Stipendije za studiranje u inostranstvu

Stipendije za studiranje u inostranstvu

Kao predstavnik više od 100 univerziteta i škola, Ino Edukacija radi upis isključivo po zvaničnim školarinama i cenama kurseva.

Takođe, preko Ino Edukacije možete se prijaviti za različite stipendije partnerskih i nepartnerskih univerziteta, kao i fondacija, Erasmus Mundus programa, Chevening, DAAD i ostale, i tako sebi olakšati i ubrzati proces upisa.

Stipendije partnerskih univerziteta


Prijave na stipendije partnerskih univerziteta u obliku umanjenja školarina su besplatne ili se prijave rade u okviru važećih mentorskih paketa. Stipendije su dostupne boljim kandidatima.

Za osnovne studije potreban je odličan uspeh iz srednje škole, kao i dobre ocene sa testova engleskog i/ili SAT. Za Master studije potreban je prosek iznad 8.5, kao i dobre ocene sa testova jezika, a ponekad i GMAT test. U razgovoru sa našim mentorima dobićete informacije koje su stipendije dostupne i koji je proces prijave. Važno je prijaviti se što ranije!

Univerziteti koji daju stipendije preko Ino Edukacije:

  • Cattolica Universita Milano
  • IULM Milano
  • Ca Foscari Universita Venezia
  • Business Hotel Management School Luzerne
  • London South Bank University
  • Webster University Vienna
  • Modul University Vienna
  • EU Business School
  • International Business School Budapest
  • Sheffield City College Thessaloniki
  • Jonkoping University Sweden (potreban EU pasoš)
  • Fontys University i Rotterdam Business School (potreban EU pasoš)


Stipendije nepartnerskih univerziteta i fondacija

Ukoliko vas zanimaju drugi univerziteti i stipendije, na raspolaganju vam je naš mentorski paket Scholarship, koji uključuje celokupnu prijavu, izbor stipendija, izradu cele dokumentacije i dodatnih eseja, komunikaciju sa univerzitetom ili fondacijom.

Uslovi za osnovne studije

Za dobijanje stipendija nepartnerskih univerziteta potreban je veoma visok prosek. Za osnovne studije prosek iz srednje škole minimum 4.80. Ukoliko se aplicira za upis i stipendije Cambridge, Oxford, Jejl, Harvard, LSE za osnovne studije neophodne su nagrade sa međunarodnih takmičenja. Neophodan je i sertifikat stranog jezika sa visokom ocenom, a poželjan je i položen SAT test sa rezultatom iznad 1200.

Uslovi za master studije

Za Master studije prosek sa osnovnih studija minimum 9.20, kao i CV sa različitim aktivnostima, takmičenjima i vannastavnih uspeha. Poželjno je da ste završili državni univerzitet, ali ne i obavezno. 

Pre odluke da se prijavite za Master stipendiju donosimo informacije iz našeg višegodišnjeg iskustva: Za Chevening stipendiju neophodno je minimum dve godine radnog iskustva. Za DAAD stipendiju neophodan je sertifikat C1 nemačkog. Za nacionalnu stipendiju Italije neophodno je znanje italijanskog na B2 nivou. Za nacionalnu stipendiju Francuske neophodno je znanje francuskog na B2 nivou. Za Erasmus Mundus stipendiju neophodno je pored proseka imate i "pun cv", kao i da niste bili korisnici Erasmus stipendija kroz razmene ranije. Za stipendije u Americi potrebno je imati detaljnu prijavu i prijaviti se što ranije. Generalno, za sve stipendije potrebno je krenuti sa prijavom godinu dana ranije, jer su rokovi uglavnom u novembru za sledeći septembar.


Pogledajte i naš video u kome smo govorili o tome kako finansirati studije u inostranstvu:


Srećno!