Sportske stipendije | Ino edukacija

Sportske stipendije


Sportske stipendije u Americi predstavljaju važan način za talentovane sportiste da steknu internacionalno srednješkolsko i visoko obrazovanje, dok se bave sportom. Ove stipendije nude srednje škole, univerziteti i koledži kao deo njihovih sportskih programa, a omogućuju studentima da pokriju deo ili sve troškove školovanja. Sportske stipendije donose brojne prednosti. Osim finansijske pomoći, studenti-sportisti dobijaju priliku da treniraju i takmiče se na visokom nivou, često pod vođstvom iskusnih trenera i sa vrhunskom infrastrukturom. Takođe, sportisti stiču važna životna iskustva, razvijaju radne navike i veštine timskog rada, što im koristi kasnije u karijeri, bilo da se odluče za profesionalni sport ili neku drugu profesiju. 

Kome je namenjena sportska stipendija?

Ova stipendija je za đake i studente koji imaju izuzetne sportske sposobnosti i rezultate, uspehe u klubovima, reprezentaciji, učestvovanje u omladinskog ligi. Pored sportskih performansi, akademski uspeh takođe igra važnu ulogu u selekciji kandidata. Stipendija može biti za srednju školu ili univerzitet. 

Ino Edukacija ima saradnju sa trenerima širom Amerike

Ino Edukacija je vodeći regionalni centar za školovanje u inostranstvu i predstavlja više od 50 škola i univerziteta iz Amerike, i sarađuje sa više od 60 trenera širom Amerike i na besplatnim konsultacijama dobićete informacije o vašim mogućnostima za sportsku stipendiju u Americi. 

Kakve sportske stipendije postoje u Americi?

Postoje različiti nivoi sportskih stipendija u zavisnosti od sporta i prestiža programa i nivoa obrazovanja:

 • Potpune (full) stipendije: Ove stipendije pokrivaju sve troškove školovanja, uključujući školarinu, smeštaj, ishranu, knjige i ponekad dodatne troškove kao što su putovanja i oprema. One su najkonkurentnije i obično se dodeljuju izuzetno talentovanim sportistima koji mogu značajno doprineti timu. Ove stipendije su svake godine sve ređe, jer su se fondovi u Americi smanjili u odnosu na pre 10 godina. 


 • Delimične (partial) stipendije: Delimične stipendije pokrivaju samo deo troškova školovanja, kao što su školarina ili smeštaj. Studenti koji dobiju ove stipendije često moraju sami da pokrivaju preostale troškove, kroz studentski rad ili porodične finansije, a moraju i da pokažu finansijsku garanciju za američku vizu. Parcijalne sportske stipendije su češće od punih. 


 • Srednjoškolske stipendije: Mnoge privatne i specijalizovane sportske srednje škole nude stipendije koje pokrivaju deo ili sve troškove školarine i povezane troškove. Ove stipendije pomažu talentovanim sportistima da pohađaju škole sa jakim sportskim programima, pripremajući ih za kasniji nivo takmičenja i potencijalne univerzitetske stipendije. Poslednjih godina ove sportske stipendije su najpopularnije. 


 • Akademsko-sportske stipendije: Neke škole nude kombinovane stipendije koje uzimaju u obzir i sportska postignuća i akademski uspeh. Ove stipendije pomažu studentima koji su odlični u oba polja, podstičući ih da održavaju visoke standarde u učionici i na terenu.


 • Svaka od ovih stipendija pruža jedinstvene prilike i zahteva različite kriterijume za dobijanje, ali sve one omogućuju studentima da kombinuju obrazovanje i sport, otvarajući im vrata za bolju budućnost.

Za koje sportove se dodeljuju sportske stipendije?

Najveći broj stipendija dolazi iz najpopularnijih sportova kao što su američki fudbal, fudbal, košarka, odbojka i atletika. Međutim, stipendije su dostupne i za manje popularne sportove, kao što su plivanje, ronjenje, sinhrono plivanje, jahanje, tenis, veslanje, golf, bejzbol, kuglanje, kros, mačevanje, hokej na travi, streljaštvo, gimnastika, skijanje, rvanje. Za ostale sportove (npr. karate) stipendije se ne dodeljuju. 

Koja je usluga Ino Edukacije?

Ino Edukacija vrši procenu kandidata, komunicira sa trenerima, školama i univerzitetima, vodi celokupni aplikacioni proces, proces upisa i vize, i pruža uslugu celogodišnjeg mentorisanja deci i i roditeljima. Sportska stipendija paket usluga uključuje:

 • Konsultacije i odabir studijskih programa
 • Provera svih upisnih uslova i rokova
 • Mentorisanje i vođenje aplikacinog procesa
 • Priprema za intervju sa trenerom
 • Komunikacija sa univerzitetima i trenerima
 • Slanje studentskih aplikacija i sportskih videa
  • Pomoć pri prijavi za vizu i I20
  • Pomoć pri popunjavanju clearing house dokumentacije 
  • Gratis izrada CV, Motivacionog pisma i jedne preporuke


Svi mentorski paketi za studije važe 6-12 meseci i pratimo vas kroz celu pred-aplikacionu i post-aplikacionu proceduru. 

Cena paketa iznosi 320.000 RSD (3000$). Plaća se u dve rate: 60.000 RSD po potpisivanju ugovora, 260.000 RSD po dobijanju stipendije. 

Zakaži besplatne konsultacije i informiši se:

https://calendly.com/inoedukacija/konsultacije

Prijavite se na naš newsletter

Podaci o firmi:

ANA MARIJA KOPPERT PR AGENCIJA ZA OSTALO OBRAZOVANJE INO EDUKACIJA BEOGRAD | PIB: 108923623 | MB: 63798584