Universidad Europea de Madrid & Valencia

Universidad Europea de Madrid, Valencia & Alicante


Studiraj u Španiji na engleskom ili španskom jeziku

Universidad Europea je najveći privatni univerzitet u Španiji sa velikim izborom diplomskih i postdiplomskih studija. Osnovan je 1989. godine i za cilj ima pružanje kvalitetnog obrazovanja svim studentima koji svoje studije žele da započnu u Španiji. Misija univerziteta je da okupi na jednom mestu veliki broj internacionalnih studenata, pa samim tim na ovoj instituciji možete upoznati studente ne samo iz Evrope, već iz celog sveta i studirati na engleskom ili španskom jeziku.

Pored navedenog njihova misija je da pruže sveobuhvatno obrazovanje sa teorijskim i praktičnim pristupom. Upravo na Universidad Europea nalazi se najveća biblioteka u Španiji, a pored toga tu su najmodernije labaratorije, učionice i garantuju kvalitetno obrazovanje, pripremajući studente da budu lideri u svojim oblastima. 


Obrazovni model univerziteta je u skladu sa principima i kvalitetom Evropskog visokog obrazovanja. Jedinstven pristup obrazovanju se ogleda u profesoru mentoru, čija je uloga da bude savetnik tokom studija. Polažu veliku vrednost na nezavisnost studenta i daju svakom prostor da stekne važne veštine i znanje za buduću karijeru i život.


 
Njihove vrednosti:

  1. pouzdanost– poverenje studenata, njihovih roditelja i budućih poslodovaca im je najbitnije.
  2. odvažnost– spremni su da preuzmu inicijativu i akciju, uvek sa ciljem da obogate i poboljšaju kvalitet i iskustvo svojih studenata
  3. odgovornost– primaran fokus je na studentima i poslodavcima, stvarajući programe koji odgovaraju njihovim potrebama.
  4. saradnja– prepoznatljivi su po svom preduzetničkom duhu, sarađuju sa studentima kako bi obezbedili najbolji pristup školovanju.
  5. internacionalnost– polažu veliku vrednost na multikulturalnost institucije, smatrajući istu kamenom temeljcem.
  6. analitičnost– sa rigoroznom samonalizom, uvek teže proširavanju znanja kako bi poboljšali svoj rad.


Universidad Europea ima tri glavna kampusa: Madrid, Valensija i Alicante

Univerzitet ima tri različita kampusa: Madrid, Valensija i Alicante.  Njihovi kampusi su odlično opremljeni sa još bogatijim studentskim životom.  Jedan od kampusa u Madridu: Vilaviciosa de Odón,  pokriva 14,000 m2 zemljišta i sadrži dva internata. Samo na kampusima u Madridu studira oko 20 000 studenata, a univerzitet je odlično je povezan sa ostatkom grada.  Drugi kampus, takodje u Madridu, je Alcobendas koji se nalazi blizu centra i jedan je od najboljih biznis centara u Španiji.  Kampus u Valensiji se nalazi u samom centru, zelenom srcu grada.  Nalazi se na 10,000 m2 zemljišta i sadrži moderne objekte i postrojenja poput Jose Planas biblioteke, kriminalističke radionice i stomatološke klinike.  

Pored navedene tri lokacije, dostupan je i kampus na Kanarskim ostrvima koji je podeljen na dva postrojenja - La Oratava i Santa Cruz. Prema U-ranking sistemu, nalazi se na trećem mestu na državnom nivou dok je na prvom mestu na Kanarskim ostrvima.

Osnovne studije

Osnovne studije traju 4 godine. Na engleskom jeziku u ponudi je čak 27 programa, a najpopulariji među studentima su: Dentistry (stomatologija), Biomedicine, Biotechnology, Economics, Media Studies, Aerospace, Psychology, Business Administration, Business Management, Architecture, Sport Management, Physical Activity itd.

Master  studije

Master programi traju najčešće godinu dana i takođe pokrivaju širok spektar oblasti i zanimanja. Velika većina programa se održava na engleskom ili španskom jeziku, ali tu je i deo programa koji su bilingvalni.  Programi koji su dostupni:

Master in Financial Management, Global MBA, Master degree in International Construction Management MBA, International Master in Sports Law, LLM, Master degree in International Trade and Economic Relations, Master in Marketing, Master in Big Data Analytics, Master degree in Business Administration, Master in Exercise and Sports Therapy (MPhty), International Master in Football Coaching and Management, Master in Sports Journalism and Communications, Master in Sport Technologies and Digital Transformation, Master degree in Sports Management, Master degree in Sports Marketing, Master degree in Bilingual Education.

Doktorske studije

Kad su u pitanju doktorske studije, one su isključivo na španskom jeziku i iz oblasti biomedicine, sporta, i inženjerstva.

Školarine 

Iznos školarine zavisi od programa i kreće se od 9 600 - 16 500 EUR, sa izuzetkom medicine 23 180 EUR.

Kampus Valensija

Valensija je izuzetno popularan kampus za studije. Mediteranska klima, prelep grad plaža i niži troškovi života su glavni razlozi zašto studenti biraju Valensiju. Iskustva studenata su da jednom kada posete kampus u Valensiji, često na tom kampusu ostanu i završe svoje studije.

Stipendija za studije na Universidad Europea

Universidad Europea može da se pohvali sa velikim brojem stipendija, ukupne vrednosti od sedam miliona eura. Pored finansijske pomoći, postoje i mogućnosti umanjenja školarine i cene rezervacije studija.  Pored stipendija za akademski uspeh, postoji i pomoć mnogobrojnih Erasmus stipendija kao i jednokratna finansijska pomoć za kupovinu opreme i ostalih potrebština za vaše studije. 

Saradnja sa Real Madridom i Netflixom

Kroz mnogobrojne programe univerzitet ima odličnu  saradnju sa čuvenim španskim klubom Real Madrid. Kroz Real Madrid Graduate School u okviru Universidad Europea, nude mnogobrojne programe u oblasti marketinga i menadžmenta sportova, nutricionizma i zdravlja. Real Madrid Graduate School nudi samo master programe i većinu je moguće pohađati na engleskom. Često ovaj vid škola koje nude programe proistekle iz saradnje sa nekom institucijom, su opcija za master studente i mlade profesionalce koji žele da dobiju konkretno i usko profilisano obrazovanje iz neke oblasti, iskustvo i stvore nove kontakte. Konkretno kroz program sa Real Madridom, omogućen je pristup najboljim resursima i postrojenjima gde su i profesori usko povezani sa najelitnijim fudbalskim klubovima. Kroz predavanja predstavljaju način na koji se isti vode i uvode studente u svet sporta. 

Slična situacija je i saradnja sa Netflixom. Zanimljiva činjenica je da je kampus u Madridu poslužio za snimanje poznate serije "Elite" jedne od najpopularnijih serija na Netflixu ikada. Ova saradnja omogućila je studentima u oblasti audio i vizuelnih komunikacija da se povežu sa industrijom i dobiju konkretna znanja.

Studentski život u Španiji

Život na kampusu je veoma bogat i raznovrstan. Aktivnosti su otvorene za sve studente na kampusu. Organizuju se radionice, konferencije, prezentacije kao i sportske, kulturne i ostale manifestacije. Kroz ove aktivnosti možete da upotpunite i obogatite vaše iskustvo koje će vam kasnije pomoći u životu nakon studija. Sva tri kampusa imaju svoje klubove i organizacije koje su otvorene za sve studente. Do Madrida i Valensije leti direkto AirSerbia.

U Madridu postoji Plesni klub, Filmski klub i IRClub (Klub za medjunarodne odnose). 

U Valensiji postoji klub britanske kulture, trkački klub kao i evropski stomatološki klub

Na Kanarskim ostrvima postoji Psyclub i Treonina (teniski klub).

Smeštaj na kampusu

Pored dva kampusa za nastavu, univerzitet je u Madridu obezbedio i 2 kampusa za smeštaj, tj. 2 studentska doma. Domovi su potpuno opremljeni sa jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama, studentskom menzom, sportskim kapacitetima i često su prvi izbor za studente koji upisuju osnovne studije. Za kampuse u drugim gradovima, univerzitet takođe pomaže pri smeštaju, pa savetujemo da odmah po dobijenoj ponudi sa fakulteta krenete u rezervisanje.

Usluga slanja prijave na Universidad Europea je besplatna

Universidad Europea spada među partnerske univerzitete Ino Edukacije, što znači da je usluga slanja prijave i naše podrške besplatna. Ino Edukacija će vam pomoći da izaberete program, pripremite neophodnu dokumentaciju, a tu smo za proces  vize i smeštaja.


Prijavite se na naš newsletter

Podaci o firmi:

ANA MARIJA KOPPERT PR AGENCIJA ZA OSTALO OBRAZOVANJE INO EDUKACIJA BEOGRAD | PIB: 108923623 | MB: 63798584