Riga Technical University


Univerzitet sa tradicijom

Tehnički univerzitet u Rigi (RTU) (letonski: Rigas Tehniska universitate) je najstariji tehnički univerzitet u baltičkim zemljama i jedan od najstarijih tehničkih univeriteta u Evropi, osnovan 14. oktobra 1862. Nalazi se u Rigi, Letonija, ranije je bio poznat kao Riški politehnički institut i Riški politehnikum. Ovo je državni univerzitet koji već skoro 20 godina nudi studije na engleskom jeziku i ima veliki broj stranih studenata. Tradicija učenja na strani jezicima počela je od osnivanja RTU još u Imperijalnoj Rusiji, kada su studije bile na nemačkom jeziku.


RTU - moderni i međunarodno priznati univerzitet

Tehnički Univerzitet u Rigi je jedini politehnički univerzitet u Letoniji i najveći univerzitet u zemlji – obrazuje i obučava skoro 15 hiljada studenata. RTU je fokusiran na to da postane univerzitet treće generacije koji ne samo da pruža visokokvalitetno obrazovanje, već i sprovodi napredna istraživanja i obezbeđuje inovacije i transfer tehnologije, praktično implementirajući naučna otkrića. Na devet fakulteta RTU-a moguće je steći visokokvalitetno obrazovanje ne samo iz inženjerstva, već i iz društvenih i humanističkih nauka. Studijski programi koje realizuje RTU pozitivno su ocenjeni od strane međunarodnih stručnjaka i zvanično su akreditovani. RTU stalno razvija svoju infrastrukturu izgradnjom kampusa na ostrvu Kipsala. Po završetku, kampus će biti najnapredniji centar za studije inženjerstva u Baltičkom regionu.

Studijski programi na engleskom jeziku

Studijski programi koje realizuje RTU pozitivno su ocenjeni od strane međunarodnih stručnjaka i zvanično su akreditovani. RTU konstantno razvija svoju infrastrukturu izgradnjom kampusa na ostrvu Kipsala. Po završetku, kampus će biti najnapredniji centar za studije inženjerstva u Baltičkom regionu. Letonija je EU zemlja, te su sve diplome i EU sertifikovane.

Bachelor programi

Programi su različitog trajanja, pojedini traju 3 godine, neki 4 godine, a program poput Medicine traje 4 i po godine.

 • Aviation Transport, Chemistry and Chemical Technology, Civil Engineering, Computer Systems, Clothing and Textile Technology, Economics, Electrical Engineering (Adaptronics), Engineering, Technology, Mechanics and Mechanical Engineering, Entrepreneurship and Management, Environmental Engineering, Materials Engineering, Management of International Economic Relations Medical Engineering and Physics, Railway Engineering, Smart Electronic Systems, Smart Power Systems, Technical Translation, Telecommunication Technologies and Data Transmission Engineering

Master programi

Master programi se razlikuju po trajanju; od 1 godine do 2 i po godine.

 • Business Finance, Business Informatics, Aviation Transport, Chemistry and Chemical Technology, Civil Construction and Real Estate Management ,Civil Engineering, Computer Systems, Computerized Control of Electrical Technologies, Cybersecurity Engineering, Design Engineering, Digital Humanities, E-learning technologies, Economics, Adaptronics, Engineering Technology, Mechanics and Mechanical Engineering Entrepreneurship and Management, Industrial Engineering and Management, Innovation and Entrepreneurship, Innovative Road and Bridge Engineering, Management of International Economic Relations, Logistics and Supply Chain Management, Materials Science and Nanotechnologies, Logistics and Supply Chain Management, Materials Science and Nanotechnologies, Medical Engineering and Physics, Production Engineering, Railway Engineering, Smart Electronic Systems, Smart Power Systems, Technical Translation, Telecommunication Technologies and Network Management.

Školarine

Cena osnovnih studija se razlikuje od programa do programa, ali se kreće u rasponu od 1680€ do 4000€ godišnje.

Cena master studija se takođe zavisi od programa i kreće se od 2000€ do 4500€.

 • Lokacija

  Letonija je Baltička zemlja, koja je kroz  poslednjih par godina postala popularna kao ekoturistička destinacija. Njena priroda je impresivna - od brojnih jezera, preko gustih šuma i mora. Ono što se u njoj izdvaja jeste njena kosmopolitska prestonica Riga. Riga se nalazi na obali Baltičkog mora i reke Daugave. Riga ima 750.000 stanovnika i glavni je kulturni, obrazovni, politički, financijski, komercijalni i industrijski centar. Stari grad Rige nalazi se na UNESCO-voj listi svetske baštine, jer ima najveću kolekciju građevina u stilu secesije. Riga je mesto odakle su vikinški brodovi kretali u osvajanja. Pored prelepe Rige i čudesne prirode Letonije dočekaće vas topli ljudi, koji će svakako ugrejati posetu hladnom severu. 

 • Smeštaj

  Studenti RTU-a imaju priliku da žive u jednoj od sedam udobnih stambenih zgrada ili studentskih domova. RTU nudi smeštaj u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Sve sobe su opremljene. Neki hosteli imaju i mini teretanu. 

  Tehnički univerzitet u Rigi nudi smeštaj pod uslovom da ste se već registrovali ili ćete biti registrovani kao student na RTU na početku perioda smeštaja i da ostanete registrovani student tokom celog perioda smeštaja.


  Prijava na studije preko Ino Edukacije

  Prijave na ovaj univerzitet su otvorene od novembra, pa do početka leta. Potrebna vam je standardna dokumentacija (CV, motivaciono pismo, preporuke, ocene iz škole/sa fakulteta), kao i položen sertifikat engleskog jezika TOEFL/IELTS/Cambridge.

   Prijava preko Ino Edukacije je direktna i besplatna! Javite nam se što pre, kako bismo na vreme počeli sa aplikacionim procesom.

Podaci o firmi:

ANA MARIJA KOPPERT PR AGENCIJA ZA OSTALO OBRAZOVANJE
INO EDUKACIJA BEOGRAD
PIB: 108923623
MB: 63798584