Earlscliffe | Ino edukacija

Earlscliffe


Škola na sunčanoj južnoj obali Engleske

Earlscliffe Independent College je nezavisna, privatna srednja škola koji nudi univerzitet priprema za uzrast od 13 do 19 godina iz celog sveta. Ovo je internat koji nudi šestogodišnje školovanje (od 7.osnovne do 4.srednje) i nosi UNESCO akreditaciju jer učestvuje u njihovim projektima i poštuje UNESCO vrednosti. Earlscliffe se nalazi u Folkestone, gradiću na južnoj obali Engleske, koji pruža visoko akademski i sveobuhvatan holistički A-nivo i GCSE put za učenike koji traže obrazovanje po meri, prilagođeno, individualizovano prema specifičnim potrebama i težnje svakog učenika. Časovi su u veoma malih grupama, studenti nose uniforme (odela) i sve odiše britanskom tradicijom.

Život u Folkenstone, Kent oblast

Južna obala Engleske i oblast Kent su jedna od najlepših i najsunčanijih oblasti u Velikog Britaniji. Ovo je pravi engleski krajolik, sa tradicionalnom arhitekturom, prelepom prirodom, morem i svežim vazduhom. Veoma je bezbedno i sigurno, omogućavajući studentima da se fokusiraju na učenje i lični razvoj. Grad Folkestone je bio lučki grad u 19. i 20. veku, a sada je uglavnom turistički grad sa skoro 50 hiljada ljudi, sa toplim i sunčanim letima. Kroz istoriju bio je mondensko letovalište za britanske kraljeve i plemiće. Škola se nalazi u centru grada, blizu kafića, prodavnica i železničke stanice. Do Londona se stiže za sat vremena brziom vozom, a Luton i Hitrou aerodromu su na dva sata vozom.

Šta je A-levels i kako funkcioniše na Earlscliffe college?

A-levels je dvogodišnji program sa završnim „javnim“ ispitima koji se polažu samo na kraju kursa u maju i junu. Eksterne ispitne komisije objavljuju rezultate sredinom avgusta. Svi Earlscliffe studenti će obično izabrati četiri predmeta na A-nivou. Jedan od ova četiri predmeta obično bi bio učenikov sopstveni jezik, ali može odabrati i nešto drugo. Da bi se dobila A levels diploma, obavezno je položiti tri predmeta. Skoro svi predmeti koji se nude na Earlscliffeu smatraju se „tradicionalnim“ predmetima i stoga ih najbolji univerziteti u UK lako prihvataju. Učenici biraju po jedan predmet iz svakog od naših blokova opcija A, B, C i E i mogu uzeti dodatni predmet iz D:

  • Blok A: Umetnost ili Geografija ili Istorija ili Matematika ili Fotografija
  • Blok B: Umetnost ili biznis ili hemija ili ekonomija
  • Blok C: Biologija ili vlada i politika ili istorija umetnosti ili fizika ili psihologija
  • Blok D: engleska književnost ili viša matematika (predaje se najmanje 4 časa nedeljno)
  • Blok E: arapski ili kineski ili francuski ili nemački ili japanski ili poljski ili portugalski ili ruski ili španski ili turski ili neki drugi jezik na zahtev
  • Blok F: IELTS 

Domaći zadatak se radi uveče i vikendom. Dok mnogi učenici subotom rade manje domaćih zadataka, skoro svi koriste nedelju za ozbiljno, produženo učenje u svoje vreme. Svaki predmet na nivou A ima prošireni odeljak za čitanje, sa knjigama i tekstovima koji se preporučuju kao dodatni referentni materijal. Studenti imaju pristup dnevnim novinama i nedeljnim časopisima kao što su „The Economist“, „The New Scientist“ i „The Spectator“ – naslovi koje bi trebalo da čitaju u slobodno vreme kako bi poboljšali svoje razumevanje širih pitanja u vezi sa njihovim akademskim predmetima.

Earlscliffe prati državni britanski akademski program u kome se dobija diploma A levels. Studenti mogu studirati jednu, dve, tri ili četiri godine. Kako bi se dobila A-levels diploma mora se pohađati poslednje dve godine školovanja. Ukoliko đak ima poteškoća sa jezikom, studenti mogu da pogađaju International Years ili Foundation program u kome se pripremaju jezički i logički, kao i iz oblasti koje ih interesuju.


Smeštaj

Earlscliffe je imao velika investicija i 2016 je kompletno renoviran.Škola ima 5 boarding kuća, dve za devojčice i tri za dečake, sve na pešačkoj udaljenosti od glavnog koledža. Većina soba su prostrane dvokrevetne sa sopstvenim WC-om i kupatilom; svaki učenik ima svoju garderobu i radni sto, a sve sobe su WiFi povezane. Visok standard smeštaja je privlačan današnjem studentu, a tim više s obzirom na prelepe viktorijanske fasade Earlscliffea. Učionice i laboratorije su takođe renovirane i novoopremljene tako da pružaju svež, svetao, ali intiman ambijent u kojem naši studenti i osoblje obavljaju svakodnevne poslove.

Obroci


Obroci se uzimaju u trpezariji fakulteta i pripremaju Earlscliffe kuvar i tim. Meniji su raznovrsni i često međunarodni (npr. kineski, meksički, indijski, a ne zaboravljajući povremeno britansku ribu i pomfrit). Sve posebne potrebe u ishrani se mogu zadovoljiti, a mi imamo svečanu večeru na fakultetu sa govornikom posle večere dva ili tri puta u polugodištu. Učenici mogu izabrati da ručaju ili u zajedničkoj sobi školske kuće (vrući sendviči i salata itd.) ili u trpezariji glavne kuće, gde se poslužuju doručak i večera.

Sport

Studenti Earlscliffe-a imaju na raspolaganju za sport i aktivnosti sredom popodne, vikendom i radnim danima uveče. Učenici igraju jedni sa drugima fudbal, košarku, odbojku, skvoš, badminton i stoni tenis svake nedelje. U letnjim mesecima dostupni su i tenis i golf. Fudbalski i košarkaški tim igra u takmičarskoj ligi. U blizini se nalazi i teretana i veliki zatvoreni bazen u koji naši učenici imaju besplatan pristup. Earlscliffe takođe vodi elitnu košarkašku akademiju jer studentima nudi priliku da treniraju na visokom nivou pet puta nedeljno, uključujući mečeve tokom vikenda za oba tima Earlscliffeklif i partnerski tim Nacionalne lige Folkestone Saints. 

Svi sportski sadržaji su na pješačkoj udaljenosti, osim golfa, koji je kratkom vožnjom udaljen od golf kluba Etchinghill. Neki od najvećih golf terena u Engleskoj nalaze se na obali Kenta, uključujući Roial St George's u Sandvichu, redovno mesto održavanja British Open-a.

Kultura i putovanja

Earlscliffe je na pešačkoj udaljenosti od nove veze brzih vozova do londonske centralne stanice St Pankras. Kako put traje samo 55 minuta, redovno se organizuju posete Londonu, posebno sredom zbog poseta muzičkom pozorištu i galerijskih izložbi. Kao što nam je London tako pristupačan, tako je i Evropa. Organizujemo vikende u Parizu, a putovanje vozom traje manje od dva sata, tako da smo na idealnoj lokaciji da iskoristimo kulturno bogatstvo dva velika grada sveta. Posećuju se i Briž u Belgiji i razne destinacije od kulturnog interesa u severnoj Francuskoj. Jednom u semestru dešava se fakultetski koncert, gde se podstiču oni koji sviraju ili nastupaju da učestvuju. Koncert gradi samopouzdanje i pruža platformu prijateljima da cene jedni druge talente. Takođe sponzoriše s i  umetnička izložbu radova studenata i lokalnih umetnika svake godine.


Školarine

Školarina i boarding zajedno iznosi 40000 funti, moguće stipendije preko Ino Edukacije.

Proces prijave i rokovi

Svaki student mora da uradi test engleskog jezika i matematike, kao i intervju preko Skajpa, kako bi škola bila sigurna da student odgovara akademskom nivou i vrednostima škole. Ino Edukacije učestvuje u pripremama đaka, a mogu se pohađati pripremni časovi engleskog jezika u našoj školi jezika. Kako je Earlscliffe škola za limitiranim brojem mesta, preporuka je da se studenti prijave do sredine januara za narednu akademsku godinu.Prijavite se na naš newsletter

Podaci o firmi:

ANA MARIJA KOPPERT PR AGENCIJA ZA OSTALO OBRAZOVANJE INO EDUKACIJA BEOGRAD | PIB: 108923623 | MB: 63798584