IUAV - Univerzitet za dizajn i arhitekturu u Veneciji | Ino edukacija

IUAV - Univerzitet za dizajn i arhitekturu u Veneciji


Opšte informacija o fakultetu

IUAV je osnovandavne 1926. kao jedan od prvih univerziteta za arhitekturu u Italiji, te je do danas zadržao svoj jedinstveni status. Unverzitet se prevashodno bavi dizajnom, sa fokusom na podučavanje, izučavanje i praksu u dizajniranju životnih prostora i okruženja (zgrade, gradova, okruženja...) , takođe i u dizajnu objekata svakodnevne upotrebe, mode i grafike. Ima noviju, ali dobro uspostavljenu tradiciju u nastavim istraživanjima i praksi vizuelnih, pozorišnih i izvedbenih umetnosti i multimedijalnih događaja. Studenti se pripremaju za praktičan rad i pod direktnim su nadzorom mentora i specijalista iz oblasti arhitekture i dizajna.


Rang univerziteta i akreditacije

IUAV Venezia se nalazi među top 50 državnih univerziteta na teritoriji cele Italije. 

Državni je fakultet akreditovan od strane Ministarstva obrazovanja Italije. 

Član je i Evropske univerzitetske asocijacije (European University Association EUA), tako da možete biti sigurni u kvalitet studija i diplomu koju dobijate nakon završenog školovanja.

Lokacija

S obzirom da je reč o jednoj od najprometnijih turističkih lokacija u Evropi, većina studenata je prilično skeptična kad je život u ovom gradu u pitanju. 

IUAV obezbeđuje pomoć svojim budućim studentima putem organizacije koja se zove ESU – zvanični partner Univerziteta za stambeni smeštaj. On obezbeđuje mesta za studente i niz smeštajnih kapaciteta. 

Nakon upisa ovog fakulteta, ESU će aktivirati vašu studentsku ličnu kartu. To će vam omogućiti pristup uslugama venecijanskih univerzitetskih menzi po sniženim cenama. Takođe, možete dobiti i transportnu karticu. Grad pruža odličnu mrežu javnog prevoza koja će vam isto biti dostupna po povoljnijim cenama. Vrlo je interesantno da se Venecijanci služe prevashodno čamcem i water bus-om, što će vam omogućiti da na najunikatniji način osetite duh ovog grada i doživite njegovu lepotu. 

Lokacija fakulteta

Programi

Univerzitet nudi  5 programa osnovnih studija, 8 programa master studija, kao i doktorske studije iz oblasti dizajna.

Osnovne studije se sastoje od 5 programa :

 1. Architecture, Construction and Conservation
 2. Architecture : techniques and Arts
 3. Fashion design and multimedia arts
 4. Industrial design and multimedia
 5. Planning and urban design

Za studije je dovoljan B1 nivo italijanskog jezika (CELI, CILS,Plida).

Za master studije u ponudi su sledeći programi :

 1. Architecture design
 2. Architecture for old and the new
 3. City and environment : planning and policies
 4. Fashion and Visual arts
 5. Innovation in architecture
 6. Product and visual communication design
 7. Theatre and performing arts
 8. MSc in Urban Planning for Transition

 

Karijerni centar

IUAV poseduje svoj karijerni centar (IUAV Alumni) gde novi student imaju mogućnost da se povežu sa svojim bivšim kolegama, da na taj način prošire svoju mrežu kontakata i omoguće bolje zaposlenje nakon studija. 

Univerzitet ima sklopljene ugovore sa nekim od poznatijih muzeja i škola kao što su:  La Biennale di Venezia, Teatro La Fenice, Palazzo Grassi, MuseiCiviciVeneziani, Triennale di Milano, Parsons School of Design, MIT, IIT, CCA and Tongji University. Studenti su redovno uključeni u aktivnosti ovih institucija.

Smeštaj 

Studenti uglavnom žive na kopnenom delu Mestre koji je udaljen vozom ili autobusom desetak minuta od centra grada i univerziteta takođe. 

Prosečna cena mesečnih troškova je od prilike oko 1000 evra, sve u zavisnosti od toga da li ćete se odlučiti da živite sami ili sa cimerom. Postoji mogućnost da studenti rade 20 časova nedeljno, te da na taj način doprinesu svom budžetu i još bolje upoznaju kulturu, grad i italijanski mentalitet.

Cene i stipendije

Cena studija je 2742 evra, ali važno je naznačiti da su umanjenja i stipendije dostupne.

Postoji umanjenje na osnovu primanja roditelja i umanjenje od 1000 evra koje je namenjeno za posebne zemlje, među kojima je i Srbija. 

Takođe, dostupne su i stipendije za izvanredne studente i one sa visokim prosekom.

Uslovi za upis

Sam proces prijave umnogome zavisi od programa i smera koji odaberete. Pored standardne dokumentacije koja vam je potrebna (cv, preporuke, motivaciono pismo, ocene), postoji i prijemni ispit koji se sastoji od matematike, opšte kulture i crtanja.

Potrebno je da aplikacija bude poslata na Univerzitet do 30. maja 2019. godine. 


Ino edukacija je predstavnik IUA Univerziteta i upis je preko nas direktan, a naše usluge za upis na partnerske univerzitete su besplatne – javite nam se za više informacija putem upita ispod.

 

Ukoliko vas interesuju studije u inostranstvu, pošaljite nam besplatan upit.


Prijavite se na naš newsletter

Podaci o firmi:

ANA MARIJA KOPPERT PR AGENCIJA ZA OSTALO OBRAZOVANJE INO EDUKACIJA BEOGRAD | PIB: 108923623 | MB: 63798584