International University of Monaco | Ino edukacija

International University of Monaco


Jedini univerzitet u Monaku

International University of Monaco (IUM) je privatni akademski univerzitet osnovan 1986. godine od strane američke poslovne fondacije, a danas funkcioniše u sklopu OMNES francuske akademske grupe. Jedini je univerzitet u Monaku i ima državnu akreditaciju, kao i AACSB Accreditation koja je jedna od tri glavne akreditacije (krune) za biznis škole na svetu. Fokus univerziteta leži u pet grana: Biznis, Finansije, Sportski Menadžment, Luxury i Yachting biznis. Univerzitet ima oko 1000 studenata iz više od 50 zemalja, a najveće grupe čine francuski i italijanski studenti, potom američki. Šta je Monako, a šta Monte Carlo?

Često se mešaju ove dve lokacije :) Monako je kneževina veličine dva kvadratna kilometra, poznata kao poreski raj i po visokom standardnu života, poslovanja i usluga. Monte Carlo je deo Monaka, centar grada gde se nalazi čuveni Kazino i Cafe de Paris. Monako se nalazi unutar francuske teritorije, i većina studenata živi na francuskoj teritoriji, a studira u Monaku, između ne postoji fizička granica. Francuske opštine koje se nalaze oko Monaka funkcionišu zajedno sa Monakom kao jedan grad. Monako se nalazi na 30 minuta od Nice, sa kojim je odlično povezan vozom, te neki studenti biraju da žive u Nici. 

Zašto studirati u Monaku?

1. Međunarodna sredina sa kompetentnim i motivisanim profesorima i profesionalcima iz celog sveta

 • Studenti predstavljaju preko 70 nacionalnosti
  Nastavnici i osoblje dolaze iz 40 različitih zemalja
  Svi programi se izvode na engleskom jeziku
  Projekti, studije slučaja i primeri ilustruju poslovne situacije iz različitih delova sveta
  U 2020-2021, studenti IUM-a su obavljali praksu u 31 različitoj zemlji
  IUM je razvio međunarodna partnerstva za razmenu studenata i institucionalnu saradnju
  Brojne globalne kompanije učestvuju svake godine u događajima za razvoj karijere u IUM-u kako bi upoznali i zaposlili naše studente
  Fakultet sprovodi istraživačke projekte u saradnji sa međunarodnim akademicima i stručnjacima
  Alumni IUM-a su žive na pet kontinenata - veoma aktivna alumni mreža

Ino Edukacija je jedna od 4 agencije iz celog sveta sa kojima je IUM odabrao da sarađuje

2. Iskustvo Monaka

Monako, koji se nalazi između Francuske i Italije, je jedinstven ekonomski model. Koristeći prednosti svog međunarodnog okruženja i imidža Kneževine Monako, IUM pruža okruženje za učenje koje kombinuje prednosti male zemlje sa vezom sa globalnim preduzećima, međunarodnom raznolikošću i preduzetničkim duhom.

Kneževina Monako je dinamična i multikulturalna sredina u kojoj studenti mogu naučiti i iskusiti finansije, sport i luksuznu industriju na najvišem nivou. Zemlja nudi pristup uspešnim kompanijama koje rade na pragu IUM-a bez premca.

3. Učenje kroz saradnju sa kompanijama i fondovima u Monaku

Na IUM-u, studenti mogu primeniti svoje akademsko učenje u stvarnom poslovnom kontekstu van svog svakodnevnog okruženja za učenje. Pristup iskustvenom učenju karakteriše ceo nastavni plan i program, naglašavajući aplikacije, primere iz stvarnog sveta i studije slučaja.
Ovaj pristup studentima pruža priliku da rade na konkretnim, aktuelnim izazovima koje im postavljaju kompanije i da budu aktivno uključeni sa relevantnim rukovodiocima kompanija u donošenje strateških odluka i preporuka, obično tokom poslovnih takmičenja, praksi, studijskih putovanja zasnovanih na timskim projektima organizovanih u okviru programa.4. Preduzetnički duh

Preduzetništvo i inovacije su dugo bili u srcu rasta i razvoja IUM-a. Na IUM-u studenti razvijaju preduzetnički način razmišljanja i kreativne liderske veštine kako bi se istakli kako u startap okruženju tako iu poslovnom okruženju. Partnerstvo potpisano sa MonacoTech, startap inkubatorom i akceleratorom Kneževine, omogućava redovne sastanke i razmenu ideja između studenata IUM-a i preduzetnika koje podržava MonacoTech.

5. Individualna podrška i networking aktivnosti

IUM pruža našim studentima značajnu akademsku i ličnu podršku kako bi upotpunio obrazovno i društveno iskustvo Monaka. Studenti imaju koristi od ekskluzivnih događaja i aktivnosti umrežavanja sa glavnim zainteresovanim stranama Monaka i vodećim svetskim kompanijama. Studirati na IUM-u znači postati deo međunarodno priznate zajednice. Alumni udruženje, koje je dobro uspostavljeno i stalno raste u brojnim zemljama, je kamen temeljac IUM-ovog svetskog uspeha.


Studijski programi na IUM

BBA* -Bachelor of Business Administration (€12,550 po godini)

BBA= 90 US credits/180 ECTS - tri godine
BBA Honors Track= 120 US credits/240 ECTS - četiri godine

Master of Science in Finance

2 specializations: Hedge Funds & Private Equity, or Private Banking & Wealth Management
CFA Affiliated: the most respected and recognized investment credential in the world!
Traje 16 meseci
60 US Semester Credits (120 ECTS Credits)
Počinje u septembru, ima obaveznu praksu ili projekat

Školarina za ceo program: 23,500€ 

Master of Science in Luxury Management

Luksuzne strategije su izmišljene u Evropi i razvijene širom sveta uglavnom od strane francuskih i italijanskih kompanija“ (J.N.Kapferer, V. Bastien, 2012).
Monako se nalazi između ove dve zemlje i predstavlja idealno mesto gde učenici mogu da nauče luksuz na času i iskuse luksuz van nastave. Od 2006. IUM je razvio program magistarskog upravljanja luksuzom, uzimajući u obzir potrebe segmenta koji se stalno razvija i blisko sarađujući sa velikim korporacijama i brendovima u nastajanju.Ovo je najstariji evropski Master program na temu Luxury Management. Program ima za cilj da pruži studentima jaku osnovu u upravljanju luksuzom, čineći ih razumevanjem teorijskog okvira, principa dinamike luksuza, luksuznih kupaca i kodeksa luksuza. Za 15 godina, magistar luksuznog menadžmenta je obučio veliku zajednicu bivših studenata koji je dobro uspostavljen i kontinuirano raste u brojnim zemljama koje sada rade u svim luksuznim sektorima.

 • 2 upisna roka: September and January
 • 10 meseci predavanja + praksa 
 • 60 US Semester credits (120 ECTS credits)
 • Yachting Track: Jedini Yachting Management Specialization, kreiran u saradnji sa  Monaco Yachting Cluster
 • Putovanje u London, Njujork Milano ili Pariz (Field trip)
 • Double Degree Option with EBS (European Business School) – Grande Ecole in Paris
 • Mark Challenge – Business Plan Competition
 • Monaco Symposium on Luxury
 • Školarina za ceo program: 23500€  (ako je nego završio trogodišnje osnovne studije).
 • Postoji opcija za upis na drugi semestar (ako je nego završio četvorogišnje Master studije) školarina 15150€.

Master of Science in Sports Business Management

Ovaj izazovni studijski program daje studentima osnovne alate, skupove veština i uvide potrebne da razumeju različite sportske industrije širom sveta. Monako je jedinstveno mesto za međunarodne sportske događaje. Učenici će imati koristi od jedinstvenog praktičnog pristupa učešćem u brojnim sportskim događajima svetske klase u Monaku: Grand Prik F1, E-Prik, Monte-Carlo Rolek Tennis Masters, Sportel ili Peace & Sportforum, do navedite nekoliko. Oni će raditi na konkretnim pitanjima i praktikovati ono što nauče, primenjujući znanje stečeno na času na izazove iz stvarnog sveta. Studenti će učiti od najboljih akademskih istraživača o sportskom menadžmentu, od SAD do Kine, i novim trendovima u sportu i zabavi i e-sportu

 • Dva upisna roka: septembar i januar
 • Globalna alumni mreža
 • Trajanje programa 16 meseci
 • 60 US Semester Credit (120 ECTS Credits)
 • Školarina za ceo program: 22,900€.
 • Direct Admission Term 2* tuition: 14,300€. (posle četvorogošnjih osnovnih studija)

Master of Science in International Management

Master međunarodnog menadžmenta priprema buduće menadžere i preduzetnike da značajno doprinesu učinku kompanija širom sveta dok primenjuju svrhe odgovorne i održive budućnosti na poslovanje u praksi.

 • Studijsko putovanje u San Francisku: Ovo dvonedeljno studijsko putovanje omogućava studentima da steknu duboko razumevanje ekosistema inovacija u oblasti zaliva.
  Iskustveno obrazovanje i posvećenost podsticanju preduzetničkog duha kroz Capstone projekte, korporativne projekte, takmičenje u poslovnom planu: The Mark Challenge.
  Opcija dvostrukog stepena sa INSEEC Grande Ecole u Parizu (specijalizacije: lanac snabdevanja i nabavka, strateški marketing ili vino i alkohol).
  Opcija dvostrukog stepena sa EBS (Evropska poslovna škola) – Grande Ecole u Parizu.
  Program predstavlja mnoge mogućnosti za karijeru u međunarodnim kompanijama, organizacijama ili nevladinim organizacijama.
  The Monaco Ocean Protection Challenge u Monaku, koji zajednički organizuju Okeanografski institut, Monaco Impact i Međunarodni univerzitet u Monaku.
  2 upisa: septembar i januar
  16-mesečni program.
  60 američkih semestarskih kredita (120 ECTS kredita).
  • Školarina za ceo program: 22,900€.
  • Direct Admission Term 2* tuition: 14,300€. (posle četvorogošnjih osnovnih studija)MBA Program

 • Učenje iz jedinstvene ekspertize Monaka: luksuzne usluge, upravljanje bogatstvom, preduzetništvo i inovacije
  Trajanje programa 10 meseci full time ili 20 meseci part-time, rezidencijalno ili online
  Akreditovan od strane Udruženja MBA
  Program obuke i mentorstva za karijeru i lični razvoj
  Na 33. mestu među 100 najboljih MBA programa širom sveta prema The Economist’s Which MBA? Rangiranje za 2021.
 • Školarina za ceo program: 39,350€

DBA Program - Doctorate of Business Administration

MSc|DBA dvostepeni program
Steknite dve univerzitetske postdiplomske kvalifikacije u jednom kombinovanom programu
MONACO | INNSBRUCK | ŽENEVA | LONDON

IUM – MCI Double degree program je trogodišnji program (36 meseci), sa inovativnim nastavnim procesom koji kombinuje seminare na licu mesta, onlajn kurseve, poslovne uvide, individualnu podršku na licu mesta i onlajn podršku određenih savetnika i učešće na međunarodnim konferencijama. Cilj je omogućiti iskusnim profesionalcima da tretiraju menadžerski problem na akademski rigorozan način kako bi proizveli i širili nova menadžerski relevantna znanja. Učesnici dvostrukog diplomskog programa će steći novi način razmišljanja i usvojiti postojeće istraživačke alate za pristup poslovnim izazovima. Program će unaprediti njihove veštine u dizajniranju i sprovođenju istraživanja relevantnih za njih i njihove kompanije. On će podstaći aspiracije za doživotno učenje intelektualno aktivnih i motivisanih profesionalaca koji već imaju diplomu u svojoj oblasti, ali žele da nastave svoje obrazovanje i svoje karijere podignu na viši nivo.

Ko može da se prijavi? Bachelor or Master’s degree + profesionalno iskustvo

Školarina za ceo program:  49,500€.

Poseta Univerzitetu Monako u maju 2023

Savetnica Ino Edukacije Maja Podraščanin bila je jedan od odabranih savetnika koji su posetili Monako i ispratili predavanja o inovacijama na IUM. Vratila se sa veoma pozitivnim iskustva, i ovo su slike koje je napravila.

Kakav je studentski život u Monaku?

International University of Monaco nalazi se u centru Monaka, veoma blizu železničkoj stanici, što omogućava studentima da žive u okolnim mestima i Nici. Pošto većina ljudi koji rade i studiraju u Monaku ne žive u Monaku, veliki broj restorana i prodavnice ima prilagođene cene standarnim francuskim cenama. Na IUM-u postoji kafeterija sa sendvičima, pastama i dezertima, a u okolinu nalazi se više restorana sa dnevnim menijem. Što se tiče stanovanja, većina studenata stanuje u Francuskoj, što im omogućava da dobiju CAF. CAF je povraćaj 40-60% iznosa za studentsko stanovanje od francuske države i svi studenti IUM-a imaju pravo da se prijave za ovaj povraćaj novca. U Nicu u letnjoj sezoni iz Beograda leti AirSerbia, a od skoro preko cele godine Wizzair, let traje manje od dva sata. Monako je zaista jedan centar luksuza i prestiža Evrope i može da pruži nezaboravno studentsko i profesionalno iskustvo. Deo iskustva je i prelepa azurna obala i veoma prijatna klima cele godine. 

Prijave i stipendije preko Ino Edukacije

Ino Edukacija je jedini predstavnik International University of Monaco u ovom delu svetu! Usluga savetovanja i slanja prijave je besplatna, a preko nas se možete prijaviti i za umanjenje školarine, dobiti sve informacije o upisu, vizi, pronalasku smeštaja. 

Zakažite besplatne konsultacije ovde. 

Prijavite se na naš newsletter

Podaci o firmi:

ANA MARIJA KOPPERT PR AGENCIJA ZA OSTALO OBRAZOVANJE INO EDUKACIJA BEOGRAD | PIB: 108923623 | MB: 63798584