Studiranje u Švedskoj - Ino Edukacija

Studiranje u Švedskoj


ZAŠTO STUDIRATI U ŠVEDSKOJ?

  • Švedska je jedna od najsigurnijih i najmodernijih zemalja na svetu. UN Human Development Indeks klasifikuje Švedsku kao jednu od najpoželjnijih zemalja za život.
  • U Švedskoj većina stanovništva koristi engleski jezik, te velika većina švedskih kompanija koristi engleski jezik kao službeni jezik.
  • Studije su potpuno besplatne za studente sa EU pasošem.
  • Jönköping University je jedan od vodećih univerziteta u području internacionalizacije i neguje partnerstva sa 350 univerziteta širom sveta, gde možete otići na razmenu.
  • Jönköping je udaljen tri sata vožnje od glavnog grada Stokholma i predstavlja studentski grad sa odličnim studentskim životom i niskim troškovima.

OPŠTE INFORMACIJE

  • Švedska je zemlja inovacije – IKEA, H&M, Volvo, Skype, Ericsson i mnoge druge kompanije su švedske kompanije.
  • Dobra povezanost sa Srbijom, do Švedske Wizzair u leti u 3 grada: Štokholm, Malme i Geterburg. Cena je manja od 50 evra, let traje tri sata i brzo ste sa jednog kraja Evrope na drugi.
  • Švedska je odlično povezana low-cost letovima sa celom Evropom, Rusijom, Islandom i Evropom, te možete puno putovati dalje iz Švedske.
  • Cena studija za studente koji nemaju EU pasoš iznosi oko 10000 – 15000 evra po godini.

Jonkoping

ISKUSTVO SA STUDIJA U ŠVEDSKOJ

Antonija Vidaković, Master 

Obrazovni sistem Švedske je potpuno drugačiji od onoga na šta smo mi navikli u Srbiji.  Odnos između studenata i profesora je neformalan, i od studenta se očekuje da se profesoru obraća isključivo imenom. Svaka inicijativa je vrlo dobrodošla, a ceo sistem je fokusiran na studenta, od kog se očekuje samostalnost, dok je profesor tu samo da da određene smernice. Švedsko obrazovanje je poznato po radu u grupama, gde je rad uvek i isključivo jednako podeljen. Bez obzira na to da li vas Švedska asocira na hladno vreme, državu blagostanja, Ikeu, ABBA-u, H&M, ili nešto drugo, ona je odlično mesto za život, zbog svog sistema i visoke kulture ljudi i institucija. Zato uopšte ne iznenađuje činjenica da su Šveđani jedna od najsrećnijih nacija na svetu!


STUDIRANJE U ŠVEDSKOJ - UPIS

Ino Edukacija predstavlja državni univerzitet u Švedskoj na koji se možete direktno prijaviti preko nas i početi vaše studije i kurs već sledećeg semestra!

Ino Edukacija pruža punu podršku u prijavu na studentsku vizu i pribavljanje potrebne dokumentacije, kao i prijave na nepartnerske univerzitete. 


STUDIRANJE NA UNIVERSITY JONKOPING NA ENGLESKOM JEZIKU

Ukoliko vas interesuju studije u Švedskoj, kontaktirajte nas putem telefona na +381615544199, putem mejla na office@inoedukacija.com ili putem formulara na dnu sajta.


Prijavite se na naš newsletter

Podaci o firmi:

ANA MARIJA KOPPERT PR AGENCIJA ZA OSTALO OBRAZOVANJE INO EDUKACIJA BEOGRAD | PIB: 108923623 | MB: 63798584