Munich Business School | Ino edukacija

Munich Business School


Opšte informacije o fakultetu

Munich Business School osnovana je 1991.godine od strane EBSI grupe (European Business School International). Vizija fakulteta je da bude centar za sve studente koji žele da se razvijaju u polju biznisa, internacionalnog biznisa, preduzetništva, tj. za sve one koji žele da svoju karijeru započnu radom na globalnomplanu.
Uz dobro kreiranu platformu, fakultet studentima daje priliku za razvoj kroz mnogo mogućnosti kroz studije, pa je tako dostupna studentska praksa u najvećim kompanijama, studentska razmena sa partnerskim fakultetima i velika doza samostalnosti u kreiranju vlastitih projekata.
Studije su dostupne na engleskom i nemačkom jeziku. 

Za one koji govore oba jezika, a ne mogu da se doluče, na raspolaganju je i bilingualni program nastave.
Od studija, dostupni su svi nivoi – od Pre - Bachelor programa, kroz Bachelor, Pre – Master, Master, doktorskih studija, razmena i Executive programa. Rang univerziteta i akreditacije

Munich Business School se može pohvaliti da je jedna od najbrže rastućih privatnih škola u Nemačkoj. Za 25 godina rada postigla je neverovatne rezultate kada su u pitanju akreditacije, partnerstva i razvoj novih programa za studente. Nabrojaćemo najvažnije: 

- 1. privatni univerzitet koji je dobio državnu akdreditaciju, a kroz nekoliko godina i prvi u Bavarskoj koji je zbog svog stalnog razvoja i napretka dobio neograničenu državnu akreditaciju (u inostranstvu se akreditacije proveravaju na svakih 5 – 7 godina)

- 1. privatni University of Appied Sciences u zemlji za 2019. godinu

1. privatni univerzitet na listi  Global Top 25 Performing University in Student Mobility 


Svi programi akreditovani od strane FIBAA (Foundation for International Business Administration Accreditation) organizacije koja se bavi kvalitetom I razvojem programa u polju visokog obrazovanja.

Na čuvenoj QS listi univerzitet se našao u prvih 100 po svom programu – Master in International Business.
Lokacija

Nadaleko poznat Minhen je sinonim za ekonomski centar i grad sa visokim kvalitetom života.
Ovaj grad je centar i često glavna stanica najčuvenijih svetskih kompanija, pa ukoliko ste u potrazi za praksom (koja je na studijama obavezna), na raspolaganju će vam biti kompanije kao što su Siemens, BMW, Microsoft, Intel i brojni start-upovi koji su smešteni upravo ovde. 

Zbog ovoga, često studentima koji žele da studiraju International Business savetujemo baš ovu lokaciju.
Zbog velikih mogućnosti, ovo je veoma pristupačna lokacija, posebno za studente.
Za život je otprilike potrebno oko 1200 evra mesečno uključujući i smeštaj, a studenti često imaju povlastice na sve – prevoz, karte, besplatne ture i sl.


Programi

Kao što je prethodno navedeno, u ponudi su programi svih nivoa studija, kao i pripremni programi ukoliko ne ispunjavate akademski minimum za osnovne ili master studije.

Osnovne studije traju 3 godine i obuhvataju 6 ili 7 semestara u zavisnosti od završnog rada. Studenti prva 3 semestra uče o osnovama programa, a posle toga čeka ih praksa u inostranstvu (na semestar ili dva) i naravno prateće obavezne prakse.  

Program osnovnih studija je samo jedan i to je: 

- International Business program dostupan na engleskom, nemačkom ili na oba jezika, tj. bilingualno. Mogućnost polaska u septembru i februaru.

Master studije su dostupne kao Dual Degree pa u tom slučaju traju 2 godine. Ukoliko aplicirate na Single Degree, trajanje studija je 18 meseci. Dostupne kao i osnovne na engleskom i nemačkom jeziku, ili kombinovano. 

- MA in International Business
- MA in Innovation and Entrepreneurship (samo na engleskom)
- MA in International Marketing and Brand Management (samo na engleskom)
- MA in Sports Business and Communication (samo na nemačkom)

MBA studije u ponudi su kao full i part time. Uslov je veoma visoko znanje engleskog jezika i minimum 2 godine radnog iskustva. U pitanju je: 

- MBA General ManagementKarijerni centar

Veliki akcenat je stavljen na ovaj deo kada je u pitanju Munich Business School.  Pošto veći deo čine internacionalni studenti, škola je kreirala nekoliko glavnih tema putem kojih pružaju podršku. 

To su: 

- Career Training – pruža pomoć studentima koji su u potrazi za svojim prvim poslom ili praksom, pa samim tim nisu upoznati sa zahtevima koje poslodavci traže. Priprema ih za razgovor i na šta da obrate pažnju.

- Career Coaching – ako imate pitanja oko ponude poslova ili niste sigurni da li je vaša dokumentacija za apliciranje dobra.

- MBS Career Network

- MBS Job Portal – za laku pretragu poslova u kompanijama koje su pratnerske školi

- MBS Job Event

 

‘’Proces apliciranja mi je u pocetku predstavljao ozbiljan problem jer nikada pre nisam imao kontakt sa aplicanjem i slicnim stvarima, tako da sam se totalno oslonio na Ino agenciju. Isto tako misim da bi mi bilo jako tesko da sve te iste procedure zavrsim sam i da sve ispadne ovako kako je ispalo.’’ – Petar Marković, student Munich Business School


Smeštaj

Škola u ponudi nema vlastiti smeštaj, ali je dostupna za pomoć putem housing servisa. Jednom kada ste primljeni škola dalje informacije prosleđuje službi zaduženoj za smešaj kako bi vam poslali primere i ponudusmeštaja.
Ako ipak želite sve da obavite samostalno, na raspolaganju su partnerskie agencije za smeštaj koje preporučuje škola. Cena smeštaja je od 600 evra mesečno pa naviše, u zavisnosti od smeštaja.


Cena i stipendije

Cena osnovnih studija je 10 400 evra po godini.
Cena master studija je 24 000 evra ukupno.
Cena MBA full time studija je 32 000 evra.

Mogućnost umanjenja dostupna je preko apliciranja za školarinu MBS, pa je tako cena za prva 2 semestra 4 600 umesto 5 200 evra. Uslov za stipendiju je dobar prosek, CV i mesečna primanja roditelja. 

Cena aplikacije koja se plaća direktno fakultet je 60 evra.


Uslovi za upis

U zavisnosti za koji nivo studija aplicirate (osnovne/master) potrebna je sledeća dokumentacija: CV, motivaciono pismo, svedočanstva/transkripti ocena, diploma srednje škole/osnovnih studija, položen engleski jezik (IELTS: 6,5; TOEFL: 85 minimum, za bilingualne programe potrebno je znanje na nivou C1 nemačkog jezika), pasoš, jedna fotografija. 

Rok za apliciranje je 15. jul. 


Prijavite se na naš newsletter

Podaci o firmi:

ANA MARIJA KOPPERT PR AGENCIJA ZA OSTALO OBRAZOVANJE INO EDUKACIJA BEOGRAD | PIB: 108923623 | MB: 63798584