LVS Ascot | Ino edukacija

LVS Ascot


LVS Ascot: Classically British, globally excellent

Licensed Victuallers' School (LVS Ascot) je nezavisna, jednodnevna i internatska škola za učenike uzrasta od 4 do 18 godina, koja se nalazi u blizini Askota u engleskom okrugu Berkšir. Njime upravlja Licensed Trade Fondacija. Osnovana je 1803. godine, i sa svojom tradicijom od 220 godina garantuje kvalitet i prestiž. Iako postoji više od dva veka, veoma je moderno opremljena i ceo kampus se odlično održava. LVS Adcot je ogromno imanje od 25 hektara, na 15 minuta od Hitrou aerodroma u Londonu i blizini Windzor zamka. Kraljica Elizabeta je patron škole. Škola ima i dnevno i rezidencijalne đake, ukupno 850 đaka, od čega su 200 boarding (rezidencijalni) đaci. Uzrast je od 4 do 18 godina, te đaci mogu svoje celokupno školovanje da završe ode. U Engleskoj se u školu kreće sa 4 godine (prve dve godine su poput obdaništa).Akademski programi

Obdanište i Škola mlađe uzraste u Berkširu 4-11 godina

LVS Ascot Infant & Junior School pruža prostor deci uzrasta od 4-11 godina da rastu akademski, lično i emocionalno, istovremeno štiteći svoje dragoceno detinjstvo. Akademski predmeti koji se pohađaju su: Engleski jezik, Matematika, Nauka, Humanističke nauke (istorija i geografija), Umetnost, dizajn i tehnologija, ICT, Fizičko vaspitanje i plivanje, Muzika, ples, Španski, Veronauka. Dodatni izborni programi i aktivnosti: Kodiranje, Sportovi: Netbol, Fudbal, Hokej, Ragbi, Multisport, Eko klub, Street dance, Origami, Pletenje, Balet, Kuvanje.


Senior Škola 11-16 godina

LVS Ascot Senior škola nudi vrhunsko obrazovanje za učenike uzrasta od 11-16 godina. Naša mala odeljenja nude fokusirane studije i više interakcije između učenika i nastavnika u ključnim godinama srednje škole do polaganja GCSE-a ispita. Akademski predmeti: Biznis, Hemija, Tehnologija i dizajn, Francuski, Geografija, Španski, Informatika, Mediji, Filozofija, Fizičko vaspitanje. Dodatni izborni programi i aktivnosti: Hor, Debatovanje, Fudbal, Klub stranih filmova, Svesnost (Mindfulness), Netball, Javni govor, Rounders, Ragbi, Plivanje.

Sixth Form 16-18 godina

LVS Ascot nudi vrhunsko, samostalno obrazovanje za učenike uzrasta od 16-18 godina. Naša mala odeljenja nude fokusirane studije i više interakcije između učenika i nastavnika u preko 30 različitih A-level i BTEC kurseva. LVS Askot je zaista mesto mogućnosti, gde učenici mogu da studiraju i ALevel i BTEC kvalifikacije. A levels je državna britanska srednjoškolska diploma, a BTEC je skraćenica za The Business and Technology Education Council, koja je isto britanska srednjoškolska diploma fokusirana na biznis i tehnologije. Đacima se pruža fokusirana podrška nastavnika i pastorska briga omogućavajući im da postignu akademski uspeh dok uživaju u srećnom okruženju u kojem mogu napredovati. Akademski predmeti: Biologija, Biznis, Ekonomija, Engleska književnost, Vlada i politika, Istorija, Pravo, Matematika, Medijske studije, Psihologija. Dodatni izborni programi i aktivnosti: Duke of Edinburgh Gold – pešačke i kanuske ekspedicije, Teorija i Časovi ispita vožnje, Volontiranje u LVS Ascot Junior School i drugim lokalnim školama za juniore, Društvo za debatovanje, Vlada i politika, Mogućnosti za učenje muzičkog instrumenta, Časovi jahanja, Širok spektar zdravstvenih i fitnes sesija.


Smeštaj i kampus

Dvesta đaka koji žive na kampusu, podeljeni su u četiri kuće: Boarders, Bell's, Courage i Whitebread.Sadržaji uključuju zatvoreni bazen, pozorište sa 300 mesta, studio za snimanje, sportski centar, teretanu i zid za penjanje. Novo sportsko igralište za sve vremenske uslove otvorila je osvajačica olimpijske medalje u hokeju Sara Tomas 2014. godine. Studenti imaju fantastične uslove za sve vidove društvenih, sportskih i umetničkih aktivnosti. Smešteni su u dvokreventim prostranima sobama, i nekoliko soba deli kupatilio. Ishrana se dešava u studentski restoranima u više kuća, a za najmlađe sprema se prilagođen meni.  Raspored radnim danima

Raspored subotom

Raspored nedeljom

07:00
Buđenje
 Buđenje i doručak za one koji imaju jutarnji trening

07:45
Registracija


08:00
Doručak
Buđenje, doručak i slobodno vreme
Buđenje od 9:30
08:30
Početak školskog dana

Registracija i branč od 10:00
12:30
Ručak
Ručak
Domaći i učenje od 11:15
16:00
Povratak u sobe, slobodno vreme i aktivnosti
Aktivnosti i putovanja od 12:30h
Aktivnosti i putovanja
18:00
Večera
Registratcija i večera od 17:30
Registratcija i večera od 17:30
18:30
Domaći zadaci i učenje

Aktivnosti i sređivanje sobe
20:30
Slobodno vrmee i aktivnosti


20:30 – 22.30
Gašenje svetla – vreme za spavanje zavisi od uzrasta
Gašenje svetla – vreme za spavanje zavisi od uzrasta
Gašenje svetla – vreme za spavanje zavisi od uzrasta


Školarina

Ukupna cena za srednju školu godinu dana je 40 hiljada funti, uključeni su školarina i boarding. Za niže razrede školarina je jeftinija. Stipendije su dostupne za nadarene učenike. Prijave se rade preko Ino Edukacije, i postoji nepovratni application fee od 150 GBP koji se plaća školi.

Prijava

Rok za prijavu je uvek otvoren, ali uvek je bolje prijaviti se ranije, jer se mesta brzo popuno i postoji ograničen broj studenata koji se može primiti.


Prijavite se na naš newsletter

Podaci o firmi:

ANA MARIJA KOPPERT PR AGENCIJA ZA OSTALO OBRAZOVANJE INO EDUKACIJA BEOGRAD | PIB: 108923623 | MB: 63798584