ACT - American College of Thessaloniki


Opšte informacije o fakultetu 

ACT - American College of Thessaloniki je deo Anatolia koledža koji je osnovan 1886. godine, a od 1924. godine njegovo sedište je u Solunu. Po strukturi, misiji i programima ovaj koledž podseća na tradicionalne koledže Nove Engleske (SAD) po čijem uzoru je i nastao.

Fokus fakulteta je na kvalitetnom obrazovanju i multidisciplinarnom pristupu. Svakom studentu se pristupa sa pažnjom i cilj je doprineti razvoju društva kroz edukaciju i razvijanje društvene i demokratske svesti studenata.

U ponudi su osnovne i master studije na engleskom jeziku iz oblasti IT-a, biznisa, političkih nauka i psihologije. Za određene programe osnovnih studija dobijate dvojnu diplomu, ACT koledža akreditovanu od strane SAD-a i jednu UK diplomu od strane Open University UK.


Ranking i akreditacije

ACT se nalazi u 30% top fakulteta na svetu i poseduje nekoliko licenci i akreditacija, kao što su:

 • Licenca Ministarstva obrazovanja Grčke
 • New England Commission of Higher Education (NECHE)
 • EU validacija diplome Open University UK

Lokacija

Na samo 25 minuta od plaže i mora nalazi se veliki kampus od 250 000 metara kvadratnih sa zgradama fakulteta, zonama za odmor i učenje, i svim neophodnim uslovima za funkcionisanje studenata. Fakultet sarađuje sa nekoliko studentskih rezidencija koje se nalaze u neposrednoj blizini.

Solun je drugi grad po veličini u Grčkoj, a mnogi kažu najlepši grad ove zemlje. Izuzetno je internacionalan, sa studentima i turistima iz celog sveta, izlazi na more i uz luku i prelepo šetalište studenti odmaraju od fakulteta i uživaju u zalascima sunca.

Grad vrvi od restorana, kafića i noćnog života, ali i znamenitosti i istorije ne manjka. Ima sve što je potrebno da proživite najlepše studentske dane. Prosečni troškovi života bez stana su oko 600 evra mesečno.

Programi i cene

Programi osnovnih studija traju 4 godine, dok master studije traju godinu dana i na engleskom su jeziku. Oblasti koje možete studirati su IT, biznis, političke nauke i psihologija.

 • BS IN BUSINESS ADMINISTRATION
 • BA (HONS) IN POLITICAL SCIENCE & INTERNATIONAL RELATIONS
 • BA IN ENGLISH
 • BS IN PSYCHOLOGY
 • BS IN COMPUTER SCIENCE
 • BS IN BUSINESS COMPUTING
 • MS in Industrial Organizational Psychology
 • MS in Hospitality and Tourism Management
 • MBA - Master of Business Administration

Cena osnovnih studija je 8 400 evra godišnje, master studija 6 900 evra i MBA 10 560 evra. Apliciranje je direktno i besplatno preko Ino Edukacije i za osnovne studije dobijate umanjenje od 50% školarine.

Moguće je aplicirati za stipendije koje idu i do 75% u zavisnosti od finansijske situacije i akademskog uspeha kandidata.

Moguć je i transfer sa drugog fakulteta.

Prijava i upis

Prijava i upis idu direktno preko Ino Edukacije i besplatni su. Dokumentacija je standardna: transkripti ocena, diploma škole/fakulteta, aplikacioni formular, profil škole sa sistemom ocenjivanja, test jezika TOEFL ili IELTS, pasoš, fotografija, aplikacioni fee koji se plaća fakultetu direktno 70 evra.


Podaci o firmi:

ANA MARIJA MARINKOVIĆ PR AGENCIJA ZA KONSULTANTSKE DELATNOSTI U OBLASTI INFORMACIONIH TEHNOLOGIJA INO EDUKACIJA BEOGRAD
PIB: 108923623
MB: 63798584