Academia Del Lusso Milano | Ino edukacija

Academia Del Lusso MilanoAkademija mode & dizajna u Milanu 

Accademia del Lusso je privatna akademija mode & dizajna sa sedištem u Milanu,  tačnije Via Montenapoleone ulici. Ona je sedište visoke mode i luksuza sa prodavnicima najpoznatijih svetskih modnih brendova. Druga lokacija je Via Chioggia, gde se održava većina predavanja kao i radionica gde možete da stvarate vaše modne kreacije.   Fakultet je akreditovan od strane regije Lombardije što znači da ima državnu akreditaciju. Škola je osnovana 2005 godine. i od svog početka, predstavlja tačku susreta između studenta i karijera  unutar modne industrije. Programi koja škola nudi spremaju studente za svet mode,marketinga,brend menadžmenta i dizajna.


Studije na engleskom i italijanskom jeziku

Kurikulum je zasnovan prema sledećim vrednostima: znanje, primena i život.  Programi su inovativni, spajajući dizajn sa stvaralačkim radom i procesom. Accademia del Lusso je poznata po svom radu i obrazovanju, usmerenom na tržiste luksuzne robe.  Ovaj izbor je napravljen iz dva razloga. prvi je da se pomenuto tržište nalazi u  konstanom razvoju i da su potrebni profesionalci koji će odgovoriti na zahteve istog. Drugi je da su ova tržišta često zatvorena i nedostupna, stoga se akademija ponosi da nudi pristup i mogućnost razvoja za studente koji žele da rade i stvaraju karijere u svetu mode. Njihova misija je da transformišu strast u karijeru, tako što oblikuju studente u kompetentne profesionalnce sa globalnom perspektivom koji će biti prepoznatiljivi na tržištu. 

Profesori i predavači iz italijanskog sveta mode 

Profesori na fakultetu su odlični mentori i profesionalci. Svaki profesor radi i ima veze sa nekim aspektom modne industrije. Oni pored svog znanja, dele i svoje iskustvo sa konkretnim primerima iz sopstvenog rada. Redovno unapređuju kurikulum sa novim kursevima, projektima i aktivnostima kako bi aktivno pratili razvitak tržišta. Metod nastave se deli na dva pravca, jedan je kreativan- tehnički, dok je drugi sa fokusom na menadžment. 


Studijski programi

Accademija nudi bachelor studije koje traju tri godine, jednogodišnje master kurseve trogodišnje kurseve kao i izbor kratkotrajnih programa različitih inteziteta i trajanja.

Cena osnovnih studija je 18,950 EURA po godini za EU studente odnosno 21,350 EURA za non-EU studente. Cena master studija je 21,350 EURA za EU studente odnosno 26,350 EURA za non-EU studente. 


 • Bachelor programi:
  • Fashion Styling & Communication 
  • Fashion Design


Master programi:

 • Sustainable Fashion: Design
 • Fashion Brand Management
 • Fashion Communication Management


Trogodišnji kursevi: 

 • Fashion Brand Management
 • Fashion Styling & Communication
 • Fashion Design

Stažiranje tokom i nakon studija

Fakultet ima svoju kancelariju za karijerno vođenje koja pomaže studentima u pronalaženju stručnih praksi koje su relevantne i prilagođene potrebema studentima. To jedna od velikih prednosti ovog fakulteta. Uvek ćete biti u centru mode! Možete raditi sa brendovima poput Hugo Boss, Ralph Lauren, L’Oreal i mnogim drugim. Radićete na modnim revijama i drugim projektima u modnoj industriji! 


Besplatne prijave preko Ino Edukacije

Usluga slanje prijava na Accademia del Lusso je besplatna! Potrebna je standarna dokumentacija kao i opcionalni portfolio sa vašim radovima. Mentori u INO Edukaciji će vas uputiti i pomoći tokom celokupnog procesa. Prijavite se na naš newsletter

Podaci o firmi:

ANA MARIJA KOPPERT PR AGENCIJA ZA OSTALO OBRAZOVANJE INO EDUKACIJA BEOGRAD | PIB: 108923623 | MB: 63798584