CBS International Business School Nemačka | Ino edukacija

CBS International Business School Nemačka


CBS International Business School - visoko rangirana nemačka business škola

CBS je biznis škola sa centralom u Kelnu i još 6 kampusa širom Nemačke. Kroz 30 godina odlikuje je jak kvalitet akademske i praktične nastave, veliki broj predavača iz nemačke privrede i odlična povezanost sa nemačkim kompanija. Trenutno na CBS studira 4000 studienata od čega su 3000 studenata Nemci, a 1000 su strani studenti. Oni koji započnu studije orijentisane na praksu u renomiranoj poslovnoj školi kao što je CBS obično to čine iz dobrog razloga: da bi olakšali svoju karijeru. Ako pogledate puteve karijere uspešnih ljudi, za neke će sigurno doći u obzir da se sreća i sreća poklope sa slučajnim događajima. Ali iskustvo pokazuje da je planiranje ključ uspeha, i CBS je tu da vam pomogne u planiranju i ostvarivanju vaše karijere. Zbog toga, veliki broj Nemaca koji studira biznis bira upravo da studira ovu i srodne oblasti upravo na CBS-u jer znaju da će kasnije lakše naći dobar posao.

Studenti iz Nemačke i 75 zemalja odabrali su CBS

U proseku oko 4000 mladih ljudi iz 75 država studira na ovom univerzitetu, čemu doprinose i partnerstva sa preko 180 univerziteta i 700 velikih kompanija u kojim studenti mogu dobiti mesto za praksu koja je na ovom univerzitetu obavezna u toku studija. Univerzitet je potpuno akreditovan i nalazi se na nekoliko pretižnih lista najboljih univerziteta u Nemačkoj. Glavni kampus kao i što i naziv kaže se nalazi u Kelnu, ali pored toga univerzitet se rasprostire na čak 7 lokacija. One koje su relevantne za naše studente su Cologne (Keln), Mainz, Potsdam i Aachen. Koliko univerzitet brine o kvalitetu i zadovoljstvu studenata govori činjenica da se već godinama unazad nalazi na listi top 10 najboljih škola u Nemačkoj po programima u oblasti biznisa.

Studije na engleskom i nemačkom jeziku

Glavni zadatak CBS-a je da pripremi studente za poslovne prilike iz sveta biznisa. Zato su istraživanje i praksa podjednako bitni delovi svakog programa. Ovo se postiže kroz učenje i sticanje primenjivog znanja, razne vrste igara i studija slučaja iz oblasti biznisa, prakse, kurseve za razvijanje soft skills i raznih projekata koji se organizuju u saradnji sa svetski poznatim kompanijama. Takođe, možete provesti semestar na nekom od 180 partnerskih univerziteta koji se nalaze širom sveta ili jednostavno ako ste odlučili ipak ostati na kapusu uvek vam je dostupna dodatna praksa.


700 partnerskih kompanija u Nemačkoj i svetu - Make Important Contacts

Od svog osnivanja, CBS International Business School blisko sarađuje sa svojim korporativnim partnerima koji se sastoje od kompanija i organizacija iz različitih privrednih sektora. Dok s jedne strane kompanije dodeljuju vredna mesta stažiranja CBS studentima i teme za diplomske radove, zauzvrat su posvećene mladim, budućim profesionalcima i zaposlenim studentima. Slično tome, obe strane imaju jednaku korist kada je u pitanju rad na projektima i studijama slučaja kao deo CBS programa Preferred Partners. Tako studenti dobijaju uvid u aktivnosti kompanije; zauzvrat, te kompanije mogu da iskoriste znanje učenika i svežu perspektivu o određenim temama i da ih iskoriste u svoju korist. Make Important Contacts je CBS mantra i studenti se podstiču da se povezuju međusobno i sa potencijalnim poslodavcia kroz posete kompanijama, netwoking događaje i sajmove zapošljavanja koji se dešavaju na fakultetu. 

Obavezna praksa kod Nemačkog poslodavca - CBS Corporate Partners

U međunarodnoj poslovnoj školi CBS pridaje se veliki značaj praktičnom iskustvu. I na osnovnim i na master studijskim programima obavezna praksa je deo nastavnog plana. Zašto je praksa obavezna? Razlozi za to su prilično jednostavni: CBS želi da svi studenti steknu praktično iskustvo kako bi naučeno primenili u stvarnim situacijama. Kompanije obraćaju pažnju na takvo praktično iskustvo prilikom zapošljavanja. Uostalom, kako zaposleni u kadrovskim službama ili specijalističkim službama znaju da li zaista znate za kakav ste posao konkurisali ako nikada ranije niste boravili u sličnoj kompaniji? Poslodavci u Nemačkoj su upoznati sa CBS-om i automatski znaju: ovde je kandidat koji ne samo da ima teorijski talenat, već i koji zna šta se očekuje u stvarnom svetu.


Karijerni servis na CBS fakultetu traži vam prakse i poslove

CBS je Hochschule (University of Applied Sciences) gde je praksa obavezni deo studija. Prakse se pažljivo organizuju i veoma vrednuju. Tokom osnovnih (Bachelor) studija studenti imaju najmanje dve prakse tokom studija, a neki i tri, dok je na Masteru prosek jedna ili dve prakse, zavisno od dužine programa. Karijerni servis fakultet traži prakse za sve studente, a uvek je dobrodošla i studentska inicijativa za što bolje pozicije u kompanijama. Karijerni servis se na plaća dodatno, već je ovo sastavni deo usluge za koju plaćate školarinu. CBS vas podržava na vašem karijernom putu ne samo kroz predavanja i vežbe, već van predavanja. Zaposleni u CBS Career service vas podržavaju u osmišljavanju ideja za karijeru, a zatim u usmeravanju vaše karijere u pravom smeru – od samog početka. Umrežavanje se sa kompanijama gde CBS ima ekskluzivno pravo prakse i ponudu slobodnih radnih mesta. Zbog toga CBS ima svoju platformu za karijeru sa ponudama za posao, događajima u karijeri i podrškom za prijavu.

Učenje nemačkog je sastavni deo studija na engleskom jeziku

Na CBSu se može studirati na engleskom ili potpuno na nemačkom jeziku, u zavisnosti od programa studija. Za studente koji ne znaju nemački ili nedovoljno dobro da bi studirali na njemu, na raspolaganju je učenje nemačkog jezika tokom celih osnovnih i master studija. U mnogim biznis školama širom Evrope studenti često ne nauče lokalni jezik, ali to nije slučaj na CBS International Business School jer je nemački jezik deo studija i studenti ga uče bez ikakve doplate. Za uspešnu karijeru u Nemačkoj potrebno je govoriti nemački jezik, bar na srednjem nivou a tokom studija na CBSu studenti zaista imaju priliku za unaprede svoj nemački jezik, svoje znanje, svoje veštine i da budu potpuno spremni za nemačko i svetskog tržište rada!

Kako je studirati na CBS? Iskustvo studenta Marka Milanovića iz 2023. godine

Izabrao sam CBS zato što nudi razne opcije za studiranje i kvalitet predavanja i nivo studentske usluge je zaista dobar. CBS je među najboljima u Nemačkoj, svi programi su priznati internacionalno. Posebno sam izabrao ovaj fakultet zbog veoma prijatnog načina rada. To podrazumeva manje grupe što je velika prednost. Time vam je omogućena lakša komunikacija sa predavačima i ostalim studentima i na predavanjima zaista uvek vlada prijatna atmosfera. Na studijama na CBS-u postoji obavezan semestar u inostranstvu. To podrazumeva studiranje na jednom od 180 partnerskih fakulteta koji su rasporedjeni, zaista, po čitavom svetu.  Takođe jedna od prednosti je to što svim predavanjima možete pratiti online ukoliko niste u mogućnosti da prisustvujete. Predavači dosta vode računa tako da ne ostajete uskraćeni iako niste u mogućnosti da fizički prisustvujete. Jedna od najvećih prednosti kod CBS-a je odlična organizacija što se tiče internacionalnih studenata. Imaju puno razumevanja za nove studente, postoji više servisa gde uvek možete potražiti pomoć u vezi bilo čega, da li to bili neki tehnicki problemi, pitanja u vezi smestaja, registracije i tako dalje. Neki od njih su Students office, International students office, IT department, Career Office i drugi. Sve to celokupno čini baš to što sam tražio i pravi izbor za studije u inostranstvu. Više o zapošljavanju posle CBS pročitajte ovde.


Studijski programi na nemačkom ili engleskom jeziku

Osnovne studije traju 3 godine i cena po godini je oko 10 000 evra za EU ili 13 721 evra za non EU studente.

Programi osnovnih studija su:

 • Bsc in International Business program
 • Bsc in International Business - Digital Management
 • Bsc in International Business - Financial Management
 • Bsc in international Business - Human Resources Management and Leadership
 • Bsc in International Business - International Trade
 • Bsc in International Business - Management Consulting
 • Bsc in International Business - Marketing Management
 • Bsc in Finance and Management
 • Bsc in International Tourism Management
 • Bsc in Business Psychology

Master studije traju 2 godine i cena je oko 10 000 evra za EU ili između 14 900 i 15 500 evra za non EU studente.

Programi master studija:

 • MA in International Business (IB)
 • MA in IB – Entrepreneurship
 • MA in IB – Marketing Management
 • MA in Digital Marketing
 • MA in Digital Transformation Management
 • MA in Financial Management
 • MA in Human Resource Management and Leadership
 • MA in Tourism and Sustainable Management
 • Msc in Business Psychology and Management
 • Msc in Global Finance
 • Msc in Strategic Management and Consulting

U ponudi su i pripremni programi, kao i MBA i doktorske studije.

Kampus CBS u Kelnu

STIPENDIJE

Za EU studente postoje stipendije za osnovne, master i MBA studije i dodeljuju se svake godine u iznosu 25% od školarine.

Za non EU studente postoje jednokratne stipendije za osnovne, master i MBA studije u iznosu od 3000 evra (1500 za MBA).

UPIS I PRIJAVA

Prijava i upis su direktni preko Ino Edukacije. Dokumentacija je standardna: diploma škole/fakulteta, CV, motivaciono pismo, test jezika i slika dimenzija kao za pasoš.

Ukoliko želite da studirate na CBSu zakažite besplatne konsultacije ovde.


Prijavite se na naš newsletter

Podaci o firmi:

ANA MARIJA KOPPERT PR AGENCIJA ZA OSTALO OBRAZOVANJE INO EDUKACIJA BEOGRAD | PIB: 108923623 | MB: 63798584