Studiranje u Sloveniji - Ino Edukacija

Studiranje u Sloveniji


Studije u Sloveniji su postale popularne iz razloga što su blizu i što su besplatne. Slovenija ima uređeni sistem, dobar studentski život i solidne univerzitete, što privlači deo studenata da se odluče za Sloveniju. Univerziteti su rangirani malo niže od Univerziteta u Beogradu, ali su bolje organizovani u smislu studentske službe i studentskog života.

STUDIJE SU UGLAVNOM BESPLATNE

Sve studije na slovenačkom ili engleskom jeziku su besplatne za građane Zapadnog Balkana, ako je reč o državnim univerzitetima. Na privatnim univerzitetima studije se plaćaju. Većina studijskih programa je na slovenačkom jeziku.

STUDIJE NA SLOVENAČKOM

Slovenački jezik je ipak drugačiji od srpskog, i potrebno je godinu dve da se nauči. Dešavalo se da studenti odu na studije bez ikakvog znanja slovenačkog i da se posle par meseci vrate kući, jer nisu mogli da isprate nastavu. Zato se preporučuje studentima da bar godinu dana unapred uče slovenački. Za studije sertifikat slovenačkog nije potreban, ali bez razumevanja jednostavno nećete moći da pratite nastavu, pišete, odgovarate na slovenačkom i polažete ispite.

STUDIRANJE NA ENGLESKOM JEZIKU U SLOVENIJI

Na engleskom jeziku dostupne su studije na Business School DOBA u Sloveniji, koja je prestižan slovenački poslovni fakulte. Nastava je potpuno na engleskom jeziku i u malim grupama. Upis preko Ino Edukacije je direktan i besplatan. https://www.inoedukacija.com/page/doba-business-school/

TROŠKOVI STUDENTSKOG ŽIVOTA U SLOVENIJI

Osnovni troškovi (uključujući njihove varijacije) sa kojima se susreću studenti u Sloveniji izgledaju ovako:

Mesečni troškovi (u evrima)
Ljubljana
Drugi gradovi
Soba u domu pri univerzitetu
150-200
150-180
Soba u privatnom domu
200-250
200
Dvokrevetna soba u domu (cena za jednu osobu)
110-180
100-150
Iznajmljivanje sobe u stanu
300
200-250
Iznajmljivanje garsonjere
450-500
300-350
Ishrana
200-300
200-300
Studentska markica za prevoz
20
20
Internet, bioskop, razonoda
50
50
Put za vikend u Italiju ili Austriju (prevoz u oba smera)
30
30


Tako je studentu u proseku za život u Sloveniji potrebno 500 evra mesečno.

STUDIRANJE U SLOVENIJI - PRIJAVA

Za Sloveniju se prijavljuje puno studenata i studentska služba često ne uspeva da procesuira sve prijave, te njihove greške nisu retke i treba biti veoma obazriv sa prijavom i dokumentacijom. Potrebno je prijaviti se u prvom roku, na proleće.

Preko Ino Edukacije možete se prijaviti na studije u Sloveniji. Od nas možete dobiti spisak dokumenata, objašnjenu proceduru, slanje prijave, pomoć oko upisa, vize i smeštaja. Prijava se radi od marta do avgusta, u trenutku kada imate diplomu srednje škole, odnosno diplomu osnovnih studija ako se prijavljujete na Master. Ako želite da studirate u Sloveniji slobodno nas kontaktirajte na office@inoedukacija.com ili +381615544199

Mentorski PAKET SLOVENIJA za prijavu na osnove i master studije u Sloveniji kao sveobuhvatnu pomoć i podršku u toku apliciranja na studije u Sloveniji. Mentorski paket uključuje:

  1. Mini aplikacioni plan – odabir tri studijska programa, pregled upisnih uslova, znanja jezika, link programa i rokovi prijave
  2. Slanje do tri prijave online za Sloveniju (registrovanje naloga, popunjavanje prijave, štampanje prijave)
  3. Vođenje aplikacionog procesa, savetovanje studenta i komunikacija sa univerzitetom
  4. Pomoć za prijavu na vizu

Cena mentorskog paketa za Sloveniju je 40000 RSD i možete izvršiti online plaćanje.

PARTNERSKI UNIVERZITETI SLOVENIJI

Prijavite se na naš newsletter

Podaci o firmi:

ANA MARIJA KOPPERT PR AGENCIJA ZA OSTALO OBRAZOVANJE INO EDUKACIJA BEOGRAD | PIB: 108923623 | MB: 63798584