BSB Burgundy School of Business


Studije biznisa u Francuskoj

BSB je osnovan 1899. godine i nalazi se u prelepom srednjevekovnom gradu Dižon u Francuskoj. Fokus je na studijama biznisa i menadžmenta, a u narednom periodu škola će otvoriti i kampus posvećen digitalu, veštačkoj inteligenciji i zelenom poslovanju u Lionu.

Kao inovativna škola koja ide u korak sa vremenom, ne čudi i dobar ranking koji ima. Nalazi se u top 15 biznis škola u Franckuskoj i u 1% najboljih biznis škola na globalnom nivou, po Financial Times-u.

Važno je napomenuti da je škola deo Grand Ecoles, elitne grupe najprestižnijih ustanova visokog obrazovanja, koja drži do kvaliteta, akademskog uspeha i prestižnosti studija. Pored toga, BSB je akreditovan i prepoznat od strane međunarodnih tela za akreditaciju AACSB i EQUIS.


Dižon kao mesto za studentski život

Dižon se nalazi u regionu Burgonja i broji oko 150 000 stanovnika gde su 25% studenti. Lokacija je odlična, udaljen je 300km od Pariza, a 200km od Ženeve i Liona, tako da će studenti imati prilike da posete više gradova i povećaju svoje internacionalno iskustvo tokom studija.

Grad krasi bogata istorija, prvi ostaci datiraju još iz epohe neolita, a u srednjem veku je bio poznat kao grad sa sto zvona. Oduševiće vas prelepa arhitektura i veliki deo grada je pod zaštitom Unesco-a.

Ovo je jedan od gradova Francuske gde je najveći kvalitet života, grad obiluje mladima i poznat je po hrani i vinu. Brojni restorani nagrađeni Mišelin zvezdicama se nalaze upravo ovde, a na samo nekoliko km udaljenosti nalaze se najlepši vinogradi Francuske što garantuje da ćete neka od najboljih vina probati upravo ovde. Dižon organizuje preko 250 događaja godišnje, tako da će vam studentski život biti zanimljiv i ispunjen.

Troškovi života su skoro duplo jefitiniji od života u prestonici, tako da vam je dovoljno oko 700 evra mesečno za život.


Programi

U ponudi su programi osnovnih, master i MBA studija. Grupe su od maksimum 30 studenata i svaki profesor ima priliku da se maksimalno posveti grupi. Odnos studenata i profesora je neposredan, podstiče se kritičko razmišljanje, izlaganje stavova tokom nastave i diskusije.

Osnovne studije

Bachelor in Management - 3 godine na engleskom ili francuskom jeziku

Master studije

• Master in Management - Master Grande Ecole, 2 godine na francuskom ili engleskom jeziku

• MSc Corporate Finance & Investment Banking - jednogodišnja specijalizacija na engleskom jeziku

• MSc Global Sustainable Entrepreneurship - jednogodišnja specijalizacija na engleskom jeziku

• MSc Luxury Management & Innovation - jednogodišnja specijalizacija na engleskom jeziku

• MSc Digital Leadership - jednogodišnja specijalizacija na engleskom jeziku

• MSc Data Science & Organisational Behaviour- jednogodišnja specijalizacija na engleskom jeziku

• MSc Arts & Cultural Management - jednogodišnja specijalizacija na engleskom jeziku

• MSc Wine Management - jednogodišnja specijalizacija na engleskom jeziku

• MBA Wine & Spirits Business - jednogodišnja specijalizacija na engleskom jeziku

Ukoliko ste završili osnovne studije u trajanju od 4 godine iz sfere biznisa ili ekonomije, za upisan jednogodišnji master program dobićete dve diplome: upisanog programa i program MA in Management.

Master programi vezani za Arts i Wine programe su broj 1 u celoj Francuskoj.

Cena osnovnih studija iznosi 7 500 evra godišnje, cena dvogodišnjeg master programa je 11 500 evra godišnje, a cena jednogodišnjih master programa iznosi 14 000 evra. MBA studije koštaju 29 000 evra.

Preko Ino Edukacije je moguće ostvariti umanjenje za najbolje kandidate u iznosu od 25-50% školarine.

Prijava i upis

Potrebna dokumentacija za upis je uobičajna diploma, cv, motivaciono pismo, test jezika i u drugoj fazi vas očekuje intervju za koji ćemo vas pripremiti. Za MA in Management imate i test logike.

Ino Edukacija je direktni predstavnik Burgundy Business School i upis je preko nas besplatan i olakšan. Kontaktirajte nas putem formulara ispod za više informacija.

 Podaci o firmi:

ANA MARIJA KOPPERT PR AGENCIJA ZA OSTALO OBRAZOVANJE
INO EDUKACIJA BEOGRAD
PIB: 108923623
MB: 63798584