RUFA - Rome University of Fine ArtsOpšte informacije

RUFA, Rimski univerzitet umetnosti, je multidisciplinarni, međunarodni obrazovni centar – pravno priznat od strane Ministarstva univerziteta i istraživanja (MUR) – koji nudi inovativne kurseve u oblasti umetnosti, dizajna i komunikacija. RUFA sarađuje sa poznatim profesionalcima i prestižnim kompanijama, garantujući svojim studentima visoku teorijsku pripremu u kombinaciji sa savremenim metodološko-operativnim pristupom, uz budno praćenje tržišta rada i aktuelnih tržišnih trendova.  RUFA nudi programe osnovnih i master studija umetnosti koji odražavaju novu umetničku i kulturnu scenu, obezbeđujući visok nivo umetničke obuke i snažnu i konkretnu budućnost sa  mogućnošću zapošljavanja.

Studiranje na RUFI  je zasnovano na posebnoj i specijalizovanoj metodi nastave koja ima za cilj da kombinuje univerzitetski nastavni plan i program i profesionalnu obuku.

Tokom studiranja, studenti imaju pristup laboratorijama, radionicama, mogu da pohađaju različite časove, izložbe, prezentacije i debate. Sve su to savremeni i efikasni alati koji studentima približavaju realnost profesionalnog sveta. Da bi studenti maksimalno iskoristili svoje studije, RUFA podstiče studente da iskoriste sve dostupne mogućnosti, da izgrade čvrstu teorijsku i praktičnu osnovu. 


Programi

Ovaj univerzitet pruža širok spektar mogućnosti za obuke koje uključuju neke od najuzbudljivijih i najtraženijih kurseva. Vođeni i savetovani od strane šefova vizuelne umetnosti, dizajna i primenjenih umetnosti/novih tehnologija za odseke umetnosti, studenti na RUFA mogu da izaberu svoju buduću karijeru iz različitih programa:

Bachelor programi:

 • Painting (IT/ENG)
 • Sculpture and Installations (IT/ENG)
 • Set Design (IT)
 • Graphic Design (IT)
 • Comics and Illustration (IT)
 • Design (IT/ENG)
 • Sustainable Fashion Design (IT)
 • Cinema (IT)
 • Photography and Audiovisual (IT)

Master programi:

 • Multimedia Arts and Design (IT)
 • Visual and Innovation Design (IT)
 • Computer Animation and Visual Effects (IT)
 • Film Arts (ENG)
 • Set Design (IT)
 • Fine Arts: Painting, Sculpture, Printmaking (ENG)

Za starije i sve studente kojima je potrebna dalja specijalizovana obuka, RUFA takođe nudi nekoliko kratkih kurseva, kurseva stručnog usavršavanja i kurseva napredne obuke.

Lokacija

Rim je kolevka renesanse i danas je njegovo istorijsko i umetničko nasleđe poznato širom sveta. Ali Rim je takođe grad u razvoju, gde dinamika i energija novih oblika izražavanja pomažu da postane pozornica novih uzbudljivih savremenih trendova. Velika raznolikost muzeja i umetničkih galerija glavni je dokaz toga. Zaista, Rim nudi ne samo prestižnu klasičnu umetnost, već i podsticajne događaje i inicijative vezane za nove trendove, od umetnosti, preko muzike, pa čak i stripa.

Kampus

Studentima je na raspolaganju Camplus College. Reč je o velikoj i inovativnoj studentskoj kući, koja se nalazi u severoistočnom delu grada, u istorijskoj četvrti Pietralata, koja je nedavno postala jedna od najživljih četvrti prestonice, zahvaljujući rekonstrukciji starih zgrada od strane mladih dizajnera i umetnika. Njegova blizina podzemnoj mreži omogućava lak pristup glavnim rimskim univerzitetima i Centralnoj nacionalnoj biblioteci Rima.

Camplus Colleges ima različite tipove soba: jednokrevetne i dvokrevetne sobe sa kupatilom, ili potkrovlje (za 2 ili 3 osobe) i apartmane (za 2, 3 ili 4 osobe) sa dnevnim boravkom i kuhinjom. Koju god da izaberete, bićete sigurni i boravićete u udobnoj sobi, opremljenom modernim i funkcionalnim nameštajem.

Takođe tu je i prostor za učenje, univerzitetski život i slobodno vreme: u stvari, svaki student može neograničeno da koristi zajedničke prostorije kao što su zajednička kuhinja, dnevni boravak, konferencijska sala, soba za slobodno vreme, bioskop, muzička soba i teretana.


Školarine i prijave

Cena za osnovne studije varira od programa do programa, uglavnom se kreće od 6000 do 8000 evra, a za master studije od 6000 do 9000 evra.

Za prijavu vam je potrebna standardna dokumentacija (CV, motivaciono pismo, preporuke, ocene iz škole/sa fakulteta), kao i položen sertifikat engleskog jezika TOEFL/IELTS/Cambridge.

Prijava preko Ino Edukacije je direktna i besplatna! Javite nam se što pre, kako bismo na vreme počeli sa aplikacionim procesom.


Podaci o firmi:

ANA MARIJA KOPPERT PR AGENCIJA ZA OSTALO OBRAZOVANJE
INO EDUKACIJA BEOGRAD
PIB: 108923623
MB: 63798584