London South Bank University | Ino edukacija

London South Bank University


Državni univerzitet u centru Londona sa tradicijom dužom od 100 godina!

Od britanskih univerziteta LSBU nam se pokazao kao omiljeni izbor studenata! Razloga je nekoliko: državni fakultet sa velikim kampusom u centru Londona, povoljne školarine po UK standardima i dobar ranking, što omogućava studentima da studiraju i žive u centru grada. LSBU ima i četiri svoja doma koja nisu skupa, pa je dobar odnos cena - kvalitet razlog za što studenti biraju LSBU. 

London South Bank University svoje početke vezuje za 1892. godinu i kroz 127 godina svoje tradicije više puta je menjao ime, da bi svoje konačno ime dobio 1992. Univerzitet ima 1700 zaposlenih, što garantuje odličan odnos student - zaposleni, te studenti pohađaju časove u manjim grupama i imaju pomoć razvijenog studentskog i karijernog centra. 

LSBU spada u top 100 UK univerziteta po njihovom nacionalnog rangiranju - Complete University Guide 2019. 

Po zapošljavanju diplomaca, časopis Gardijan dodelio je LSBU nagradu za broj 1 univerzitet koji je najbolje završiti da biste brzo našli posao posle studija.


Univerzitet se sastoji od sedam fakulteta: 

School of Applied Sciences

School of Arts and Creative Industries

School of the Built Environment and Architecture

School of Business

School of Engineering

School of Health and Social Care

School of Law and Social SciencesLokacija i studentski dom

Iz Beograda do Londona direktno leti AirSerbia, British Airwars i Wizzair, dok iz Crne Gore leti Montenegro Airlines. Sa presedanjima, moguće je leteti Swiss Arilines, Austrian, Lufthansa, Airfrance i drugi. 

London ima fenomenalnu gradsku infrastrukturu i metroom je svuda lako stići, a posebno do LSBU, koji se nalazi na južnoj obali Temze, kako i samo ime kaže. Najbliža metro stanica je Elephant and Castle, a ovaj deo Londona poznat je kao ne previše turistički i samim tim jeftiniji deo grada, koji je namenjen stanovnicima Londona i studentima. 

Okolne kafeterije i restorani su takođe povoljniji i namenjeni studentskoj populaciji. Studenti koji žive u LSBU domu mogu koristiti i za prevoz bicikl, jer su već u centru grada, pa je i tako moguće ostvariti uštedu. 


Programi

LSBU ima puno različitih programa i smerova, plus se svake godine otvaraju novi programi kako bi pratili zahteve tržišta. Studije su na Bachelor, Master i MBA nivou, a postoji i Foundation Year, za studente koji nemaju diplomu srednje škole ili dolaze iz međunarodnih škola sa diplomama kojima je potrebna dopuna.

Glavni programi su: 

Accounting and Finance, Acupuncture, Architecture, Bakery, Business Management, Charity and Public Sector, Computing, Construction, Criminology, Drama and Arts Management, Education, Engineering, English, Media and Culture, Healthcare, HR/ Careers, Law, Marketing, MBA, Media Production, Midwifery, Nursing, Occupational Therapy, Operating Department Practice, Planning, Surveying and Property, Politics and International Policy, Product Design, Psychology, Radiography, Science – Biosciences and Biochem, Science – Food and Nutrition, Science – Forensic, Science – Sport, Social Care, Sociology and Social Studies, Tourism and Hospitality.

Karijerni centar i zapošljavanje - svaki student dobija radnu dozvolu posle studija

LSBU ima veoma agilan career center, koji će vam pomoći da kreirate cv i cover letter, te će vas uputiti na različite konkurse za poslove i prakse. Njihov tim organizuje i vrlo posećene radionice i treninge kako bi pripremio svoje studente za izazovno tržište rada, ne samo u Londonu, već i globalno. Karijerni centar jeste ponos LSBU i nešto što studenti uvek uzimaju u razmatranje kada se prijavljuju ovde na studije.  O njegovom radu svedoči činjenica da je ovo broj 1 univerzitet po zapošljivosti diplomaca!

  • Zbog Brexita, UK Vlada sada dozvoljava svakom studentu koji je završio osnovne ili Master studije u Velikoj Britaniji da aplicira za radnu dozvolu od dve godine. Naši građani su sada izjednačeni sa EU i UK građanima, i sada je pravi trenutak za studije u Londonu!Smeštaj 

LSBU ima aktivan housing centar, koji se brine o smeštaju studenata. 

Univerzitet u posedu ima 4 doma sa 1400 soba, gde studenti mogu da stanuju samostalno, dok dele kuhinju i zajedničke prostorije. 

Cena doma varira od zgrade i tipa smeštaja, i veoma je konkurentna u odnosu na druge univerzitete i London generalno. Iskustva studenata

Na LSBU smo poslali dosta studenata i zaista su svi bili prezadovoljni kvalitetom nastave, druženjem i životom u centru Londona! Petra Boreta, diplomirana arhitektica je jedna od njih!

 

‘’Moje studije na LSBU se fokusiraju na praksu i realističnu pripremu za dalju karijeru za razliku od pojedinih zemalja gdje dominira teorija. Studentski život u Londonu je kao i za očekivati fenomenalan. Svako može naći nešto što mu se svidja i uživati. Jedna od prednosti fakulteta jeste lokacija kampusa!’’ – Petra Boreta, studentkinja arhitekture na LSBU

Cene i stipendije

London South Bank University ima odlične cene za studije na državnom univerzitetu u Londonu. 

Osnovne, master i doktorske studije koštaju £13 780, odnosno 15 360 evra po godini. MBA studije koštaju £15 100, odnosno 16 830 evra po godini, što je takođe sjajna cena za MBA studije. 

LSBU dodeljuje stipendije najboljim kandidatima u vidu umanjenja školarine do 30%. Studije na LSBU pokrivene su i Chevening stipendijom koja se dodeljuje širom Balkana. 


Uslovi za upis

Uslovi za upis su standardni, s tim da je potrebno imati akreditovanu diplomu srednje škole ili fakulteta. 

Za osnovne studije potrebno je imati TOEFL 80, IELTS 6 ili CAE ocena C. Za master studije potrebno je imati TOEFL 90, IELTS 6.5 ili CAE ocena C. 

Ukoliko idete u međunarodnu školu moguće je aplicirati bez sertifikata engleskog jezika, ali je bolje imati ga. Što se tiče proseka iz škole, minimum 3.0 u srednjoj školi ili 7.5 na osnovnim studijama. 

Prijava ide direktno preko Ino Edukacije i prijava preko nas je potpuno besplatna, osim ukoliko student odluči da se registruje preko UCAS sajta za Bachelor. 


Ino edukacija je predstavnik London South Bank Univerziteta i upis je preko nas direktan, a naše usluge za upis na partnerske univerzitete besplatne - javite nam se za više informacija putem upita ispod.

 

Ukoliko vas interesuju studije u inostranstvu, pošaljite nam besplatan upit:

Prijavite se na naš newsletter

Podaci o firmi:

ANA MARIJA KOPPERT PR AGENCIJA ZA OSTALO OBRAZOVANJE INO EDUKACIJA BEOGRAD | PIB: 108923623 | MB: 63798584