Humanitas University Milano | Ino edukacija

Humanitas University Milano


Humanitas Univerzitet u Milanu deo je čuvene istraživačke bolnice Humanitas i poznat je po studijama medicine. Ima svoj kampus i smeštaj.

Humanitas je privatni italijanski univerzitet za državnom akreditovanom diplomom, koji omogućava studentima vrhunske uslove i znanje u studiranju medicine. Univerzitet je osnovan 2014. godine i tek je ušao u globalna QS rangiranja. Humanitas bolnica osnovana je 1989. godine i nalazi se pored Univerziteta i studenti tamo odlaze na praksu u kasnijim godinama studija.

Univerzitet je izuzetno dobro pripremljen i postoji veliki broja laboratorija, biblioteka, učionice i sale gde studenti vežbaju i pripremaju se za karijeru doktora. Svaka zgrada ima svoju namenu i jedna je namenjena samo za istraživačke projekte, po čemu je Humanitas bolnica poznata, jer je po istraživanjima u onkologiji jedan od lidera u Italiji.

Studije mogu biti na engleskom (Medicina) ili italijanskom jeziku (Medicinska sestra, Fizioterapija). Čak 40% su internacionalni studenti, što omogućava mladima da steknu kontakte iz celog sveta. 

Studije medicine

Na engleskom jeziku postoji dva studijska programa:

  • Medicine and Surgery - traje 6 godina na engleskom jeziku
  • MEDTEC - traje isto 6 godina i dual degree je sa Politecnico di Milano i dobija se diploma Medicine and Surgery + Biomedical Engineering

Studije na Humanitusu odlikuje spoj teorije i prakse. Prve dve godine su teorijske, od treće godine nastava kreće da bude više praktično orijentisana sa fokusom na bolnicu i pacijente. Tokom studija dostupni su besplatni časovi italijanskog, jer na višim godinama biće u kontaktu sa lokalnim pacijentima i moraju da znaju italijanski. Cena studija za EU studente je između 10000 i 20000 evra, zavisi od finansijske situacije porodice. Svako ko ima EU pasoš i aplicira tako ulazi u ovu kategoriju, iako npr. živi u Srbiji. Cena na NON-EU je 20000 evra, ali postoji nekoliko Merit-based stipendija.

Kako je Univerzitet pri bolnici, studenti imaju dosta prilika za praktičan rad i učenje kroz pripreme. Pristup studijama se zovem PBL - Problem Based Learning - i studenti sve što uče u teoriji imaju priliku da primene u praksi.

Od prve godine uči se italijanski jezik, jer je potrebno znati lokalni jezik zbog komunikacije sa pacijentima.

Kampus 

Humanitas je uređen kao kampus univerzitet, jer imaju svoj smeštaj sa oko 200 mesta, što je veoma važno za Milano, gde je smeštaj uvek malo teže naći. Na kampusu je i menza i svi sadržaji potrebni za studente. Cena smeštaja je 700-900 EUR mesečno. Studenti uglavnom žive prvu godinu, dve na kampusu, a kasnije se presele bliže centru grada. Nalazi se u predgrađu Milana, 30 minuta vožnje od trga Duomo. Univerzitet se nalazi u predgrađu Milana po imenu Rozzano ali je dobro povezan autobusom i tramvajem sa centrom grada. 

Humanitas kampus je potpuno nov, dizajniran samo za studije i život studenata na kampusu. Sve se nalazi na jednom mestu: Učionice, kafeterija, menza, dom, biblioteka. Ceo kompleks ima oko 4 hektara i veoma je prostran, sa svojim parkom, zelenilom i zgradama. Na kampusu postoji obezbeđenje i veoma je siguran. U blizini se nalazi shoping centar Rozzano, kao i nekoliko restorana. Iako je kampus u predgrađu, studentima su dostupni različiti sadržaji. 

Poseta Humanitasu (2022)

Ino Edukacija se trudi da poseti sve svoje partnere, te smo u maju 2022 posetili Humanitas i bili smo veoma zadovoljni lepim kampusom, dobrom opremljenošću i odličnom atmosferom na kampusu. Ceo kompleks je veoma veliki, a unutra je sve u beloj boji, veoma svetlo i moderno. Studenti imaju puno mesta za učenje i druženje. 

Prijava i upis

Ino Edukacija je direktni predstavnik HUMANITAS univerziteta u Srbiji. Prijava za Humanitas se radi u decembru i januaru, i usluga slanja prijave preko nas je besplatna. Prijemni se održava u februaru, radi se test test logike i kritičkog razmišljanja. Primer testa ovde, Ino Edukacija će vam poslati informacije za pripremu.

Transfer na 2. ili 3.godinu studija

Ukoliko postoji mesta, moguć je transfer na 2. ili 3. godinu studija medicine. Kontaktirajte nas za transfer na 0615544199.


Prijavite se na naš newsletter

Podaci o firmi:

ANA MARIJA KOPPERT PR AGENCIJA ZA OSTALO OBRAZOVANJE INO EDUKACIJA BEOGRAD | PIB: 108923623 | MB: 63798584