Studiranje u Italiji - Ino Edukacija

Studiranje u Italiji


OPŠTE INFORMACIJE O ITALIJI

  • Italija je veoma prijatna zemlja za život i studije, nije slučajno da izraz Dolce vita dolazi upravo odatle – Italija je najlepša i najukusnija zemlja na svetu! Osim predivnog i bezbednog studentskog života, Italijani imaju sličnu kulturu kao i mi, veoma orijentisanu na prijatelje, porodicu i druženje. Ona je jedna od najvećih turističkih destinacija na svetu, poznata po svom gostoprimstvu, istorijskom nasleđu, divnoj klimi i hrani. Italija je velika zemlja sa 66 miliona stanovnika, treća ekonomija Evrope, i samim tim ima više od 100 univerziteta i na hiljade studentskih programa i smerova na engleskom i italijanskom jeziku. Posle studija lako se dobija radna dozvola i mogućnost da se radi u Italiji, ali je preporuka da se zna italijanski i paralelno uči italijanski ukoliko studirate na engleskom jeziku. Bitno je istaknuti i da je Italija jedan od najvećih trgovinskih partnera Srbije, te firme stalno traže studente koji imaju iskustva i diplome iz Italije. Stotine hiljada inostranih kompanija širom sveta imaju svoja predstavništva u Italiji i konstantno traže da zaposle mlade koje traže engleski i italijanski.
  • Osnovne (Bachelor, Laurea) studije u Italiji traju tri godine i donose 180 ECTS kredita, posle koji možete upisati Master studije bilo gde na svetu.
  • Master studije traju godinu dana (profesionalni, specialised Master) ili dve godine (Laurea Magistrale).
  • Odlično organizovan gradski i međugradski vozni saobraćaj, kao i odlična povezanost letovima i autobusima sa Srbijom. Za Italiju se može leteti iz Beograda (Milano, Venecija, Rim), iz Niša (Milano), kao i iz Podgorice (Milano, Rim). Kao student imaćete razne povlastice za menze i putovanja po Italiji.


  • Kampus Univeziteta Cattolica u Milanu

ZAŠTO STUDIRATI U ITALIJI

  1. Prvo bitan razlog zašto odabrati Italiju je najbolji odnos cena – kvalitet u pogledu akademskoh kvaliteta nastave i rangiranja, kao i najviše dostupnih stipendija u Evropi. Povoljne školarine na državnim i privatnim univerzitetima. Školarine kreću od 1200 evra po godini. Iako Italijani nisu poznati da dobro govore engleski, u akademskoj praksi je potpuno drugačije, jer postoji iznenađujuće veliki izbor osnovnih i master studija na engleskom jeziku. 
  2. Drugi razlog zašto studenti i roditelji biraju Italiju je niska studnetska finansijska garancija za vizu: osnovne i dvogodišnje master studije treba da prikažete u ambasadi 6000 evra na računu, a za jednogodišnje master studije 10000 evra.
  3. Treći razlog su različite stipendije za umanjenje školarine i troškove živote. Studenti najčešće dobijaju regionalne stipendije Vlade Italije koja se dodeljuje na osnovu porodičnog imovinskog stanja. 
  4. Četvrti je veliki izbor praksi tokom studija i dobra povezanost sa lokalnim kompanijama, kao i veliki izbor međunarodnih razmena u toku studija.

STIPENDIJE ZA STUDIRANJE U ITALIJI

Italija je zemlja koja daje najviše stipendija i zbog toga interesovanje za ovu zemlju stalno raste. Postoje 3 vrste stipendija:

Univerzitetske stipendije u Italiji se odnose na umanjenje školarine. Mogu biti potpune i parcijalne, a većina univerziteta daje umanjenje školarine u određenom procentu. Preko nas možete dobiti umanjenje školarine od 10-40% za sve dole navedene univerzitete.

Regionalne stipendije su specifičnost Italije – ovde situacije kreće da se malo komplikuje. Ove stipendije daju regioni Italije (Veneto, Lombardija, Lacio…) i najčešće se zove DSU – Diritto Allo Studio Universitario. One variraju od primanje i uspeha studenta, ali na kraju svi dobiju nešto. Prijave su u toku leta, nakon što dobijete studentski status i potrebna je finansijska dokumentacija.

Nacionalne stipendije dodeljuje Vlada Republike Italije, za koju je potreban B2 nivo znanja italijanskog, i konkurs se raspisuje svakog proleća.

ISKUSTVO SA PRIJAVOM NA MASTER STUDIJE U ITALIJI


Iskustvo Aleksandre Orlović: Da nisam našla Ino Edukaciju, ne bih se ni usudila na ovaj korak, sve mi je delovalo jako konfuzno. Agencija me je vodila korak po korak kroz aplikaciju i svaki put kada ih nisam poslušala pokajala sam se i koštalo me je, jer nisam imala iskustva. Sama prijava nije jednostavna, a birokratija je kamen spoticanja i u Srbiji i u Italiji, tako da bih ja to ponovo prepustila profesionalcima.


ZAŠTO DA SE PRIJAVITE PREKO INO EDUKACIJE?

Ino Edukacija predstavlja nekoliko univerziteta i škola u Italiji, na koje se možete direktno prijaviti preko nas i početi vaše studije i kurs već sledećeg semestra!

Lakše ćete se upisati i dobiti stipendiju! Za Italiju je interesovanje ogromno i posredovanje Ino Edukacije vam može biti odlučujuće za uspešan upis – ovo govorimo iz iskustva! Ino Edukacija pruža punu podršku u prijavu na studentsku vizu, proces predupisa preko ambasade i pribavljanje potrebne dokumentacije.

Slanje prijava na partnerske univerzitete je besplatno!

UNIVERZITETI U ITALIJI


Ukoliko želite da studirate u Italiji, kontaktirajte nas na office@inoedukacija.com, pozivom na broj +381615544199 ili popunite formular ispod:
 
 Prijavite se na naš newsletter

Podaci o firmi:

ANA MARIJA KOPPERT PR AGENCIJA ZA OSTALO OBRAZOVANJE INO EDUKACIJA BEOGRAD | PIB: 108923623 | MB: 63798584