Srednje škole u inostranstvu


Odlazak u srednju školu u inostranstvu ili na srednjoškolsku razmenu učenika je prekretnica u životu Vašeg deteta!

Ino Edukacija je predstavnik najprestižnijih boarding schools u inostranstvu koje pripremaju Vaše dete za upis najbolje rangiranih univerziteta na svetu, a ukoliko niste sigurni da li je život u inostranstvu prava opcija, predlažemo srednjoškolske razmene u trajanju od 3, 6 meseci ili godinu dana.

Bilo da želite da Vaše dete nastavi svoje školovanje u Evropi ili Americi jedno je sigurno – ovo su škole na kojima će steći prestižno obrazovanje i odličnu odskočnu dasku za dalje usavršavanje i upisivanje najboljih svetskih univerziteta.

Prednosti ovakvih škola su mnogobrojne, a mi izdvajamo neke od njih:

 • bezbednost

Svaka škola čini zajednicu za sebe i deca su smeštena u okviru škole, hrana im je obezbeđena i profesori su im na usluzi 24h, tako da ovaj izbor vašu brigu svodi na minimum.

 • priprema za prestižne univerzitete

Boarding schools rade po najsavremenijim programima, a o njihovom kvalitetu govori i visoka upisna kvota učenika na najprestižnije univerzitete na svetu, kao što su Oxford i Cambridge.

 • individualni razvoj učenika

Grupe za rad su male i profesori lično upoznaju svakog učenika, njegove mogućnosti i potencijale i onda se aktivno radi na njihovom razvoju i unapređivanju.

 • jezik

Tokom svog života u inostranstvu deca engleski jezik nauče i govore kao maternji, ali često se događa da savladaju i dodatni strani jezik.

 • internacionalno iskustvo

Kroz školovanje u inostranstvu vaše dete će se sprijateljiti sa ostalim učenicima koji dolaze iz celog sveta, imaće uvid u različite kulture i načine života, što mnogo pomaže u kasnijem razvoju internacionalne karijere.

Uslovi za prijavu

 • Da je đak 1-4 razreda srednje škole
 • Dobro znanje engleskog jezika
 • Znanje drugog stranog jezika na minimum A2 nivou ukoliko se ide u Španiju, Francusku, Austriju, Italiju ili Nemačku
 • Minimum prosek 3.30 ili slično
 • Dobro zdravstveno fizičko i psihičko stanje

Srednja škola i razmena učenika u Americi
Razmena učenika u Americi je jedan od najpopularnijih i najomiljenijih programa za srednjoškolce, što zbog usavršavanja jezika što zbog jedinstvenog američkog stila života, i velikog samopouzdanja i pozitivnosti koji đaci nose sa sobom kroz ceo život! Program je dostupan na 6 meseci ili na godinu dana (10 meseci). Savetuje se odlazak u 2. ili 3. razredu srednje škole, jer je ovo program sa J1 vizom i ne postoji mogućnost dobijanja srednjoškolske diplome. Nastava uglavnom počinje u avgustu i traje do maja. Preko Ino Edukacije možete dobiti parcijalnu stipendiju za program razmene. Sve škole i porodice su odabrane od strane organizacije International Student Exchange i State Department-a. Od boarding škola izdvajamo Florida Prep School, zbog povoljne školarine i fenomenalne klime i programe u Majamiju. Više o srednjoškolskoj razmeni saznajte ovde.

Srednje škole u Velikoj Britaniji
Srednja škola u UK i Engleskoj je još jedno neprevaziđeno iskustvo za đake! Tradicija, vrhunsko obrazovanje i britanski naglasak svakoga će naterati da razmisli o Engleskoj. Kroz program razmene dostupan je boravak od 3 ili 6 meseci, dok u boarding školama đak može biti od 6 meseci do 6 godina, te dobija UK srednjoškolsku diplomu. U Velikoj Britaniji nudimo veliki izbor prestižnih privatnih boarding škola. Jedna od njih je čuvena Concord College England.

Srednje škole u Švajcarskoj
Za one koji žele prestiž, maksimalnu bezbednost i poznanstva za ceo život u elitnim krugovima Švajcarska je pravi izbor. U Švajcarsku se može ići na program razmene učenika od 6 meseci ili godinu dana, ali se mora znati nemački ili francuski. Boarding škole nude obrazovanje na engleskom jeziku i švajcarsku ili američku diplomu. Preko Ino Edukacije možete se upisati na: Institut Monte Rosa, American School Leysin, Swiss International Boarding School.

Srednja škola u Austriji
Program razmene u Austriji podrazumeva da đak ide u austrijsku državnu školu na nemačkom i da živi u austrijskoj porodici. Sve porodice su pažljivo odabrane od švedske STS organizacija koja sprovodi ovaj program razmene već decenijama. Razmena u Austriji je idealna za đake koji imaju početno znanje nemačkog jezika ili ga nemaju uopšte ali žele da nauče. Od boarding škola u ponudi je American International School Salzburg.

Srednja škola u Nemačkoj
Program razmene u Nemačkoj je za decu sa minimum B1-B2 znanjem nemačkog i ovo im je idealna prilika da nemački jezik usavrše i pripreme se za upis studija u Nemačkoj na nemačkom jeziku. Tokom programa od 6 ili 10 meseci đak ide u nemačku državnu školu i živi u Nemačkoj porodici, koja se pažljivo odabrane od strane STS organizacije. Ino Edukacija dodeljuje parcijalne stipendije za đake.

Srednja škola u Francuskoj
Idealna prilika da vaše dete usavrši francuski jezik! Za prijavu na program đak mora imati B1-B2 nivo francuskog jezika, jer će ići u francusku državnu školu. Razmena učenika može trajati 3, 6 ili 10 meseci. Tokom školovanja živeće u pažljivo odabranoj francuskoj porodici. Ino Edukacija dodeljuje parcijalne stipendije za đake.

Srednja škola u Holandiji
Znanje holandskog nije obavezno, već samo engleskog, a đak će tokom godine naučiti holandski, jer će pohađati srednju školu na holandskom jeziku i živeće u holandskoj porodici. Porodice su pažljivo odabrane od strane STS organizacije. Ino Edukacija dodeljuje parcijalne stipendije za đake.

Srednja škola u Skandinaviji
Ukoliko je vaše dete zainteresovani za skandinavske zemlje, moguće je otići na razmenu u Dansku, Norvešku ili Švajcarskog. Znanje nijednog od jezika nije neophodno, već samo engleski, a đak će tokom godine u školi naučiti lokalni jezik. Đak će živeti u švedskoj, danskoj ili norveškoj porodici. Porodice su pažljivo odabrane od strane STS organizacije. Ino Edukacija dodeljuje parcijalne stipendije za đake.

Srednja škola u Italiji
Idealan program za đake koji žele da usvrše italijanski jezik i nastave svoje studije u Italiji kasnije. Neophodno je znanje italijanskog jezika pre početka programa. Đak ide u državnu školu na italijanskom jeziku i živi u italijanskoj porodici. Porodice su pažljivo odabrane od strane STS organizacije. Ino Edukacija dodeljuje parcijalne stipendije za đake.


Izdvojene boarding škole

INSTITUT MONTE ROSA ŠVAJCARSKA

Institut Monte Rosa je jedna je od najprestižnijih boarding škola smeštena u Švajcarskoj u Montrou na obali Ženevskog jezera.

CONCORD COLLEGE ENGLESKA

Concord College je internacionalna nezavisna boarding škola smeštena u Shrewsbury u Engleskoj.

THE AMERICAN INTERNATIONAL SCHOOL SALZBURG

The American International School je internacionalna srednja škola koja predstavlja odličnu univertzitetsku pripremu za decu uzrasta imeđu 12 i 18 godina.
Ostale srednje škole 

 • Cardiff Sixth Form College Engleska
 • Landmark Boarding School Atlanta, SAD
 • Bridgeport International Academy, SAD
 • The Gilbert School Konektikat, SAD
 • Delta School District, Kanada - INO preporuka
 • Ashley Hall, South Carolina, SAD
 • Florida Prerp, SAD - INO preporuka
 • San Joaquin Memorial High School - Kalifornija, SAD
 • St. Andrew's College Cambridge, UK
 • Casvi Eurocolegio International Private School Madrid, Španija
 • International Development Academy Valencia (Španija), Reading (Engleska), Rim (Italija) i Boston (SAD)
 • Layton Christian Academy Layton, SAD
 • The Erindale Academy, Mississauga (Toronto), Kanada
 • Southlands Schools International, Los Angeles, SAD
 • Adcote School (za devojčice), Shrewsbury, UK
 • Myddelton College, North Wales, UK
 • SEK Schools, Španija, Francuska, Irska, Katar


Ukoliko vas interesuju boarding srednje škole u inostranstvu, zakažite besplatan sastanak sa INO mentorima!

Podaci o firmi:

ANA MARIJA KOPPERT PR AGENCIJA ZA OSTALO OBRAZOVANJE
INO EDUKACIJA BEOGRAD
PIB: 108923623
MB: 63798584