Kako preko studija do dobro plaćenog posla u Nemačkoj?

Kako preko studija do dobro plaćenog posla u Nemačkoj?

Nemačka je broj 1 zemlja Evrope kada je reč o zapošljavanju i visoko plaćenim poslovima. Neka CBS bude tvoj najkraći put do idealnog posla u Nemačkoj. 

CBS International Business School - visoko rangirana nemačka business škola

CBS je biznis škola sa centralom u Kelnu i još 6 kampusa širom Nemačke. Kroz 30 godina odlikuje je jak kvalitet akademske i praktične nastave, veliki broj predavača iz nemačke privrede i odlična povezanost sa nemačkim kompanija. Trenutno na CBS studira 4000 studienata od čega su 3000 studenata Nemci, a 1000 su strani studenti. Oni koji započnu studije orijentisane na praksu u renomiranoj poslovnoj školi kao što je CBS obično to čine iz dobrog razloga: da bi olakšali svoju karijeru. Ako pogledate puteve karijere uspešnih ljudi, za neke će sigurno doći u obzir da se sreća i sreća poklope sa slučajnim događajima. Ali iskustvo pokazuje da je planiranje ključ uspeha, i CBS je tu da vam pomogne u planiranju i ostvarivanju vaše karijere. Zbog toga, veliki broj Nemaca koji studira biznis bira upravo da studira ovu i srodne oblasti upravo na CBS-u jer znaju da će kasnije lakše naći dobar posao.

700 partnerskih kompanija u Nemačkoj i svetu - Make Important Contacts

Od svog osnivanja, CBS International Business School blisko sarađuje sa svojim korporativnim partnerima koji se sastoje od kompanija i organizacija iz različitih privrednih sektora. Dok s jedne strane kompanije dodeljuju vredna mesta stažiranja CBS studentima i teme za diplomske radove, zauzvrat su posvećene mladim, budućim profesionalcima i zaposlenim studentima. Slično tome, obe strane imaju jednaku korist kada je u pitanju rad na projektima i studijama slučaja kao deo CBS programa Preferred Partners. Tako studenti dobijaju uvid u aktivnosti kompanije; zauzvrat, te kompanije mogu da iskoriste znanje učenika i svežu perspektivu o određenim temama i da ih iskoriste u svoju korist. Make Important Contacts je CBS mantra i studenti se podstiču da se povezuju međusobno i sa potencijalnim poslodavcia kroz posete kompanijama, netwoking događaje i sajmove zapošljavanja koji se dešavaju na fakultetu. 

Obavezna praksa kod Nemačkog poslodavca - CBS Corporate Partners

U međunarodnoj poslovnoj školi CBS pridaje se veliki značaj praktičnom iskustvu. I na osnovnim i na master studijskim programima obavezna praksa je deo nastavnog plana. Zašto je praksa obavezna? Razlozi za to su prilično jednostavni: CBS želi da svi studenti steknu praktično iskustvo kako bi naučeno primenili u stvarnim situacijama. Kompanije obraćaju pažnju na takvo praktično iskustvo prilikom zapošljavanja. Uostalom, kako zaposleni u kadrovskim službama ili specijalističkim službama znaju da li zaista znate za kakav ste posao konkurisali ako nikada ranije niste boravili u sličnoj kompaniji? Poslodavci u Nemačkoj su upoznati sa CBS-om i automatski znaju: ovde je kandidat koji ne samo da ima teorijski talenat, već i koji zna šta se očekuje u stvarnom svetu.

Karijerni servis na CBS fakultetu traži vam prakse i poslove

CBS je Hochschule (University of Applied Sciences) gde je praksa obavezni deo studija. Prakse se pažljivo organizuju i veoma vrednuju. Tokom osnovnih (Bachelor) studija studenti imaju najmanje dve prakse tokom studija, a neki i tri, dok je na Masteru prosek jedna ili dve prakse, zavisno od dužine programa. Karijerni servis fakultet traži prakse za sve studente, a uvek je dobrodošla i studentska inicijativa za što bolje pozicije u kompanijama. Karijerni servis se na plaća dodatno, već je ovo sastavni deo usluge za koju plaćate školarinu. CBS vas podržava na vašem karijernom putu ne samo kroz predavanja i vežbe, već van predavanja. Zaposleni u CBS Career service vas podržavaju u osmišljavanju ideja za karijeru, a zatim u usmeravanju vaše karijere u pravom smeru – od samog početka. Umrežavanje se sa kompanijama gde CBS ima ekskluzivno pravo prakse i ponudu slobodnih radnih mesta. Zbog toga CBS ima svoju platformu za karijeru sa ponudama za posao, događajima u karijeri i podrškom za prijavu.

Učenje nemačkog je sastavni deo studija na engleskom jeziku

Na CBSu se može studirati na engleskom ili potpuno na nemačkom jeziku, u zavisnosti od programa studija. Za studente koji ne znaju nemački ili nedovoljno dobro da bi studirali na njemu, na raspolaganju je učenje nemačkog jezika tokom celih osnovnih i master studija. U mnogim biznis školama širom Evrope studenti često ne nauče lokalni jezik, ali to nije slučaj na CBS International Business School jer je nemački jezik deo studija i studenti ga uče bez ikakve doplate. Za uspešnu karijeru u Nemačkoj potrebno je govoriti nemački jezik, bar na srednjem nivou a tokom studija na CBSu studenti zaista imaju priliku za unaprede svoj nemački jezik, svoje znanje, svoje veštine i da budu potpuno spremni za nemačko i svetskog tržište rada!

Kako je studirati na CBS International Business School? Iskustvo studenta

Izabrao sam CBS zato što nudi razne opcije za studiranje i kvalitet predavanja i nivo studentske usluge je zaista dobar. CBS je među najboljima u Nemačkoj, svi programi su priznati internacionalno. Posebno sam izabrao ovaj fakultet zbog veoma prijatnog načina rada. To podrazumeva manje grupe što je velika prednost. Time vam je omogućena lakša komunikacija sa predavačima i ostalim studentima i na predavanjima zaista uvek vlada prijatna atmosfera. Na studijama na CBS-u postoji obavezan semestar u inostranstvu. To podrazumeva studiranje na jednom od 180 partnerskih fakulteta koji su rasporedjeni, zaista, po čitavom svetu.  Takođe jedna od prednosti je to što svim predavanjima možete pratiti online ukoliko niste u mogućnosti da prisustvujete. Predavači dosta vode računa tako da ne ostajete uskraćeni iako niste u mogućnosti da fizički prisustvujete. Jedna od najvećih prednosti kod CBS-a je odlična organizacija što se tiče internacionalnih studenata. Imaju puno razumevanja za nove studente, postoji više servisa gde uvek možete potražiti pomoć u vezi bilo čega, da li to bili neki tehnicki problemi, pitanja u vezi smestaja, registracije i tako dalje. Neki od njih su Student office, International students office, IT department, Career Office i drugi. Sve to celokupno čini baš to što sam tražio i pravi izbor za studije u inostranstvu. 

Ukoliko želite da studirate na CBSu zakažite besplatne konsultacije ovde.