Humanitas University Milano


Humanitas Univerzitet u Milanu deo je čuvene istraživačke bolnice Humanitas i poznat je po studijama medicine. Ima svoj kampus i smeštaj.

Humanitas je privatni italijanski univerzitet za državnom akreditovanom diplomom, koji omogućava studentima vrhunske uslove i znanje u studiranju medicine. Kako je Univerzitet pri bolnici, studenti imaju dosta prilika za praktičan rad i učenje kroz pripreme. Studije mogu biti na engleskom ili italijanskom jeziku. Čak 40% su internacionalni studenti, što omogućava mladima da steknu kontakte iz celog sveta. Sam Humanitas je uređen kao kampus univerzitet, jer imaju svoj smeštaj sa oko 2500 mesta, što je veoma važno za Milano, gde je smeštaj uvek malo teže naći. Na kampusu je i menza i svi sadržaji potrebni za studente. Cena smeštaja je 700-900 EUR mesečno. 

Studije medicine

Na engleskom jeziku postoji dva studijska programa:

  • Medicine and Surgery - traje 6 godina na engleskom jeziku
  • MEDTEC - traje isto 6 godina i dual degree je sa Politecnico di Milano i dobija se diploma Medicine and Surgery + Biomedical Engineering

Studije na Humanitusu odlikuje spoj teorije i prakse. Prve dve godine su teorijske, od treće godine nastava kreće da bude više praktično orijentisana sa fokusom na bolnicu i pacijente. Tokom studija dostupni su besplatni časovi italijanskog, jer na višim godinama biće u kontaktu sa lokalnim pacijentima i moraju da znaju italijanski. Cena studija za EU studente je između 10000 i 20000 evra, zavisi od finansijske situacije porodice. Svako ko ima EU pasoš i aplicira tako ulazi u ovu kategoriju, iako npr. živi u Srbiji. Cena na NON-EU je 20000 evra, ali postoji nekoliko Merit-based stipendija.

Prijava i upis

Ino Edukacija je direktni predstavnik HUMANITAS univerziteta u Srbiji. Prijava za Humanitas se radi u decembru i januaru, i usluga slanja prijave preko nas je besplatna. Prijemni se održava u februaru, radi se test IMAT online. Sastoji se od 60 pitanja i imaju 120 minuta. 30 pitanja je scientific thinking ali kao logical reasoning, drugih 30 je engleski. - da bi neko bio kasnije na konačnoj listi potrebno je da ostvari minimum 40 poena na prijemenom. Primaju 130 EU i 50 nonEU studenata. Za prijavu nije potreban sertifikat engleskog jezika jer se studenti testiraju na prijemnom ispitu. Za pripremu prijemnog savetuje se IMAT books, UCAT  testovi i knjige.

Transfer na 2. ili 3.godinu studija

Ukoliko postoji mesta, moguć je transfer na 2. ili 3. godinu studija medicine. Kontaktirajte nas za transfer na 0615544199.


Podaci o firmi:

ANA MARIJA KOPPERT PR AGENCIJA ZA OSTALO OBRAZOVANJE
INO EDUKACIJA BEOGRAD
PIB: 108923623
MB: 63798584