BSB Burgundy School of Business - Grande école | Ino edukacija

BSB Burgundy School of Business - Grande école


Francuski Grande école sa trostukom međunarodnom akreditacijom i visokim rankingom

Ako je vaš san da studirate na prestižnoj francuskoj Grande école, što su fakulteti sa najvišim statusom u Francuskoj, onda je Burdundy Business School odličan izbor za vas. Ovo je jedna od 14 francuskih Grande école sa posebnim statusom. Spadaju u top1% najboljih biznis škola na svetu, jer nose trostruku krunu akreditacija, AMBA, AACSB and EQUIS akreditacije! Time spadaju u grupu tripple crowne (trostruka kruna) gde su najbolje biznis škole Evrope i sveta. Burgundy Business School je i državno akreditovan univerzitet u Francuskoj, sa titulom Grande école. Na Burgundy School of Business studiraju i rade ljudi iz čak 75 zemalja, tako da je veoma internacionalno. Većina studenata su Francuzi, ali je i internacionalna zajednica dovoljno velika. 

Naša direktorka Ana Marija Koppert posetila je BSB u maju 2022. gde je imala sastanke sa dekanom, admission osobljem i profesorima. Tradicija od 120 godina i moderan kampus u centru grada

BSB je osnovan 1899. godine i nalazi se u prelepom srednjevekovnom gradu Dižon u Francuskoj. Osnivač je privredna komora Burgundije, a sada je škola u vlasništvu više kompanija i biznismena iz ovog dela Francuske, sa ciljem da se kreira biznis elita regiona Burgundije. Glavni kampus nalazi se u Dižonu, a postoji i kampus u Lionu, za studente koji žele studije u većem gradu. Na trećoj godini osnovnih studija studenti mogu i da pređu da studiraju u Lionu. Iako ima dugu traciji, BSB je veoma aktivna i moderna insitutucija, sa velikim brojem međunarodnih predavača i studenata. Kampus se nalazi u centru grada, srednje je veličine i ima svoju baštu u kojoj studenti mogu da provedu slobodno vreme. Svaki dan drugi food trucks dolaze na kampus nudeći studentima veliki izbor hrane i pića.Dižon je prelep grad na sat i po od Pariza

Dižon se nalazi u regionu Burgundija i broji oko 150 000 stanovnika gde su 25% studenti. Grad je veoma bezbedan i daleko manje stresan i jeftiniji od Pariza. Lokacija je odlična, udaljen je 300km od Pariza, a 200km od Ženeve, Bazela i Liona, tako da će studenti imati prilike da posete više gradova i povećaju svoje internacionalno iskustvo tokom studija. Dižon se nalazi samo na sat i 40 minuta brzim vozom do Pariza, tako da je ovo idealna kombinacija gde studenti žive u bezbednom studentskom gradu, a mogu vikendom da posećuju Pariz. U Dižon se može doći i jeftinim letom (Wizzair ili Easyjet) do Bazela, pa vozom do Dižona. 

Dižon je prelep grad! U maju 2022. naša direktorka Ana Marija Koppert imala je priliku da poseti univerzitet i grad Dižon, i veoma je impresionirana. Grad krasi bogata istorija, prvi ostaci datiraju još iz epohe neolita, a u srednjem veku je bio poznat kao grad sa sto zvona. Oduševiće vas prelepa arhitektura i veliki deo grada je pod zaštitom Unesco-a.

Dižon je povoljan grad za studije

Cena smeštaja u domuje 250 evra mesečno, a u privatnom smeštaju 400-500 evra mesečno. Ono što je odlično u francuskoj je CAF, a to je povraćaj 40-60% novca za smeštaj studentu na mesečnom nivou. Svi strani studenti imaju pravo da se prijave za CAF, samo je potrebno da imaju legalni ugovor za smeštaj. Hrana nije skupa, postoje studentski kafići i restorani, i za život je mesečno dovoljno 700 EUR. Svi studenti imaju pravo na studentski rad 20 sati mesečno.

Dižon je gastronomski centar Francuske

Ovo je jedan od gradova Francuske gde je najveći kvalitet života, grad obiluje mladima i poznat je po hrani i vinu. Brojni restorani nagrađeni Mišelin zvezdicama se nalaze upravo ovde, a na samo nekoliko km udaljenosti nalaze se najlepši vinogradi Francuske što garantuje da ćete neka od najboljih vina probati upravo ovde. Dižon organizuje preko 250 događaja godišnje, tako da će vam studentski život biti zanimljiv i ispunjen. Troškovi života su skoro duplo jefitiniji od života u Parizu, tako da vam je dovoljno oko 700 evra mesečno za život. Restorani, iako sjajni, nisu veoma skupi i studenti imaju priliku da uživaju u sjajnoj francuskoj i internacionalnoj kuhinji.

Business Programi 

U ponudi su programi osnovnih, master i MBA studija. Grupe su od maksimum 30 studenata i svaki profesor ima priliku da se maksimalno posveti grupi. Odnos studenata i profesora je neposredan, podstiče se kritičko razmišljanje, izlaganje stavova tokom nastave i diskusije. Tokom studija studenti mogu da odu na razmenu u sklopu Erasmusa ali i van Evrope na više od 100 partnerskih univerziteta iz celoga sveta!

Osnovne studije

 • Bachelor in Management - 3 godine na engleskom ili francuskom jeziku 

Školarina je 7500 EUR. Za prijavu je potreban sertifikat engleskog ili francuskog jezika, zavisno od programa. 

Master studije

 • Master in Management - Master Grande Ecole, 2 godine na francuskom ili engleskom jeziku  (11500 EUR- dostupne stipendije)
 • MSc Corporate Finance & Investment Banking - jednogodišnja specijalizacija na engleskom jeziku (14000 EUR - dostupne stipendije)
 • MSc Global Sustainable Entrepreneurship - jednogodišnja specijalizacija na engleskom jeziku (14000 EUR - dostupne stipendije)
 • MSc Luxury Management & Innovation - jednogodišnja specijalizacija na engleskom jeziku (14000 EUR - dostupne stipendije)
 • MSc Digital Leadership - jednogodišnja specijalizacija na engleskom jeziku (14000 EUR - dostupne stipendije)
 • MSc Data Science & Organisational Behaviour- jednogodišnja specijalizacija na engleskom jeziku (14000 EUR - dostupne stipendije)
 • MSc Arts & Cultural Management - jednogodišnja specijalizacija na engleskom jeziku (14000 EUR - dostupne stipendije)
 • Za Master studije nije potreban GMAT. Potreban je sertifikat engleskog jezika. 

Burgundy School of Wine & Spirit Business

Veliki ponos BSB je upravo fakultet za biznis sa vinima i pićima. Ovo je jedna od najboljih škola za poslovanje sa vinima i alkoholnim pićima na svetu! U Burgundiji se proizvodi 42 od 50 najboljih i najskupljih vina na svetu, i njihova vina, načini proizvodnje i poslovanja se smatraju najboljim na svetu. Ova škola ima fantastične konekcije po celom svetu, pa studenti imaju prilike da upoznaju poslovne lidere poput CEO Moët & Chandon, na posetama vinarijama i distribucijama u Evropi i Americi. Oba mastera ispod uključuju study posetu Njuorku, Parizu i Berlinu, gde studenti posećuju vinske sajmove, vinarija i poslove. Za ove Master programe možete biti iz ove industrije, ali to nije neophodno. Polovina studenata koji upiše ove Master programe to uradi jer želi promenu ili novi izazov u karijeri.

 • MSc Wine Management - jednogodišnja specijalizacija na engleskom jeziku (14000 EUR)
 • MBA Wine & Spirits Business - jednogodišnja specijalizacija na engleskom jeziku (29000 EUR)

Preko Ino Edukacije je moguće ostvariti umanjenje za najbolje kandidate u iznosu od 25-50% školarine.

Učenje francuskoj jezika tokom studija

Na BSB postoji Departman za jezike, gde studenti mogu da uče francuski i druge jezike. U okviru biblioteke, koja radi ceo dan do 22h uveče, studenti mogu da koriste i online alate za učenje jezika. Preporučuje se da studenti koji studiraju uče i francuski, zbog kasnije traženja poslova i praksi. Svakako, prakse mogu imati i u zemljama u okruženju. 

Studentska udruženja

Veoma su popularne studentske organizacije, i to standardno za sve francuske fakultete, tamo je svaki student deo nekog udruženja. Postoji studentska asocijacija Melting Pot, što je udruženje stranih studenata na BSB gde studenti mogu da se povežu sa drugim internacionalcima. Pored toga, postoji još 25 asocijacija na BSB.Dižonski senf je poznat u celom svetu! Možete birati između 300 vrsta senfa!
Studenti na BSB kampusu provode dosta vremena i postoje prostorije za slobodno vreme

Prijava i upis

Potrebna dokumentacija za upis je uobičajna diploma, cv, motivaciono pismo, test jezika i u drugoj fazi vas očekuje intervju za koji ćemo vas pripremiti. Za MA in Management imate i test logike.

Ino Edukacija je direktni predstavnik Burgundy Business School i upis je preko nas besplatan i olakšan. Zakažite svoje besplatne konsultacije ovde.

 Prijavite se na naš newsletter

Podaci o firmi:

ANA MARIJA KOPPERT PR AGENCIJA ZA OSTALO OBRAZOVANJE INO EDUKACIJA BEOGRAD | PIB: 108923623 | MB: 63798584