Srednje škole i razmene u inostranstvu - Ino Edukacija

Srednje škole u inostranstvu


Šta su internatske srednje škole u inostranstvu?

Internatske škole u inostranstvu su obrazovne ustanove koje pružaju smeštaj, ishranu i nastavu učenicima koji nisu iz iste zemlje ili grada u kojo,a se škola nalazi. Ove škole često privlače učenike iz različitih delova sveta, nudeći im priliku da steknu visokokvalitetno obrazovanje dok istražuju nove kulture, osamostaljuju se i stvaraju međunarodne prijateljstva. Internatski sistem omogućava učenicima da žive na školskom kampusu tokom školske godine, pružajući im podršku i strukturu koja je ključna za akademski uspeh. Učenici dele sobe sa svojim vršnjacima ili žive soba do sobe, što često dovodi do razvoja prijateljstava za ceo život. Nastavnici i osoblje internatskih škola su angažovani su ne samo u nastavi, već i u emocionalnom i ličnom razvoju učenika,kome se pridaje veliki značaj.

Osim toga, internatske škole često imaju bogat vanškolski program, koji uključuje sportske, umetničke i druge aktivnosti. Ova iskustva doprinose holističkom razvoju učenika, pripremajući ih ne samo za akademske izazove, već i za život u globalnom društvu. Međunarodni karakter internatskih škola često doprinosi širenju tolerancije, razumevanju i poštovanja među učenicima različitih kultura. Đake koji su završili internatske srednje škole odluke samostalnost, odlučnost, ambicija i agilnost.

Koje su prednosti srednjoškolskog obrazovanja u inostranstvu?

 • Individualni razvoj učenika i razvoj kritičkog mišljenja

Grupe za rad su male i profesori lično upoznaju svakog učenika, njegove mogućnosti i potencijale i onda se aktivno radi na njihovom razvoju i unapređivanju. Studenti razvijaju kritičko mišljenje i logičko promišljanje, što je nešto što veoma fali lokalnom obrazovanju. 

 • Priprema za prestižne univerzitete

Boarding schools rade po najsavremenijim programima, a o njihovom kvalitetu govori i visoka upisna kvota učenika na najprestižnije univerzitete na svetu, kao što su Oxford i Cambridge. Akademska mobilnost i prestižne škole veoma znače u prijavi za fakultet.

 • Usvršavanje stranih jezika

Tokom svog života u inostranstvu deca engleski jezik nauče i govore kao maternji, ali često se događa da savladaju i dodatni strani jezik.

 • Internacionalno iskustvo i samostalnost

Kroz školovanje u inostranstvu vaše dete će se sprijateljiti sa ostalim učenicima koji dolaze iz celog sveta, imaće uvid u različite kulture i načine života, što mnogo pomaže u kasnijem razvoju internacionalne karijere. Đaci postaju samostalni, odgovorni i motivisani.

 • Bezbednost i akademska atmosfera

Svaka škola čini zajednicu za sebe i deca su smeštena u okviru škole, hrana im je obezbeđena i profesori su im na usluzi 24h, tako da ovaj izbor vašu brigu svodi na minimum. Đaci se razvijaju u akademskoj i prosvećenoj atmosferi, sa vrednostima gde se ceni rad, napredovanje i kultura.

Zašto u internatsku srednju školu preko Ino Edukacije?

Ino Edukacija može pružiti brojne prednosti u procesu odabira i prijave za internatske srednje škole u inostranstvu. Imamo iskustvo od preko 10 godina u slanju đaka i studenata u inostranstvo. Naš iskusan tim mentora, na čelu sa Tijanom Đurković će Vam dati odgovore na sva pitanja i nedoumice. 

Evo nekoliko razloga zbog kojih biste možda razmatrali saradnju sa Ino Edukacijom:

 • Iskustvo i Ekspertiza

Ino Edukacija verovatno ima iskustvo i ekspertizu u savetovanju učenika i njihovih roditelja u vezi sa odabirom internatskih srednjih škola. Njihovi savetnici obično prate trendove u obrazovanju, poznaju specifičnosti pojedinih škola i mogu pružiti korisne informacije.

 • Pristup Informacijama

Ino Edukacija može pružiti obimne informacije o različitim internatskim srednjim školama širom sveta. To uključuje detaljne opise programa, prednosti, troškova i drugih relevantnih informacija koje vam mogu pomoći da donesete informisane odluke.

 • Pomoć u Procesu Prijave

Postupak prijave za internatske srednje škole može biti složen, a Ino Edukacija vam može pomoći da navigirate kroz taj proces. Ovo može uključivati pripremu svih potrebnih dokumenata, vođenje kroz zahteve za prijem, kao i pružanje podrške u komunikaciji sa školama.

 • Personalizovano Savetovanje

Ino Edukacija može pružiti personalizovano savetovanje prilagođeno individualnim potrebama i ciljevima učenika. Razgovor sa stručnjacima može pomoći u identifikaciji škola koje najbolje odgovaraju specifičnim interesovanjima, talenatima i akademskim ambicijama učenika. Konsultacije u Ino Edukaciji su besplatne i naša usluga je uključena u cenu školarine, a školarine su zvanične i istaknute na sajtu škole.

 • Pratnja Tokom Prijavnog Procesa

Ino Edukacija obično pruža podršku tokom celog procesa, od inicijalnog istraživanja do konačnog prijema u školu. Ovo može uključivati organizaciju poseta školama, pripremu za intervjue i pružanje saveta za prilagodbe na novu sredinu. Ino Edukacija uvek aplicira i za potencijalne stipendije za umanjenje školarine.

 • Pažljivo Odabrane Srednje Škole

Ino Edukacija ima izgrađenu mrežu kontakata sa predstavnicima internatskih škola, te pažljivo odabrane srednje škole u svojoj ponudi. Ovo Vam može olakšati komunikaciju i postavljanje pitanja vezanih za specifičnosti svake škole. Saradnja sa Ino Edukacijom će Vam olakšati proces odabira i prijave za internatske srednje škole, pružajući podršku i resurse koji olakšavaju celokupno iskustvo.

Zakažite besplatan sastanak i saznajte šta je najbolji program za vas i vaše dete.

Srednje škole u Velikoj Britaniji
Srednja škola u UK i Engleskoj je još jedno neprevaziđeno iskustvo za đake! Tradicija, vrhunsko obrazovanje i britanski naglasak svakoga će naterati da razmisli o Engleskoj. Kroz program razmene dostupan je boravak od 3 ili 6 meseci, dok u boarding školama đak može biti od 6 meseci do 6 godina, te dobija UK srednjoškolsku diplomu. U Velikoj Britaniji nudimo veliki izbor prestižnih privatnih boarding škola.

Abbey College Cambridge i London

 • Abbey College DLD England se nalazi u Kembridžu, ali ima i svoje kampuse u Londonu i Mančesteru, predaju profesori sa Kembriža, stipendije preko Ino Edukacije

David Game College - Central London

 • David Game College kod Tower Bridge London, sa potpuno novom rezidencijom, idealno za studente koji žele da žive u gradu.


LVS Ascot - predgrađe Londona Windsor

 • LVS Ascot kod Windsor zamka, škola sa 220 godina tradicije i kampusom koji se prostire na 25 hektara. Patron škole je Kraljica Elizabeta.

Earlscliffe High School - na jugu Engleske, na obali mora

 • Earlscliffe UNESCO škola na južnoj obali, mala i tradicionalna škola u prelepom gradiću Folkenstone, na sat vremena od Londona


Rochester Independent College - na Jugozapadu Londona

Myddelton College Wales

 • Myddelton College, vrhunska internatska i dnevna škola u Velikoj Britaniji, osnovana na kampusu od 37½ hektara u Denbigu u Severnom Velsu

EF Academy Oxford - premium uslovi

Srednja škola u Americi
Srednja škola u Americi je jedan od najpopularnijih i najomiljenijih programa za srednjoškolce, što zbog usavršavanja jezika što zbog jedinstvenog američkog stila života, i velikog samopouzdanja i pozitivnosti koji đaci nose sa sobom kroz ceo život! F1 programi podrazumevaju upis u internatske (boarding) škole gde je uključena hrana i smeštaj u školarinu, kao i aktivnosti i dodatni tutoring, te priprema za američke koledže.
Florida Prep Boarding School

 • Florida Prep School zbog povoljne školarine i fenomenalne klime i programe u Majamiju. Najlogičniji korak pre studija u Americi.

EF Academy New York and Pasadena 

Hoosac High School in New York State

Srednje škole u Švajcarskoj
Za one koji žele prestiž, maksimalnu bezbednost i poznanstva za ceo život u elitnim krugovima Švajcarska je pravi izbor. U Švajcarsku se može ići na program razmene učenika od 6 meseci ili godinu dana, ali se mora znati nemački ili francuski. Boarding škole nude obrazovanje na engleskom jeziku i švajcarsku ili američku diplomu. Preko Ino Edukacije možete se upisati na: Institut Monte Rosa, American School Leysin, Swiss International Boarding School.

Institut Monte Rosa

 • Institut Monte Rosa pruža luksuz i međunarodno povezivanje učenika u prelepom kampusu u Alpima. 

Srednja škola u Austriji
Srednja škola u Austriji je idealna za đake koji imaju početno znanje nemačkog jezika ili ga nemaju uopšte ali žele da nauče, kao i za oni koji žele da se školuju na nemačkom jeziku.

American International School Salzburg
Ukoliko vas interesuju srednje škole u inostranstvu, zakažite besplatan sastanak OVDE sa INO mentorima!

Prijavite se na naš newsletter

Podaci o firmi:

ANA MARIJA KOPPERT PR AGENCIJA ZA OSTALO OBRAZOVANJE INO EDUKACIJA BEOGRAD | PIB: 108923623 | MB: 63798584