IMI - International Management Institute Switzerland | Ino edukacija

IMI - International Management Institute Switzerland


Opšte informacije o fakultetu

International Management Institute u Švajcarskoj je prvi put svoja vrata otvorio 1991. godine. Danas IMI broji oko 60 članova osoblja i prima oko 200 studenata po semestru iz celog sveta u svoj kampus u Lucernu. Fakultet drži do malobrojnosti jer se na taj način svojim studentima može da osigura visoko personalizovan ili individualni pristup njihovom učenju. Kombinacija kvalitetne akademske nastave, švajcarskog praktičnog treninga i divnih pejzaža – recept su za uspeh. Pored toga, IMI sarađuje sa nekim od najznačajnijih partnera iz oblasti turizma i hotelijerstva kao što su Marriott, Hilton, Kompinski, Hyatt, The Ritz-Carlton i mnogi drugi. Na taj način pružaju svojim studentima mogućnost da steknu kvalitetnu praksu u prestižnim hotelima, kao i da prošire svoju mrežu kontakata u najkvalitetnijem okruženju.Rang fakulteta i akreditacije

Programi IMI su akreditovani od strane Manchester Metropolitan University, Kanton Luzerne i Oxford Brookes University.

International Management Institute Switzerland zauzima 12. mesto u oblasti Hospotality na prestižnoj listi QS World University Ranking!

Lokacija

Samo 12 minuta od kampusa fakulteta nalazi se zapanjujući istorijski grad Lucern, sa svojim kulturnim događajima i živahnom kulturom. Centralna znamenitost je jedna od najstarijih prekrivenih mostova u Evropi, a istorijse kuće su ukrašene freskama i dominiraju ulicama. Imate mogućnost da se popnete žičarom na jednu od tri obližnje planine i da uživate u pogledu od kog zastaje dah. Možete obići i predivno Lucernsko jezero na krstarenju parobrodom. Svakog dana ćete uživati u svežoj, ukusnoj hrani koja se na vaš sto dostavlja sa okalnih, posebno izabranih farmi i jezera širom kampusa. Lucern je smešten u srcu Evrope, vozom možete stići do Pariza, Rima ili Berlina. U toku nedelje ćete biti zauzeti fakultetskim obavezama, ali će vam vikendi biti prepuni raznih mogućnosti.


 


Programi

Osnovne studije traju tri godine. Nakon zaršenih osnovnih studija imate mogućnost Master programa koji traje godinu dana, uz 6 meseci plaćene prakse. U ponudi su i MBA program za koji je neophodno da imate minimum 3 godine radnog iskustva iz ugostiteljstva, kao i postgraduate diplome.

Bachelor programi:

  • International Hospitality Management
  • Global Business or Marketing Management
  • International Culinary Arts

Postgraduate programi:

  • MBA in International Hospitality Management
  • MSc in International Hospitality & Events Management
  • Postgraduate Diploma in International Hotel & Events Management
  • Postgraduate Diploma in International Culinary Arts


Karijerni centar

Kroz svoju odličnu mrežu kontakata u industriji, INI će vam pomoći da pronađete odgovarajuće i izazovne pozicije, bilo u Švajcarskoj, bilo u inostranstvu. Stažiranje je period praktične obuke koji vam omogućava da primenite u praksi ono što ste naučili tokom akademskog semestra. IMI prihvata staž u trajanju od najmanje 22 nedelje, a u nekim programima stažiranje je sastavni deo kursa. Za stažiranje u inostranstvu, takođe se pruža podrška tokom celog procesa: počev od sastavljanja CV-ja, kontaktiranja renomiranih kompanija širom sveta, saveta za intervjue i pregleda ugovora o radu. Za inostrana stažiranja IMI će održavati redovne kontakte sa vama i vašim poslodavcem kako bi se osiguralo da vaše iskustvo ispuni vaša očekivanja. Praksa se plaća na mesečnom nivou minimum 2212 CHF.

Smeštaj

U toku studija smešteni ste u kampusu Instituta. Sobe su standardne, dvokrevetne. Kampus je izuzetno prostran i lep. Kampus je smešten na obali Lucern jezera sa spektakularnim pogledom na Alpe, planine Rigi i Pilatus. Studenti su smešteni u udobnim sobama u blizini sala za predavanja, restorana i objekata za slobodno vreme. Redovna autobuska linija povezuje vas sa živopisnim gradom Lucern i okolnim područjima. Brojne sobe imaju privatnu terasu. Sav smeštaj nudi sigurno i toplo iskustvo na tradicionalni način u švajcarskoj porodici.

Bez obzira da li ćete se odlučiti za neku od zajedničkih soba ili pojedinačnih u kampusu, sve su u potpunosti opremljene modernom opremom, frižiderima, sefom i dvadesetčetvoročasovnom bežičnom internet konekcijom. Sve sobe su za nepušače.

U ponudi su standardna soba za zajedničkim kupatilom, jednokrevetna soba sa zajedničkim kupatilom, dvokrevetna soba i jednokrevetni apartman. Trpeza sa švedskim stolom je dostupna svakodnevno. Možete navesti prilikom prijave posebne dijetalne potebe, koje će fakultet rado ispoštovati.

Uslovi za upis i cene

Za osnovne studije, pored standardne dokumentacije (CV, motivaciono pismo, preporuke), neophodno je da imate položen test jezika, TOEFL ili IELTS sa minimum 5.0 ocenom. Studije počinju četiri puta godišnje: februar, maj, avgust i novembar.

Za master studije, takođe standardna dokumentacija, diploma osnovnih studija, kao i položen test jezika TOEFL ili IELTS sa minimum ocenom 6.0.

Cene su sledeće:

Za certificate Programme cena je 28.250 CHF.

Za Bachelor studije cena je 30.250 CHF godišnje, s tim što treća godina košta 32.250 CHF.

Master studije koštaju 39.450 CHF. Postgraduate programi su 30.250 CHF.

Cena MBA programa je 44.050 CHF.

Svakako imajte na umu da su u cenu uračunati smeštaj i ishrana, tuition i registration fee, takođe udžbenici i oprema koja će vam biti potebna tokom studija, uniforma, kao i usluge korišćenja svih pogodnosti koje vam kampus pruža.


Prijavite se na naš newsletter

Podaci o firmi:

ANA MARIJA KOPPERT PR AGENCIJA ZA OSTALO OBRAZOVANJE INO EDUKACIJA BEOGRAD | PIB: 108923623 | MB: 63798584