University of Findlay | Ino edukacija

University of Findlay


Univerzitet sa tradicijom od 140 godina

University of Findlay (UF) je privatni, neprofitni univerzitet u Findlay, Ohio. Univerzitet je osnovan 1882. godine kroz partnerstvo sa Churches of God, Genaral Conference and the City of Findlay sa ciljem da zajednici i članovima Churches of God obezbede visoko obrazovanje usmerano kroz učenje, veru, razmenu ideja. Ove vrednosti se i danas poštuju na UF.

Uprkos imenu, ovo je napredna institucija, sa inovativnim programima, aktivnim karijernim centrom, a sa druge strane dobro utemeljenim teorijskim programima koji svi imaju akreditaciju.

Studije u Americi sa sportskom stipendijom

University of Findlay pripada drugoj diviziji, i samim tim nudi dobar balans između studija i sporta. Pored akademskih stipendija, nudi i sportske stipendije za koje se možete prijaviti preko Ino Edukacije.

UF ima skoro 87 programa osnovnih studija, 11 programa master studija i 5 programa doktorskih studija. Univerzitet je poznat ne samo po nauci, zdravstvenim profesijama, nauci o životinjama, već i po negovanju nove generacije poslovnih lidera, edukatora i inovativnih mislilaca. Univerzitet ima izutetno aktivan karijerni centar koji svake godine organizuje velike sajmove zapošljavanja na kampusu, što je veoma važno za student koji traže posao posle fakulteta.

 

Columbus se nalazi na manje od dva sata od University of Findlay

Studentski život u Ohaju

Findlay je jedan od najboljih mesta za život u Ohaju. Grad je mali, bezbedan i lep u kom stanuje 44.000 stanovnika. Univerzitet se nalazi u neposrednoj blizini prelepog centra grada. Studenti vole Findlay, jer je odlično mesto za život, učenje, rad i zabavu. Ono što ovaj fakultet čini jednistvenim jeste što se nalazi na dobroj lokaciji, jer je udaljen kratkom vožnjom do glavnih gradskih centara Toleda, Detroita, Kolumba i Klivlenda, gde mnogi student nalaze posao nakon diplomiranja.

Findlay je dom mnogih korporacija, uključujući Marathon Petroleum Corporation, Whirlpool Corporation, Cooper Tire & Rubber Compani, Autoliv-Nissin Brake, Valfilm i Campbells.

 

Smeštaj na kampusu

Kampus se nalazi u Findlay, Ohaju, prelepom, sigurnom gradu poznatom po izvanrednom tržištu rada, prometnom centru i četiri različita godišnja doba. Život u kampusu je sjajan način da upoznate druge studente sa Univerziteta i na taj način sklopite čvrsta prijateljstva za čitav život.

Univerzitet Findlay ima dosta opcija za život u kampusu, uključujući osam tradicionalnih studentskih rezidencija koji su određeni za studente nižih razreda, a studenti viših razreda mogu da se prijave da žive i u drugim univerzitetskim stambenim jedinicama, uključujući UF Cottages, UF Tovnhouses, Oiler Pointe, Derrick Skuare i stambene jedinice za posebne interese.

Studenti koji žive u kampusu imaju pristup: Internetu, kablovskoj teviziji, studentskim salonima, automatima i besplatnim vešernicama.

 

Rang univerziteta i akreditacija

Programi su akreditovani od strane:

 • The Higher Learning Commission

 • The Ohio Department of Higher Education

 • The Ohio Board of Nursing

 • The Ohio Department of Education

 • The Council on Social Work Education

 • The Accreditation Council for Business Schools and Programs (ACBSP)

 • The Accreditation Council for Occupational Therapy Education

 • The Commission on Accreditation in Physical Therapy Education

 • The Commission on English Language Program Accreditation

 • The Commission on Accreditation of Allied Health Education Programs

 • The Commission on Collegiate Nursing Education (CCNE)

 • The Accreditation Review Commission on Education for the Physician Assistant

 • The Joint Review Committee on Educational Programs in Nuclear Medicine Technology

 • The Joint Review Committee on Education in Diagnostic Medical Sonography (JRC-DMS)

 • The Council for the Accreditation of Education Preparation

 • The Accreditation Council for Pharmacy Education (ACPE)

 • The National Environmental Health Science and Protection Accreditation Council (EHAC)

 • Applied and Natural Science Accreditation Commission of the Accreditation Board for Engineering and Technology (ABET)

UF je uzastopnih 16 godina bio na prvom mestu u godišnjem istraživanju „Najboljih američkih koledža“ U.S. News & World Report. Findlay se nalazi na 263. mestu od 392 univerziteta na listi najboljih nacionalnih univerziteta 2022. UF je takođe proglašen za jednu od „najboljih postdiplomskih škola 2022.“ za radnu terapiju, lekarskog pomoćnika, fizikalnu terapiju i farmaciju.

 

Studijski programi

Osnovne studije traju četiri godine, a master studije od jedne do dve godine u zavisnosti od programa. Takodje, studije se mogu pratiti i onlajn.

Osnovne studije

Animal Science, Art, Art Management, Biology, Business Administration, Business Management, Chemistry, Children’s Book Illustration, Computer Science, Criminal Justice, Diagnostic Medical Sonography, Echocardiography, Education: (Integrated English/Language, Arts, Integrated Mathematics, Integrated Science, Integrated Social Studies, Life Science, Health & Physical Education, Japanese, Spanish,  Teaching English to Speakers of Other Languages (TESOL) Education Visual Arts), English, Environment, Health, Safety, & Sustainability, Equestrian Studies, Equine Business Management, Exercise Science for Health Professions, Forensic Biology, Forensic Chemistry, Graphic Design, Healthcare Management, History, International Studies, Japanese, Journalism/Digital Media, Law & the Liberal Arts (pre-law), Mathematics, Medical Laboratory Science, Nuclear Medicine Technology, Nursing, Philosophy, Political Science, Psychology, Public Relations, Religious Studies, Social Work, Spanish, Strength & Conditioning, Teaching English to Speakers of Other Languages (TESOL), Theater, Wellness & Exercise Promotion.

 

Master i doktorske studije

Applied Security & Analytics Athletic Training Business Administration Education (Master’s & Doctorate), Environmental, Safety & Health Management, Health Informatics, Occupational Therapy (Master’s – Weekend; Doctorate2 – Traditional), Pharmacy (Doctorate), Physician Assistant, Physical Therapy (Doctorate), Professional Communication, Rhetoric & Writing, Teaching English to Speakers of Other Languages (TESOL) & Applied Linguistics

 

Cene školarina, akademske i sportske stipendije

Cena osnovnih studija za jednu godinu studija iznosi $34,420. Za sledeće programe važe druge cene: 

Bachelor of Science in Animal Science/ Pre-Veterinary = $36,650/year

Bachelor of Science in Equestrian Studies =  $41,878/year

Master of Business Administration = $13,392/year

Master of Science in Environmental, Safety & Health Management = $13,104/year

Master of Science in Health Informatics  = $15,174/year

Master of Science in Applied Security & Analytics =  $14,310/year

Master of Arts in TESOL = $10,080/year

Master of Arts in Education = $10,080/year

Univerzitet Findlay daje umanjenja školarine čak do 100% za osnovne studije u zavisnosti od vašeg proseka i/ili sportskih dostignuća. Preko Ino Edukacija moguće je prijaviti se i na akademsku i na sporstvu stipendiju. 

Prijava na studije 

Usluga slanja prijave od strane Ino Edukacije i mentorisanje kroz aplikacioni proces je besplatna, ali postoji application fee od 50 dolara, što je standardno za američke univerzitete.

Prijava na osnovne i master studije na univerzitetu Findlay odvijaju se na proleće i na jesen.

Potrebno je da položite test engleskog jezika TOEFL (minimun 61 poen) ili IELTS (minimun 6.0 poen)

Ukoliko ste zainteresovani za fenomenalni studentski život u Americi i želite da steknete nezaboravno iskustvo kao i vrhunsko obrazovanje, kontaktirajte nas i zakažite besplatan sastanak sa INO mentorom oko svih informacija koje su vezane za vaš upis na University of Findlay!

Prijavite se na naš newsletter

Podaci o firmi:

ANA MARIJA KOPPERT PR AGENCIJA ZA OSTALO OBRAZOVANJE INO EDUKACIJA BEOGRAD | PIB: 108923623 | MB: 63798584