIJE

 • Računarstvo i veb tehnologije
 • Informatika u savremenom društvu
 • Nauka o podacima

Diplomci FIS-a imaju brojne mogućnosti za karijeru. Danas je u svakoj kompaniji potrebar bar jerdan IT stručnjak, dok veće kompanije imaju čitava odeljenja posvećena ovim zanimanjima. Mogućnosti za zapošljavanje mogu se naći i u javnim ustanovama, organizacijama za prikupljanje i obradu podataka i obrazovnim institucijama. Studenti FIS-a tokom studija stiču i znanja iz oblasti preduzetništva i upravljanja projektima, čime se dodatno osamostaljuju u izboru karijere.

Fakultet za informacione studije pruža studentima:

 • Lični pristup predavača studentima i mentorstvo
 • Poznavanje savremene tehnologije od mladih i stručnih predavača i saradnika u nastavi
 • Savremeni načini komunikacije student-fakultet (Facebook, Tvitter, elektronski razrednik, onlajn raspored koji se sinhronizuje sa Google kalendarom i Outlook-om, Moodle onlajn učionica za materijale za učenje)
 • Besplatno školovanje
 • Raspored prilagođen za redovne, vanredne i zaposlene studente
 • Međunarodne studijske razmene

 

STUDENTSKI ŽIVOT

Za život u Novom Mestu u Sloveniji potrebno je manje novca nego u Ljubljani, studentski smeštaj nije skup, tako da u proseku za život u Sloveniji je potrebno 300-400 EUR mesečno, računajući troškove za smeštaj, hranu, prevoz, zabavu. Slovenija je poznata po raznim pogodnostima i popustima za studente, kao i sa dobro plaćenim studentskim poslovima, te mnogi studenti imaju priliku da zarade za veliki deo svojih životnih troškova.

PRIJAVA

Upisni rokovi se odvijaju od kraja jula do prve nedelje oktobra. Potrebno je prijaviti se u prvom roku od februara do aprila.

Ovaj fakultet je partnerski univerzitet Ino Edukacije. Prijava i upis su besplatni i direktni. Javite nam se za svoje studije u Sloveniji!

Ako želite da studirate u Sloveniji zakažite besplatni sastanak na ovom linku.Podaci o firmi:

ANA MARIJA KOPPERT PR AGENCIJA ZA OSTALO OBRAZOVANJE
INO EDUKACIJA BEOGRAD
PIB: 108923623
MB: 63798584