Hotel Institute Montreux Švajcarska | Ino edukacija

Hotel Institute Montreux Švajcarska


HIM je škola u okviru Swiss Education Group koja se izdvaja po programima iz Hospitality Managementa u kombinaciji sa ljudskim resursima, biznisom i finansijama, što je čini dosta neobičnom u odnosu na druge škole hotelijerstva.

Izmešan švajcarski i američki sistem (deo sa menadžmentom) nalazi se u Montreux kampusu, gde postoje čak 4 hotela koja su na raspolaganju budućim studentima.

Ispred vas Ženevsko jezero, leđa vam čuvaju Alpi, a Francuska na sat vremena, učiniće ovo iskustvo nezaboravno.

STUDIJE

Kao što ste mogli da vidite iz prethodnih tekstova, mnoge škole hotelijerstva, ali i generalno drugi univerziteti često imaju sporazum sa nekim fakultetom, pa je tako diploma sa HIM akreditovana na još nekom univerzitetu . Pošto je delimično zastupljen američki sistem studija sa kojima imaju partnerstvo, Northwood University će priznati Vašu diplomu kao da ste studije završili i kod njih.

Što se studija tiče, kao i u većini škola hotelijerstva posle svake godine imate neko zvanje, ali tek posle 3 godine možete reći da ste završili osnovne studije i da posedujete:

Bachelor of Busniness Administration in Hospitality Management

Ovo je jedini smer u školi, a osnovne studije se sastoje od 7 semestara. Prva godina ima 3 semestra, ostale dve po 2. Posle svake godine škola Vas šalje na plaćenu praksu.

Ono što izdvaja ovu školu je da je na svakom nivou studija jedan semestar posvećen razvoju veština kao što su: Finance, Marketing, Human Resources, Luxury Busniness Management, što nazivaju specijalizacija.

Za dalje školovanje fakultet upućuje na:

Postgraduate Diploma in Hospitality Management gde u dva semestra usvajate nova znanja, a ukoliko želite da dobijete dodatnu specijalizaciju u biznisu i marketingu tu su još 2 semestra posle kojih stičete diplomu.

Master of International Business in Hospitality Management with Specialization

Master of Business Administration with Northwood University

Koliko je u ovoj školi speijalizacija ozbiljna i kakvo Vam iskustvo pruža govori informacija da u delu marketing specijalizacije učestvujete u organizovanju marketinške kampanje za Montreux Jazz Festival, koji je inače drugi po veličini jazz festival na svetu, odmah posle Kanade.

PLAĆENA PRAKSA

Kao što je već rečeno, sve škole obezbeđuju plaćenu praksu. U slučaju HIM škola Vas na prvoj godini šalje u neki od Švajcarskih hotela i u prve dve godine važno je da ovladate u tehnici razgovora za posao, u čemu Vam škola takođe pomaže.

Na drugoj i trećoj godini studenti žele više, pa za praksu biraju London, Pariz, Dubai, Singapur i sl.

Idealno za skustvo, ali i da zaradite džeparac, jer je minimalna mesečna naknada oko 2200 CHF

CENA

Osnovne studije po godini koštaju od 42 000 CHF (za drugu i treću godinu) do 56 000 CHF (cena za prvu godinu).

Master studije (uključujući i Postgraduate studije) ukupno koštaju oko 90 000 CHF, ali uvek se možete odlučiti da završite samo Postgraduate i platite oko 45 000 CHF.

Pošto postoji mogućnost plaćene prakse, uvek možete deo školarine platiti od onoga što zaradite, jer nećete imati na šta da potrošite taj novac. U cenu školarine je sve uračunato – sobe (dvokrevetne, za jednokrevetne se doplaćuje), hrana, knjige, sve takse, transporti, školska uniforma, studentske kartice, a svi studenti po dolasku od škole dobijaju iPad koji posle studija zadržavaju.

PRIJAVA

HIM sa nastavom počinje nekoliko puta godišnje: januar, april, jul i oktobar. Tako da prijave traju tokom čitave godine.

Ukoliko Vas zanimaju detalji oko upisa, prakse i generalno studija, pošaljite nam upit ili nas pozovite na 0615544199

Kontaktirajte nas i obezbedite sebi mesto u ovom prelepom kampusu.Prijavite se na naš newsletter

Podaci o firmi:

ANA MARIJA KOPPERT PR AGENCIJA ZA OSTALO OBRAZOVANJE INO EDUKACIJA BEOGRAD | PIB: 108923623 | MB: 63798584