IED Istituto Europeo di Design Milano | Ino edukacija

IED Istituto Europeo di Design Milano


Čuveni institut za dizajn sa dugom tradicijom

Istituto Europeo di Design je privatni fakultet osnovan 1966. godine od strane Frančeska Morelija. Već više od pedeset godina, ova škola je jedna od glavnih u oblasti edukacije i istraživanja u sferi dizajna, mode, vizuelnih umetnosti i menadžmenta.  Ova obrazovana institucija nudi akademske diplome prvog nivoa, takođe trogodišnje akademske studije, magistarske programe, ali pre svega garantuje kontinuirani profesionalni razvoj. 

Najznačajniji događaji za IED su osnivanje kampusa u Milanu (1966), Rimu (1973), Torinu (1989), Madridu (1994), Barselona (2002), Sao Paolu (2005), Veneciji (2007), Firenci (2008) i Kaljariju (2009). IED je razvio inovativne i raznovrsne nastavne metodologije fokusirane na sinergiju tehnologije i eksperimentisanja, kreativnosti, tržišnih pitanja i novog oblika profesionalizma. Takođe, onima koji se odluče za ovaj fakultet, IED obezbeđuje efikasne alate koji su im potrebni, kako bi zadovoljili stalno razvijajuće zahteve profesionalnog sveta.


Rang fakulteta i akreditacije

Akreditovana pre svega od strane Ministarstva prosvete Italije, a zatim od mnogobrojnih partnerskih fakulteta (University of Westminster) sa kojima često poseduje Dual-Degree diplome i kompanija koje su prepoznale IED kao odličnog partnera. 

2017. godine IED Barcelona se našao na listi top 25 škola za dizajn na svetu, gde je zauzeo čak 17 mesto! 

Danas svakako drži svoju dobro ustoličenu poziciju top 50 fakulteta na globalnom nivou u polju mode. Na studentskim portalima je ocenjen sa 4.4 od 5. Studenti su posebno isticali rad i posvećenost profesora svakom student ponaosob.

Lokacija

Glavni kapmus IED-a se nalazi odmah izvan Milana, grada u koji ne možete izbeći da se ne zaljubite. IED ima glavnu ulogu u organizovanju važnih događaja kao što su Milan Salone del Mobile i Milan Fashion Week, što svedoči njihovoj poziciji kreativnog lidera na nivou ovog grada. S tim u vezi nikako nećete propuštati glavne događaje u prestonici mode. 

Prosečni troškovi zajedno sa stanovanjem su između 700 i 1000 evra. Grad je pun studenata i lako se mogu pronaći prijatna mesta za učenje. U muzejima i radnjama su dostupni značajni popusti uz studentsku karticu koju dobijete na upisu prve godine.

Iz Beograda postoji direktan let do Milana.

Programi

Istituto Europeo di Design se sastoji od nekoliko odeljaka u sklopu kojih su različiti smerovi. Ponuda je sledeća:


Karijerni centar

Na kraju obrazovanja, IED obezbeđuje potpunu integraciju svojih studenata na tržište rada kroz aktiviranje stažiranja i saradnje, osiguravajući stalnu podršku. U tu svrhu, IED podržava pripremu osiguravajućih pitanja, upravljanja stažom (sa mogućim produženjem boravišne dozvole za studente koji nisu iz EU) i njegov zaključak. Svaki kampus ovog fakulteta ima svoj posebni karijerni centar, kako bi bolje podržali studente koji će uskoro diplomirati.

IED je prepoznat kao jedan od najboljih modnih instituta širom Italije i njegovi diplomci rade u modnoj i dizajn industriji širom sveta.

Iskustvo studentkinje Nađe Stanojević


 

“Svi profesori se bave onim što predaju, što je velika prednost u odnosu na druge fakultete jer već iz prve ruke dobijate informacije i prethodna iskustva vezana za sam posao. Svaki smer ima svog koordinatora koji je studentima na raspolaganju 24/7 i koji vam pomaže od samog početka i vađenja boravišta, do predloga gde otići na ‘aperitivo’.”- Nađa Stanojević, student na IED-u


 


Smeštaj

Pronalaženje smeštaja dok studirate u inostranstvu može biti prilično izazovno i uzbudljivo. Imajući ovo u vidu, IED će vam pružiti nekoliko saveta kako da pronađete najbolju opciju za sebe. 

IED vam pruža širok spektar različitih stambenih opcija zahvaljujući sporazumima sa različitim rezidencijama širom Milana i podršci stambenih agencija koje je fakultet odabrao s pažnjom, kao jedne od najboljih. Sve rezidencije nude zajedničke dnevne sobe i kuhinje. 

Moguće je direktno posetiti objekte tako što ćete kontaktirati navedene brojeve date na sajtu fakulteta i tako zakazati sastanak. 

Uslovi za upis i cene

Pored standardne dokumentacije koja je neophodna za aplikaciju (CV, overena i prevedena svedočanstva/diplome, kopirani pasoš), neophodan je i sertifikat jezika. IED insistira na rezultatu 5.5 i više na IELTS-u. Prijave se zatvaravaju dvadeset dana pre početka programa. Pre početka samog semsetra, IED vas poziva na prezentaciju o kursu koji ste izabrali kako biste se više informisali o tome kako će vaše studije izgledati. Dobićete materijal neophodan za rad i upoznati svoje buduće profesore.

Školarina se kreće između 13 000 evra i 14 000 evra za osnovne studije, dok je za master programe cena oko 16 000 evra.


Ino Edukacija je predstavnik IED instituta i upis je preko nas direktan, a naše usluge za upis na partnerske univerzitete besplatne - javite nam se za više informacija putem upita  na dnu stranice ili nas kontaktirajte putem mejla na office@inoedukacija.com i na telefon +381615544199.


Prijavite se na naš newsletter

Podaci o firmi:

ANA MARIJA KOPPERT PR AGENCIJA ZA OSTALO OBRAZOVANJE INO EDUKACIJA BEOGRAD | PIB: 108923623 | MB: 63798584