Institut Monte Rosa Švajcarska | Ino edukacija

Institut Monte Rosa Švajcarska


Institut Monte Rosa je jedna je od najprestižnijih boarding škola smeštena u Švajcarskoj u Montrou na obali Ženevskog jezera.

Škola postoji još od 1874. godine i do danas kreirala je veliki broj opcija u pogledu programa za učenike, shodno interesovanjima i potrebama. Osmišljena kao internacionalna škola, nastava se održava na engleskom jeziku uz mogućnost izbora dodatnog jezika.

Fokus škole je rad sa uzrastom od 8 do 19 godina, pa je time za svaki uzrast prilagođena i određena nastava i razred:

 1. Junior High School Program (Grade 7 i 8) što predstavlja programe za najmlađe učenike
 2. High School Program ( 9 – 12 Grade) srednja škola
 3. Cambridge exams, IELTS, TOEFL – priprema i polaganje ispita i sertifikata engleskog jezika, uključujući i druge jezike
 4. Pripreme za univerzitete – preparatory program
 5. Business and Economics – priprema za apliciranje na univerzitete iz biznisa i ekonomije namenjena studentima koji ranije nisu bili u prilici da izučavaju više ovu oblast

GRADE 12

Kada su u pitanju internacionalne škole, pored osnovnog fokusa na nastavi, završni razred je jednim delom posvećen da đake pripremi za predstojeće studije tako da prelaz i pritisak predstojeće promene bude što manji.

Za sledeći nivo studija potrebno je određeno znanje i dokumentacija, a neretko i polaganje određenih sertifikata kao što su IELTS/TOEFL ili SAT test. Grade 12 priprema studente i pravilnim rasporedom časova i pripreme obezbeđuje neosetan prelaz i pre svega odlične rezultate.

LANGUAGES

Glavni jezik je engleski. Tu su i druge opcije u sklopu časova zadužene za učenje i nadograđivanje znanja iz nemačkog, španskog ili francuskog.


SPORT ANS ARTS

Pored mnogobrojnih aktivnosti koje organizuje škola, studenti imaju priliku da se pridruže sportskom timu u zavisnosti od sezone i šta je u tom trenutku aktuelno. Za ostale, tu su časovi slikanja, pevanja, koji uključuju posetu muzejima i manje ekskurzije. Škola želi da inspiriše učenike nudeći mnogobrojne mogućnosti kako bi imali priliku da se pronađu i odluče čime žele da se bave u budućnosti.

“A LA CARTE PROGRAMS”

Ako želite da proverite da li je zaista sve tako kao što je škola predstavila, možete upisati Vaše dete na minimum jednu nedelju ili čak ceo semetar u školu. Period boravka se različito provodi u zavisnosti koliko nedelja student ostaje. Ako je kraći period u pitanju, fokus je na upoznavanju škole i programa, a duži period je pored pomenutog, rezervisan za učenje jezika.


SUMMER AND WINTER SCHOOL

Kraće školice održavaju se tokom raspusta, pa se veliki broj novih učenika upozna baš na ovom programu. Programi su osmišljeni kao škole jezika i u zavisnosti od godišnjeg doba i prateće aktivnosti. Prednost ovog programa:

 • Bezbednost je na najvišem nivou
 • Male grupe
 • Jezički intenzivni kursevi
 • Priprema za polaganje IELTS testa
 • Sve aktivnosti uključene (preko leta sport, plivanje, ekskurzije, rafting, posete fabrikama čokolade i sl. ; preko zime skijanje)

Monte-Rosa-Summer-Summary-2018-1.pdf

BEZBEDNOST

Prednost ponude škole je svakako bezbednost koja prati sve. U kampusu smešteno je sve, tako da je za svaki izlazak iz kampusa potrebna pisana izjava roditelja i staratelja. Nadzor učenika od strane mentora je zagarantovana.

Smeštaj je obično predviđen u vidu dvokrevetnih soba, na zahtev dostupne su i jednokrevetne sobe. Smeštaj naravno prate i obroci koji su uključeni u cenu.

Zašto Monte Rosa:

 • Jedinstvena metoda nastave bazirana na potrebama studenta
 • Visok nivo bezbednosti
 • Odlična lokacija
 • Internacionalna škola
 • Mogućnost upisa posle bilo kojeg razreda
 • Mogućnost transfera
 • Veliki broj sportskih i kulturnih aktivnosti u okviru škole

ŠKOLARINE

Za celogodišnje programe školarina sa smeštajem iznosi 67000 CHF. Preko Ino Edukacije moguće je dobiti umanjenje školarine.

Za sve informacije oko škole, upisa i potrebne dokumentacije, možete zakazati besplatne konsultacije  ili pozovite na broj 0615544199.

Prijavite se na naš newsletter

Podaci o firmi:

ANA MARIJA KOPPERT PR AGENCIJA ZA OSTALO OBRAZOVANJE INO EDUKACIJA BEOGRAD | PIB: 108923623 | MB: 63798584