Myddelton College | Ino edukacija

Myddelton College


Srednja skola u UK

O školi

Myddelton College je vrhunska internatska i dnevna škola u Velikoj Britaniji, osnovana na kampusu od 37½ hektara u Denbigu u Severnom Velsu. Koledž je dobio ime po poznatoj i uticajnoj porodici Myddelton koja datira još iz 15. veka.

Myddelton College je jedna od Microsoft Global Showcase škola i član je eksluzivne grupe EdTech50. Pristup najmodernijoj tehnologiji i kombinovanom modelu učenja omogućava svim učenicima da ispune svoje ciljeve kako bi se pripremili za narednu etapu njihovog obrazovnog putovanja, bilo da je to akademski, sportski ili u izvođenju umetnosti. O tome mogu posvedočiti univerzitetske destinacije studenata koji kasnije pohađaju prestižne univerzitete poput University of Cambridge, University of Oxford, Imperial College London, Durham University, King’s College London, i dr.

Ono što Myddelton College izdvaja su prvoklasni nastavni objekti i obrazovno osoblje gde je više od 70% nastavnika diplomiralo na institucijama G5, od kojih je većina diplomirala na Oksfordu i Kembridžu.

Dakle, ukoliko želite da pohađate vrhunski univerzitet u Velikoj Britaniji ili bilo gde u svetu, Myddelton College je prva odskočna daska na putu do akademskog i karijernog uspeha.


Rangiranje škole

Myddelton College se nalazi na 18. mestu na UK listi nezavisnih škola sa GCSE programom, a 27. je na listi od 100 najboljih A-levels internata u Velikoj Britaniji.

Lokacija i kampus škole

Koledž Myddelton se nalazi na ivici slikovitog tržišnog grada Denbiga u Severnom Velsu, sa zadivljujućim pogledom na Clvidian Range.

Filozofija Myddelton koledža je da se svi učenici osećaju kao kod kuće u bezbednom i prijatnom okruženju koje im omogućava da procvetaju i razviju se u mlade i uspešne ljude.

U objektima kampusa, studentima je obezbeđena dvokrevetna spavaća soba sa zajedničkim kupatilom, kao i velike zajedničke prostorije koje uključuju zajedničku kuhinju i  prostor za odmor i druženje opremljen stolom za bilijar i stoni tenisom. Svi učenici imaju pristup TV-u i internetu.

Myddelton kampus od 37 hektara ima fudbalski teren u punoj veličini, teren za ragbi, 4 teniska terena, veliku zatvorenu sportsku halu, zid za penjanje, simulator pećine, konjički objekat i prostor za teretanu. Pored učestvovanja u sportskim aktivnostima, učenici se podstiču da se bave i umetnošću, te kampus ima i veliko pozorište i plesni studio sa opružnim podom.

Osim aktivnosti u zatvorenom prostoru, nudi se i širok spektar putovanja i aktivnosti van kampusa koje se održavaju svakog vikenda i tokom čitavog polugodišnjeg raspusta. Programi putovanja uključuju posete gradova poput Mančestera i Liverpula gde učenici mogu da posete bioskop, odu na klizanje ili u šoping. U ponudi su i aktivnije ekskurzije koje omogućavaju učenicima da istraže ruralna područja Velsa kao što su Zip World i Flip Out. Studenti imaju mogućnost i da se bave planinarenjem, veštinama navigacije, bushcraft-om, penjanjem, spuštanjem, vožnjom kajaka i kanua, izgradnjom splavova i jedrenjem, kao i da učestvuju u raznim timskim izazovima.

Nivoi obrazovanja

U okviru obrazovnog programa Myddelton koledža nudi se:

Myddelton Preparatory School - Years 1 to 6

U Myddelton pripremnoj školi pored osnovnih predmeta (engleski, matematika i prirodne nauke), učenici pohađaju i predmete kao što su španski, scenske umetnosti i sport. Radi se po Paws B nastavnom planu koji ih od malih nogu uči veštinama i znanjima koja se traže na modernom tržištu rada i pomaže im da budu u toku sa prohtevima 21. veka. Pored toga, učenici na svake dve nedelje uživaju u časovima avanture na otvorenom gde imaju priliku da se zabave kroz timski rad, kao i da primene i razviju veštine stečene u učionici.

Senior School - Years 7 to 9

Od prve godine Senior škole učenici počinju da biraju koje će predmete izučavati u sklopu GSCE programa. Lekcije su dizajnirane tako da se iskoristi pun potencijal svakog učenika gde se podstiče aktivno učestvovanje u nastavi kroz razgovor, kao i učešće u vannastavnim aktivnostima. Osim toga, organizuju se nezaboravne posete u vidu izleta koje obogaćuju nastavni program. U ponudi je širok izbor predmeta: engleski, matematika, prirodne nauke, umetnost, poslovne studije, informatika, drama, geografija, istorija, avanturističko obrazovanje na otvorenom, muzička kultura, fizičko vaspitanje, politika, filozofija, etika i španski.

GSCE - Years 10 and 11

Učenici biraju i proučavaju svoje GSCE opcije u uzrastu od 15 do 16 godina. Izazov, saradnja i komunikacija su osnovne veštine koje su fokusirani na GCSE. U sklopu programa postoji zajedničko jezgro predmeta, koje se sastoji od engleskog jezika (jezik i književnost), matematike i prirodnih nauka. Nauka se može proučavati na dva različita načina, individualno ili kombinovano. Pored toga, učenici mogu da biraju između sledećih predmeta: likovna umetnost, poslovne studije, računarstvo, drama, geografija, istorija, muzička kultura, fizičko vaspitanje, veronauka, španski i dodatna matematika i statistika.

Sixth Form A Level

Sixth Form A Level označava obrazovni period sa fokusom na manji broj užih oblasti koji nudi studentima priliku da prošire intelektualne i kulturne horizonte, kao i da steknu iskustvo u liderstvu. Radi se po UCAS programu obuke, te se u ovoj fazi učenici podstiču da steknu radno iskustvo u karijeri kojom će se baviti kad završe školu. Studenti mogu birati između sledećih predmeta: engleski jezik, engleska književnost, matematika, napredna matematika, biologija, hemija, fizika, likovna umetnost, biznis studije, računarstvo, drama, ekonomija, geografija, vlada i politika, istorija, nauka o moru, studije medija, muzička kultura, fizičko vaspitanje, psihologija, veronauka i španski.


Garantovane stipendije

Preko Ino Edukacije garantovane su stipendije od 20%, a za najbolje kandidate moguće su stipendije od 50%.

Prijava i upis

Aplikacija će biti razmotrena u skladu sa godinama učenika, akademskom pozadinom, nivoom znanja engleskog jezika i skladnošću sa obrazovnim sistemom UK.

Ino Edukacija je zvaničan predstavnik Myddelton koledža i upis je preko nas direktan i olakšan. Kontaktirajte nas i zakažite besplatan sastanak +381615544199, office@inoedukacija.com.

Prijavite se na naš newsletter

Podaci o firmi:

ANA MARIJA KOPPERT PR AGENCIJA ZA OSTALO OBRAZOVANJE INO EDUKACIJA BEOGRAD | PIB: 108923623 | MB: 63798584