Webster Univerzitet Beč | Ino edukacija

Webster Univerzitet Beč


Studiraj na američkom univerzitetu u Beču

Webster Univerzitet je američki univerzitet osnovan 1915. godine. Kampus u Beču je otvoren 1981. godine i akreditovan je i od strane Austrije i od strane Amerike, što znači da završetkom studija na ovom fakultetu dobijate diplomu koja je priznata u Americi. Studiranjem na Websteru, vi postajete član jedne veće zajednice koju čine studenti iz 70 zemalja širom sveta!  

Predavanja se vrše u malim grupama kako bi studenti izvukli maksimum, a predavači dolaze sa najprestižnijih univerziteta kao što su Harvard, Stanford i MIT. Budite sigurni da je znanje koje stičete na ovom univerzitetu relevantno, potiče od vodećih stručnjaka iz tih oblasti i ide u korak sa vremenom. Učenju se pristupa i sa teorijske i sa praktične strane, pa možete očekivati dosta rada u grupama, predavanja od gostujućih predavača, studije slučaja, dosta analiziranja i rad na veštinama kao što su poslovna komunikacija, analitičko razmišljanje i orijentisanost na rešavanje problema.

Na studije možete krenuti u avgustu, oktobru, januaru i za neke programe u martu, a rokovi za apliciranje su februar, april, jul i septembar ako postoji polazak u martu.

Ranking i akreditacije Webster Vienna

Webster je među najbolje rangiranim privatnim univerzitetima u Beču i nalazi se među top 30 fakulteta u zemlji!

Ovo je jedini univerzitet u Austriji koji je prepoznat od stane CFA Institute.

Akreditovan je od strane Austrije i Amerike i diploma je prepoznata širom sveta.

Akreditacije koje poseduje u Austriji:

 • AQ Austria - Agency for Quality Assurance and Accreditation Austria
 • ACBSP - Accreditation Council for Business Schools and Programs
 •  

Lokacija

Univerzitet se nalazi na odličnoj lokaciji, u drugom distriktu Beča. Zgrada fakulteta je nova, fakultet se pre par godina preselio na ovu lokaciju, tako da su i učionice moderno opremljene. Studentima su na raspolaganju laboratorije, kompjuteri, Wi-Fi, biblioteka sa 14 000 knjiga i online biblioteka sa 77 000 izdanja.

Sam Beč je grad potpuno prilagođen studentima, od atrakcija i mesta za izlaske do bezbednosti. Opšte je poznato da je jedan od najbezbednijih gradova na svetu, a i godinama je na prvom mestu lista gradova koji su najbolji za život. Dostupno vam je preko 100 muzeja, 15 000 događaja godišnje, pozorišta, bioskopi, restorani, kafići i još mnogo skrivenih delova grada koje ćete otkrivati sa svojim kolegama iz celog sveta  tokom svog studentskog života tamo.

Mesečni troškovi života iznose od 300€ do 500€ u zavisnosti od toga koliko ste navikli da trošite, a kirija za stan mesečno iznosi od 500€ do 1000€ i savetujemo vam da počnete sa pretragom smeštaja na vreme. Fakultet ima svoju rezidenciju koja nije obavezna i nalazi se na 10 minuta od fakulteta. Još jedan od razloga zašto naši student rado biraju Beč za nastavak svog obrazovanja jeste i blizina kući i direktna povezanost sa dve aviokompanije koje lete Beograd-Beč.

Programi

Univerzitet je fokusiran na oblasti kao što su psihologija, međunarodni odnosi i biznis, mediji i komunikacije. Studije su potpuno na engleskom jeziku.

Osnovne studije traju tri godine i programi koji su vam na raspolaganju su:

 • BA in International Relations
 • BA in Management  (with possible emphasis in: International Business or Marketing)
 • BA in Media Communications
 • BA in Psychology
 • Business Administration (BSc)


Master studije traju godinu i po do dve godine i može da ih upiše svako ko je završio osnovne studije na akreditovanom fakultetu. Programi koji su vam na raspolaganju su:

 • International Relations (MA)
 • Marketing (MSc)
 • Psychology with emphasis in Counseling Psychology (MA)
 • Finance (MSc)
 • MBA – 2 godine radnog iskustva

 

Karijerni centar

Webster funkcioniše po američkom sistemu i dosta se vrednuje praktičan rad, što je kasnije velika prednost za diplomce ovog fakulteta. Naš savet je da tokom studija iskoristite maksimalno pomoć karijernog centra koji je studentima potpuno na raspolaganju I pomaže u izradi CV-ja, pronalasku prakse, kasnije i posla. Webster je elitni univerzitet i partner je sa brojnim kompanijama u kojima postoji mogućnost zaposlenja ukoliko se pokažete na praksi. Nakon diplomiranja postajete deo Alumni mreže Webster Univerziteta i povezujete se sa diplomcima iz celoga sveta koji se međusobno pomažu u karijernom razvoju i napredovanju.

Smeštaj

Smeštaj možete pronaći samostalno ili uz pomoć fakulteta koji nudi nekoliko opcija ili vas povezuje sa proverenim agencijama. Cene se kreću od 300€, pa naviše.

 Neke od opcija su: 

 

‘’ Webster kao izbor je nekako došao kao prva i jedina opcija za mene. Mogućnost da za 2 godine završim MBA na prestižnom američkom univerzitetu i dobijem diplomu koja je akreditovana i u Austriji i u Americi me je “kupilo” na prvu loptu. Profesori na Websteru su vrhunski profesionalci i uglavnom pored profesorskog posla imaju privatne biznise, tako da učenje iz njihovih iskustava je neprocenjivo.’’

Jelena Tmušić, MBA studije

Cene i stipendije

Cena školarine na Websteru je malo viša iz razloga što je američki univerzitet, ali i znatno niža u odnosu na američke standarde.

Cena osnovnih studija je 20 600€ na godišnjem nivou.

Cena master studija je 27 540€ godišnje, osim za smer Psihologija koji je 36 720€ godišnje.

Stipendije za umanjenje školarina se dodeljuje na osnovu uspeha i finansijskog stanja kandidata. Potrebno je popuniti poseban formular za apliciranje za stipendiju.

Na studije možete krenuti u avgustu, oktobru, januaru i za neke programe u martu, a rokovi za apliciranje su februar, april, jul i septembar ako postoji polazak u martu.

Zakažite besplatne konsultacije

Slike fakulteta

          

 
Prijavite se na naš newsletter

Podaci o firmi:

ANA MARIJA KOPPERT PR AGENCIJA ZA OSTALO OBRAZOVANJE INO EDUKACIJA BEOGRAD | PIB: 108923623 | MB: 63798584