Metropolitan Art School Budapest | Ino edukacija

Metropolitan Art School Budapest


Art School je deo univerziteta Metropolitan Budapest, koji je jedan od vodećih privatnih fakulteta u Mađarskoj. Studije grafičkog dizajna, dizajna medija, fotografije, animacije,  filma i dizajna enterijera na engleskom jeziku sa povoljnim školarinama i niskim troškovima života. Veoma dobar odnos cena kvalitet.

STUDIJE UMETNOSTI U BUDIMPEŠTI

Univerzitet na više svojih fakulteta nudi programe na engleskom jeziku, i imaju studente iz više od 30 zemalja. Metropolitan je poznat po veoma kvalitetnom obrazovanju, na engleskom, sa akreditovanim EU diplomama, a Art School je vodeći fakultet ovog Univerziteta. Svi Bachelor programi traju 3 godine. Metropolitan nudi i veliki broj razmena sa stipendijom na univerzitetima u Zapadnoj Evropi. Sama Budimpešta ima veoma živu umetničku, dizajnersku i IT scenu i odlično je meste za praćenje trendova i učestvovanje u kulturnom životu.

GRAPHIC DESIGN

Graphic Design (Bachelor & Master program, na engleskom) je postao najinovativnijia i najisplativija grana dizajna, sa snažnim prisustvom intelektualnog stvaralaštva i kreative u svakodnevnom životu, kako u online i offline medijima, u grafičkim i tipografskih rešenjima od uličnih postera razni medijske platforme. Ovaj program pomaže našim studentima da pronađu svoj glas i stil. Profesori vode studente kroz proces rada planova i završenih grafika, pružajući im sveobuhvatnu sliku stvaranja, dizajniranja i završetka ideje. Art School ohrabruje studente da postanu posvećeni inovativnom, estetskom i pametnom grafičkom dizajnu i tipografiji.

KARIJERA I ZANIMANJA POSLE ZAVRŠETKA OVOG PROGRAMA

 • Freelance Artist as Graphic Designer, Illustrator, Graphic Artist
 • Art Director, Graphic Designer in graphic studios, creative agencies
 • Illustrator in online and print media, newspapers, publishing companies
 • Image Editor, Typesetting Editor, Web Designer

ANIMATION

Animacija (Animation BA, na engleskom) je beskrajno raznolik žanr filmske umetnosti sa velikom primenom u marketingu, medijima i umetnosti. Od crtanih filmova do specijalnih efekata, kompjuterskih igara i dizajniranja interfejsa, od umetnosti u filmova do reklama, nudi dovoljno prostora za izražavanje vaše kreativnosti. Na ovom programu, dok uče osnove profesije, studenti rade klasično crtanj i lutkarska animaciju i, kao retkost, takođe imaju opciju da rade sa 35 mm filmom. Sticanje neophodnih umetničkih osnova će im omogućiti da samostalno razvijaju animirane kreacije sa složenim tehničkim potrebama. Odlični profesori, inspirativna intelektualna zajednica, i up-to-date i stabilna tehnička pozadina našim diplomcima  donese najbolje kvalitete i podršku za dalje stvaranje. Više o ovom programu saznajte ovde.

KARIJERA I ZANIMANJA POSLE ZAVRŠETKA OVOG PROGRAMA

 • Animation Designer
 • Game Designer

ENVIRONMENTAL DESIGN


Interior Design (Environmental Design Bachelor, na engleskom) personalizovane, praktično orijentisan i moderan program, koji se bavi unutrašnjim, arhitektonskim i dizajnom nameštaja, sa ekološkim pristupom. Ovaj program je za talentovane studente koji žele da se bave uređenjem doma, kancelarija i velikih javnih prostora, sa sveobuhvatno perspektivom. Cilj programa je da edukuje profesionalle koji dizajniraju i ulepšavaju unutrašnjost i spoljašnjost izgrađenog okruženja, koji bi radili samostalno ili kao kreativni saradnik. U ovom programu ćete prepoznati koherentnost čovečanstva i njegovog okruženja, kao i lokalnih i svetskih trendova. Naglasak je stavljen na lični kontakt i konsalting. Zahvaljujuči našim odlično opremljenim radionicama, možete napraviti svoje prve komade nameštaja ili dizajna na samom kapusu.

KARIJERA I ZANIMANJE POSLE ZAVRŠETKA OVOG PROGRAMA

Nakon diplomiranja možete raditi u arhitekturi ili enterijer kancelarijama, ili možete ići na svoje umetnosti ili dizajna

MEDIA DESIGN

Media Design (Bachelor, na engleskom) Medija dizajneri su erudite 21. veka. U doba konstantnog tehnološkog napretka njihova uloga nije samo da prate,već i da se oblikuju medije sa stanovišta sa umetničkog senzibiliteta: Oni kreiraju sadržaje i dizajn, kako bi konzumenti bolje razumeli digitalni svet okonas, od weba i portala, preko post-produkcije filmova, do razvoja igrica ( Game Development). Ovaj program je kombinacija produkcije i dizajna. Na studijama,  uz pomoć najsavremenije tehničke opreme, cilj profesora je da pripreme svoje učenike za sve oblasti dizajna medija: razvoja vizuelnih efekata za kreiranje 3D prostora – na koji način da osmisle i sprovedu umetničkih dela, proizvode, instalacije, uslugekao interaktivne aplikacije koje nastoje da zadovolje promene društvenih i individualnih potreba pojavljuju u našem okruženju. Više o ovom programu saznajte ovde.

KARIJERA I ZANIMANJA POSLE ZAVRŠETKA OVOG PROGRAMA

 • game designer
 • visual effects (VFX) artist
 • user experience designer
 • VR application developer
 • data visualization artist
 • interaction designer or consultant in interdisciplinary fields of production

PHOTOGRAPHY

Photography (Bachelor, na engleskom). Živimo u diktaturi fotografije. Fotografija je u stanju da istovremeno ponovi svet činjenica, mašte, fikcije i snova. Ovaj program ohrabruje studente da izraze svoje ideje fotografiju i kameru, uči ih kako da koriste vizuelni dizajn jezika fotografije sa analognim i digitalnih tehničkim pomagalima. Profesori pokazuju svakodnevno studentima prave tehnike, tehnološke inovacije i pomažu im da iskoriste ovu umetničku forme sa sigurnošću i samopouzdanjem. Tokom praktičnog rada će iskusiti rad pojedinačno i u timu, i naučiće kako da imaju autorski pečat u kreativnoj fotografiji, modna fotografiji ili novinarskoj fotografiji. Kritičko razmišljanje je prirodno za Metropolitan diplomce, koje oni izražavaju kroz svoje i tuđe, lokalne i međunarodne umetničke aktivnosti. Više o ovom programu saznajte ovde.

KARIJERA I ZANIMANJE POSLE ZAVRŠETKA OVOG PROGRAMA

 • photographer in various specialized fields of photography and visual media
 • independent artist
 • in editorial offices
 • photojournalist

VISUAL REPRESENTATION – FILM AND MEDIA

Visual Representation – ranije se ovaj program zvao Film and Media Studies (Bachelor, na engleskom) nudi praktično iskustvo u pravljenju kratkih filmova, za televizijskih sceni i dokumentarce, kao i praksu u radu sa scenaristima, rediteljims, asistentims, osvetljenje , inženjerima zvuka, i montažerima. Ovi daje široku perspektivu studentima u njihovim budućim karijerama, kao profesionalnim, samouveren filmskih i medijskim stvaralocima. Naš nastavni kadar čine profesorie sa odeljenja Visual Representation i Institute of Graphic Design, Media and Motion Picture Art. Pored razvoja osnovnih veština, vi ćete studirati grafički softver i savremene tehnike slika i teorije. Na ovaj način, vaš vizuelni izraz će biti raznovrsniji i svestran. U našem odeljenju, moći ćete da kreirate ne samo ilustracije za roman, već i dizajn celu knjigu; možete kreirati ne samo ulje na platnu slikarstvo, nego i igrani film, interaktivne instalacije i objekte. Raspon obrazovanja u našem odeljenju je širok, i obuhvata klasične metode izražavanja, kao što su autonomne oblasti grafičkog dizajna i slikarstva, kao i digitalne varijante ovih umetničkih formi. Više o ovom programu saznajte ovde.

KARIJERA I ZANIMANJE POSLE ZAVRŠETKA OVOG PROGRAMA

Diplomac je spreman da radi kao samostalni umetnik, slikar grafički dizajner, kao i dizajner knjiga, ilustrator, karikaturista, koncept umetnika ili tvorca bilo kojoj drugoj oblasti grafičkog dizajna; alternativno, možete raditi kao vođa jedne umetničke radionice ili kreativnog dizajna klubu ili muzeju.

CENA STUDIJE I TROŠKOVI ŽIVOTA U BUDIMPEŠTI

Cena studija iznosi 6000 evra za NON-EU studente, i 4500 evra za one koji imaju EU pasoš. Više cenama studijama pogledajte ovde. Troškovi života su niski u poređenju sa drugim EU zemljama, i negde slični kao u Beogradu. Za smeštaj je potrebno 150-450 evra, a za ostale troškovi oko 200-300 evra mesečno.

ZAŠTO STUDIRATI NA METROPOLITANU

Art School Metropolitan je redak spoj umetničkog i dizajnerskog kvaliteta, studija na engleskom i pripreme za tržište rada. Brojne prakse, izložbe, projekti i mogućnost razmene pružaju priliku za studenta da ima odlično akademsko iskustvo, po povoljnim cenama, na samo nekoliko sati od kuće.

UPIS

Ino agencija je nacionalni rekruter Metropolitana, za region Srbija, Crna Gora, BiH, i preko nas upisujete direktno i garantovano, bez dodatne birokratije. Prijava je standardna, s tim da je za određene programe neophodan portfolio. Cena prijave je 95 evra. Sertifikat engleskog jezika nije neophodan. Ukoliko vas zanima Art School Metropolitan pošaljite besplatan upit ispod.
Prijavite se na naš newsletter

Podaci o firmi:

ANA MARIJA KOPPERT PR AGENCIJA ZA OSTALO OBRAZOVANJE INO EDUKACIJA BEOGRAD | PIB: 108923623 | MB: 63798584