ACG - The American College of Greece | Ino edukacija

ACG - The American College of Greece


American College of Greece osnovan je od strane masačusetskih hrišćanskih propovednika koji su davne 1875. godine na teritoriji današnje Turske podigli školu posvećenu obrazovanju grčkih, jevrejskih, turskih i jermenskih devojčica i danas predstavlja najstariji i najveći američki koledž na području Evrope. Više od 140 godina ACG neguje transformativni pristup obrazovanju, kao i saradnju između Grčke i Sjedinjenih Američkih Država.

ACG ima 3 obrazovna odseka: Pierce (obrazovna ustanova koja obavlja delatnost osnovnog i srednjeg obrazovanja (gimnazija i International Baccalaureate Diploma program), Deree (visokoškolska ustanova, tj. koledž koji nudi programe osnovnih i master studija) i Alba Graduate Business School (biznis škola koja nudi MBA i master programe iz oblasti biznisa).

Lokacija

Atina je moderan i živ grad u kojem se nalaze najznačajniji evropski arheološki lokaliteti. Poznata je kao kolevka zapadne civilizacije, a njeni nekadašnji stanovnici dali su neprocenjiv doprinos razvoju nauke, filozofije, umetnosti, istorije, lingvistike i mitologije. Blaga mediteranska klima koju karakterišu duga, topla leta i sunčane, blage zime sa malo padavina čini život u Atini veoma prijatnim. Atina ima sve što je potrebno da proživite najlepše studentske dane – fascinantnu istroriju, bogato kulturno nasleđe, uzbudljiv noćni život, fenomenalnu kuhinju, kao i gostoprimstvo i ljubaznost atinjana. 

Glavni kampus nalazi se u predgrađu u severoistočnom delu Atine koji nosi naziv Aghia Paraskevi i važi za najbezbedniji deo grada. Naselje se naslanja na planinski venac i šumu Himetus (Hymettus), te studenti imaju priliku da svakodnevno šetaju i uživaju u prirodi. Na samo nekoliko koraka od kampusa nalaze se brojni tradicionalni restorani i kafići, tako da se studenti mogu odmoriti, popiti kafu ili uživati u grčkim specijalitetima nakon predavanja i vežbi.

Akreditacije

  • ACG je prva američka visokoobrazovna institucija koja je priznata u SAD-u: u pitanju je akreditacija od strane New England Commision of Higher Education (NECHE)
  • Programi osnovnih studija su odobreni od strane Open University (UK)
  • ACG je član Asocijacije američkih internacionalnih koledža i univerziteta (Association of American International Colleges & Universities)

Ključne vrednosti ACG-a

  • Primena najboljih praksi američkog obrazovanja (liberal arts koncept obrazovanja, akcenat na sveobuhvatni razvoj studenata i negovanje održivosti, ekonomskog i socijalnog uticaja)
  • Jedinsveno grčko intelektualno i kulturno nasleđe
  • Negovanje i promovisanje međusobnog poštovanja, inkluzije, odgovornog delanja i visokih postignuća


Upisivanjem ACG-a studenti postaju deo uzbudljive studentske zajednice čiji članovi imaju mogućnost da učestvuju u različitim vannastavnim aktivnostima i upoznaju mlade sličnih interesovanja i to u okviru mnogobrojnih studentskih organizacija, udruženja, klubova i sekcija. ACG ima svoj karijerni centar koji pomaže studentima da pronađu stručne prakse i posao i pruža im podršku u donošenju važnih karijernih odluka. Svi studenti koji se suočavaju sa određenim problemima (anksioznost, strahovi, problemi u interpersonalnim odnosima, depresija, psihosomatski problemi, poteškoće u učenju i slično) mogu se obratiti centru za savetovanje gde će dobiti podršku, edukaciju, savetovanje i pomoć master studenata psihologije.

Koledž je uspostavio saradnju sa velikim brojem visokoobrazovnih institucija širom sveta, tako da svi studenti mogu ići na studentsku razmenu na jedan semestar ili na godinu dana.

Osnovne studije

Studije traju 4 godine i nastava se odvija na engleskom jeziku. Studije mogu početi u septembru i januaru, a neki kursevi počinju u maju i junu. Godišnja školarina za programe osnovnih studija je oko 10500 EUR i zavisi od toga koliko kurseva student pohađa. Cena jednog kursa je 1050 EUR i studenti obično imaju oko 10 predmeta godišnje. Dodatno se naplaćuje International student fee u iznosu od 336 EUR svakog semestra. 

American College of Greece ima 3 fakulteta koji nude veliki broj programa:

School of Business and Economics

Major programi:

School of Liberal Arts and Sciences

Major Programi:

Frances Rich School of Fine and Performing Arts

Major programi:


Master studije

Programi:

Pri upisu dodatno se plaćaju registration fee od 300 EUR, kao i international student fee (samo za non-EU studente) od 580 EUR.

Stipendije

Kada je reč o osnovnim studijama, univerzitet daje merit-based umanjenja školarine (20-40%) na osnovu kvaliteta kandidata (prethodnog akademskog postignuća, znanja jezika, vannastavnog i radnog/praktičnog iskustva, intervjua i motivacije kandidata). Stipendija se dobija za prvu godinu studija i može se zadržati do kraja studija ukoliko kandidat ispuni određene uslove.

Kandidati koji su na osnovnim studijama imali prosek GPA 3.5+/4 mogu dobiti umanjenje školarine za master studije, od 15 do 40%, u zavisnosti od proseka.

Smeštaj

Koledž ima svoju studentsku rezidenciju koja se nalazi u veoma bezbednom i mirnom kraju u blizini kampusa. U pitanju su studio aparmatni, jednokrevetne i dvokrevetne sobe u okviru većih apartmana. U prizemlju se nalaze zajedničke prostorije za odmor i druženje.


Uslovi za upis

Za prijavu na osnovne studije od dokumentacije su potrebni: motivaciono pismo, pismo preporuke, svedočanstva/transkript ocena i međunarodno priznat sertifikat o znanju engleskog jezika (CAE ocena A, IELTS Academic skor od minimum 6.5 ili TOEFL iBT skor od minimum 87). Kandidati koji nemaju zvaničan sertifikat iz engleskog jezika mogu polagati univerzitetski placement test. Intervju na engleskom jeziku sa predstavnikom univerziteta je sastavni deo aplikacionog procesa. Rok za prijavu je 15. jul (početak u septembru) ili 31. oktobar (početak u januaru).

Ino Edukacija je direktan predstavnik ACG - The American College of Greece i prijava preko nas je besplatna - javite nam se za više informacija na mail office@inoedukacija.com ili nas pozovite na +381615544199!

Besplatan sastanak sa INO mentorom zakažite OVDE.

Prijavite se na naš newsletter

Podaci o firmi:

ANA MARIJA KOPPERT PR AGENCIJA ZA OSTALO OBRAZOVANJE INO EDUKACIJA BEOGRAD | PIB: 108923623 | MB: 63798584