Abbey College DLD England | Ino edukacija

Abbey College DLD England


Prestižna i moderna škola u Londonu i Kembridžu

Duga tradicija a moderni kampusi

Abbey College DLD je prestižna srednja boarding škola u Velikoj Britaniji, koja nudi siguran put do najbolje ranigarnih univerziteta na svetu. Ova boarding škola ne samo da pruža stundardno obrazovanje, već i pripremaju učenike za ono što im predstoji. Učenici imaju izbor da prate GCSE, A Level program ili International Foundation Programme.  Boarding škole nastoje da njihovi učenici obezbede sigurno mesto na univerzitetima po izboru, a o njihovom kvalitetu govori visoka upisna kvota učenika na najprestižnije univerzitete kao što su Oxford, Cambridge, Imperial College London, Universiti College London, Durham i King's College London.

Abbey boarding škola sastoji se iz 3 kampusa – Cambridge, London i Manchester. Pošto se glavni kampus nalazi u srcu Kembridža, jednog od najvećih svetskih univerzitetskih gradova, omogućili su učenicima da već u srednjoj školi postanu deo Cambridge University Community. Učenici koji se nalaza na Kembridžu imaju pristup predavanjima i materijalima koje nudi univerzitet. Mnogi nastavnici koji predaju u školi završili su studije na Kembridžu.

Kao međunarodni koledž nudi učenicima da uporedo sa akademskim studijama unaprede svoj engleski jezik. Zbog toga na Abbey DLD College postoji program akademskog engleskog za sve učenike A- Levels-a, kojima engleski nije maternji jezik.

Koledž i život u Kembridžu nudi dosta mogućnosti za akademsko i vannastavno učenje. Učenici imaju resurse jednog od najprestižnijih svetskih univerzitetskih gradova na svom pragu, a škola im obezbeđuje posete univerzitetskim koledžima, stažiranje u univerzitetskim laboratorijama, multinacionalnim firmama.

Dakle, ukoliko želite da pohađate vrhunski univerzitet u Velikoj Britaniji, Abbey boarding škola je prva odskočna daska.

Rangiranje škole

Abbey College DLD zauzeo je 28. mesto na prestižnoj Telegraph national A-Level results table.

Abbey College DLD je rangiran na 7. od više od 4.000 škola i koledža u Engleskoj, za napredak učenika na A-Level od strane UK Government school comparison service.

Lokacija i kampus škole

Boarding škola čini zajednicu za sebe i deca su smeštena u okviru boarding škole u kampusima, hrana im je obezbeđena i profesori su im na usluzi, tako da ovaj izbor vašu brigu svodi na minimum. Boarding škola sastoji se iz 3 kampusa – Cambridge, London i Manchester.

1. Cambrigde kampus

Glavni kampus nalazi se u Kembridžu, gradu na istoku Engleske koji je dom prestižnog Univerziteta Kembridž, koji je izglasan kao jedan od najboljih na svetu. Kembridž spada među najčuvanije i najstarije univerzitetske gradove u Velikoj Britaniji i svetu, gde su studenti vekovima ostvarivali svoje snove u svojim istorijskim bibliotekama i mirnim vrtovima. Ovaj grad centar je obrazovanja više od 800 godina i međunarodni je simbol akademske izvrsnosti.

Cambridge kampus je tradicionalan i savetuje se da ga upisuju učenici koji su zainteresovani da se pripremaju za studije iz oblasti computing i finance i koji žele da budu u internacionalnom okruženju. Smeštaj na kampusu je potpuno opremljen i siguran. U ponudi se nalazi 120 spavaćih soba za učenike sa punim pansionom, 42 učionice, 12 naučnih laboratorija, 2 biblioteke, namenske muzičke studije i novi umetnički objekat. U kampusu se nalazi restoran, kafe bar, teretana i sportska hala.

Kampus se nalazi u Homerton Gardens. Centar grada je udaljen od kampusa 25 minuta hodom ili 10 minuta vožnjom biciklom. Železnička stanica u Kembridžu udaljena je 10 minuta hoda od kampusa. Kembridž je miran, bezbedan i veoma lep grad. Takođe, Kembridž je multikulturan grad, sa odličnom kulturom i društvenom scenom. Postoji ogroman izbor kulturnih, sportskih, zabavnih mogućnosti u gradu.

2. London kampus

Kao jedna od najvećih svetskih prestonica, Kampus u Londonu je idealno mesto za one koji žele da studiraju biznis, finansije, inženjering, pravo, medicinu. Kampus je veoma moderan i nalazi se u strogom centru.

London je kulturna prestonica Velike Britanije sa najvažnijim muzejima, bibliotekama i umetničkim galerijama, kao i centar pozoriđta, bioskopa, mode, dizajna i arhitekture.

3. Manchester kampus

Mančester je grad koji je poznat po svojim pozntim fudbalskim klubovima  Manchester United and Manchester City.

U srcu centra grada nalazi se kampus Abbey College Manchester, koji je najmanji u odnosu na ostale kampuse i tamo odsedaju đaci koji žele da se pripremaju za studije iz oblasti medicine, sporta (fudbal, košarka, tenis) – jer kreiraju nastavu za buduće profesionalne sportiste.

U zavisnosti od uzrasta, učenici imaju mogućnost da biraju između smeštaja u kampusu ili smeštaj van kampusa, smeštaja kod porodice...

Kampus se nalazi na laganoj pešačkoj udaljenosti od svih kulturnihh dešavanja. Redovna besplatna autobuska linija prolazi kroz grad povezujući četiri glavne železničke stanice.


Nivoi obrazovanja

Velika Britanija ima svetsku poznatu reputaciju zbog svog kvalitetnog obrazovanja.

Abbey College DLD nudi niz kurseva za međunarodne učenike kao što su GCSE, A – Levels i International Foundation Programme.

GCSE  predstvalja prvi korak na putu ka univerzitetu u UK i prednjači A-levels programu.

Upisuju ga učenici uzrasta od 14 do 15 godina. Program traje 1 ili 2 godine i potreban je minimum IELTS 4.5 za upis.

Učenici pohađaju ukupno 9 predmeta. Od toga sedam obaveznih GCSE predmeta: biologija, ekonomija, biznis, hemija, engleski jezik, matematika i fizika. Takođe, učenici moraju da izaberu još 2 izborna predmeta (matematika, istorija, dizajn I umetnost ili sportske nauke)

Svake godine rezultati GCSE rangiraju učenike Abbey koledža daleko iznad proseka u Velikoj Britaniji.         

A – LEVELS program je najbolji put do vrhunskih UK univerziteta. Upisuju ga učenici uzrasta od 16 do 19 godina i traje 2 godine ili 18 meseci i potreban je minimum IELTS 5.5 Učenici mogu da polažu online test iz engleskog jezika kao dokaz nivoa engleskog jezika.

Jedna od glavnih prednosti studiranja A-Levelsa za međunarodne studente je sloboda izbora koju oni nude. Većina učenika uči 3 ili 4 predmeta A-Level i ne postoje posebni zahtevi o tome koje predmete učenik treba da uči. Za učenike koji nisu sasvim sigurni u svoje buduće planove, Abbey College Cambridge-u nudi više od 20 A-Level izbornih predmeta, koje učenici mogu da izabru da slušaju u bilo kojoj kombinaciji koju žele: matematika, statistika, ekonomija, fizika, hemija, biologija, računovodstvo, biznis, istorija, jezici, psihologija, dizajn i umetnost, politika, geografija, informatika,

A – Level omogućava učenicima da se fokusiraju na predmete koji ih zaista zanimaju, za koje su stranstveni koji su bliže povezani sa kursevima koje žele da studiraju na univerzitetu.

Internationalan foundation program je jednogodšnji kurs osmišljen kao alternativa A-Levelsa, koje učenike takođe priprema za osnovne studije na nekim od prestižnih univerziteta u Velikoj Britaniji.

Upisuju ga učenici uzrasta 17+ godina, program traje 1 godinu i poteban je minimum IELTS 5.0. Za medicinu je potrebno 6.5.

Učenici mogu da izaberu 1 od pet specijalizovanih predmeta: biznis, menadžment i ekonomija, humanistike, inženjering, medicina, nauka

Garantovane stipendije

Preko Ino Edukacije garantovane su stipendije od 20%, a za najbolje kandidate moguće su stipendije od 50%.

Prijava i upis

Aplikacija će biti razmotrena u skladu sa godinama učenika, akademskom pozadinom, nivoom znanja engleskog jezika i skladnošću sa obrazovnim sistemom UK.

Ino Edukacija je zvaničan predstavnik Abby College DLD i upis je preko nas direktan i olakšan. Kontaktirajte nas i zakažite besplatan sastanak +381615544199, office@inoedukacija.com.


Koja je uloga INO Edukacije?

Ino Edukacija je predstavnik najprestižnijih boarding schools u inostranstvu koje pripremaju Vaše dete za upis najbolje rangiranih univerziteta na svetu, a ukoliko niste sigurni da li je život u inostranstvu prava opcija, predlažemo srednjoškolske razmene u trajanju od 3, 6 meseci ili godinu dana. Bilo da želite da Vaše dete nastavi svoje školovanje u Evropi ili Americi jedno je sigurno – ovo su škole na kojima će steći prestižno obrazovanje i odličnu odskočnu dasku za dalje usavršavanje i upisivanje najboljih svetskih univerziteta. Ino Edukacije je tu da sa vama izabere najbolju školu za Vaše dete, pomogne oko dobijanja stipendije, smeštaja i vize, kao i da sve vreme ostane u kontaktu sa đakom i roditeljima, i što je najvažnije da garantuje za bezbednost Vašeg deteta.

Ono što je važno za tebe:
  • Biramo najbolju školu
  • Vodimo Vas kroz sve korake prijave;
  • Podrška smo tokom prijavnog procesa;
  • Pratimo sve rokove;
  • Odrađujemo potrebnu dokumentaciju;
  • Radimo online prijave;
  • Pomažemo pri pronalasku smještaja;
  • Održavamo orijentaciju pre putovanja.
  • Naše usluge za prijave za srednje škole su besplatne!

BESPLATNA PRIJAVA


Prijavite se na naš newsletter

Podaci o firmi:

ANA MARIJA KOPPERT PR AGENCIJA ZA OSTALO OBRAZOVANJE INO EDUKACIJA BEOGRAD | PIB: 108923623 | MB: 63798584