Studiranje u Engleskoj (Velikoj Britaniji) - London i drugi gradovi - Ino Edukacija

Studiranje u Engleskoj


ZAŠTO STUDIRATI U ENGLESKOJ?

Velika Britanija je jedna od najmoćnijih ekonomija na svetu, London je finansijski centar Evrope i idealan za studije biznisa, finansija, marketinga i menadžmenta. I dalje je najprestižnija zemlja za studije u Evropi, sa standardizovanim i čuvenim sistemom obrazovanja. Neki od najstarijih univerziteta na svetu nalaze se upravo u Engleskoj. U Engleskoj postoji najveći izbor smerova i programa, sa hiljadama različitih tema i specijalizacija. Inovativni i tržištu prilagođeni studijski programi, koji se menjaju i dopunjuju svake godine kako bi bili u toku sa promenama. 

Graduate work visa - svaki student posle studija dobija radnu dozvolu od minimum dve godine!

Pošto je Brexit u toku, sada se manje studenata globalno interesuje za Englesku, te je lakše upisati studije nego ranije, i lakše je dobiti umanjenje školarine za partnerske univerzitete. Prednost Engleske je što su svi univerziteti izuzetno dobro organizovani i utemeljeni, i diploma iz Engleske otvara vrata širom planete. I naravno - London je fenomenalan grad u kome žive ljudi iz svih 200 država planete, i idealan za one koji žele globalno iskustvo i život u velikom svetskom gradu!

KAKO JE STUDIRATI U LONDONI I ENGLESKOJ

U Engleskoj je veliki fokus na akademsko pisanje, akademsko čitanje i samostalno istraživanje i učenje. Rad u timovima postoji donekle, ali ne kao u Holandiji ili Švedskoj, već student mora puno sam da uči i koristi literaturu na kampusu i van njega. Iako je pristup učenju tradicionalan, koristi se najsavremenija tehnologija i oprema, i svi kampusi su izuzetno opremljeni. Odlične studentske službe i karijerni servisi su okosnica svakog univerziteta, a trenutno se čeka odluka UK Parlamenta koja će svim studentima omogućiti da dobiju radnu vizu nakon završenih studija u Velikoj Britaniji. Tokom studija imate prava na studentski posao do 20 sati nedeljno, i dnevnice za studente su veoma visoke, te ovako možete pokriti deo troškova života. Na prvoj godini studija Univerziteti obezbeđuju smeštaj u svojim rezidencijama, što je veoma važno za dobijanje vize i snalaženje po Londonu i Engleskoj.

Ino Edukacija u poseti Londonu, sve slike i izveštaj ovde

OPŠTE INFORMACIJE STUDIRANJU U VELIKOJ BRITANIJI

  • Osnovne studije traju 3 godine i donose 180 ECTS kredita posle kojih možete upisati studije širom sveta.
  • Master studije najčešće traju godinu dana i mogu se upisati posle 3 godine osnovnih studija.
  • Ukoliko student nema diplomu srednje škole (trogodišnja srednja škola ili nije položio sve IB ili Cambridge ispite) studenti mogu da upiši šestomesečni ili jednogodišnji Foundation program, što je akademski program koji omogućava đacima da steknu osnovu za upisivanje akreditovanih Bachelor studija.

STIPENDIJE ZA STUDIRANJE U ENGLESKOJ - STUDIJE U ENGLESKOJ NE MORAJU BITI SKUPE!

Za osnovne studije ne postoje stipendije za troškove života, već samo umanjenje školarine, osim za pobednike međunarodnih takmičenja. Za Master studije postoje pune stipendije Chevening, kao i umanjenje školarine.

  • Preko Ino Edukacije možete dobiti umanjenje školarine na našim partnerskim univerzitetima! 
  • Prijave su besplatne! Stipendije se daju za sledeće univerzitete: Brunel, London South Bank,  Northumbria, Roehamptom, Ulster. Prijava do 1.juna. Test sertifikata nije obavezan, može da se polaže u Ino Edukaciji besplatno (osim za Brunel i LSBU).
Ino Edukacija u poseti Londonu u aprilu 2022, više slika i izveštaj ovde


ZAŠTO DA SE PRIJAVITE PREKO INO EDUKACIJE?

Ino Edukacija predstavlja nekoliko univerziteta i škola u Velikoj Britaniji, na koje se možete direktno prijaviti preko nas i početi vaše studije i kurs već sledećeg semestra! Redovono posećujemo univerzitete u Londonu i Velikoj Britaniji, gde se usavršavamo na UK i UCAS treninzima, posećujemo naše studente i održavamo odlične kontakte sa univerzittima. Ovde možete pogledati slike naše poslednje posete Londonu u aprilu 2022. https://www.inoedukacija.com/blog/ino-edukacija-posetila-london/

 Ino Edukacija je registrovan UCAS centar i pruža punu podršku za pribavljanje potrebne dokumentacije, apliciranje na univerzitet i studentsku vizu.

U nastavku pogledajte na koje univerzitete imate direktan upis, kao i detalje oko života i studija u ovoj zemlji.

Slanje prijava na partnerske univerzitete je besplatno!


PRIRREMNA GODINA I INTERNATIONAL YEAR 1 U ENGLESKOJ 

Ukoliko nemate dovoljno visokere ocene na A levels ili IB ispitima, ili nemate dovoljno znanja engleskog jezika, imamo rešenje za vas! International Year 1 je idealno rešenje, jer se dodatno uči engleski i priprema iz potrebnih ispita, a potom se nastavlja na drugu godinu studija! Više informacija ovde. Ako vas zanima Foundation Year više informacija ovde.

UNIVERZITETI U ENGLESKOJ

Prijavite se na naš newsletter

Podaci o firmi:

ANA MARIJA KOPPERT PR AGENCIJA ZA OSTALO OBRAZOVANJE INO EDUKACIJA BEOGRAD | PIB: 108923623 | MB: 63798584