The Florence Institute of Design International | Ino edukacija

The Florence Institute of Design International


Studije mode u Firenci

FIDI je međunarodna škola dizajna koja se nalazi u centru Firence u Italiji. Institut se takodje specijalizovao za kurseve grafičkog dizajna, arhitekture, dizajna nameštaja i dizajna enterijera za studente iz cele Evrope i sveta. FIDI nudi kurseve online ili studije „licem u lice“ u Firenci. Na ovom Institutu postoje master studije i kursevi.


FIDI kampus je u centru Firence

Škola se nalazi u srcu grada Firence, to je idealna destinacija za studente dizajna jer sadrži bogato nasleđe renesansnih dela. Zbog malog obima i okruženja pogodnog za pešake čini ga idealnim mestom za studiranje dizajna. Institut se nalazi u istorijskoj palati u jednom od najživljih delova grada u Firenci. Enterijer je pretvoren u međunarodnu školu sa elegantnim dekorom i prostranim dizajnom. Meka atmosfera i prefinjeni ambijent stvaraju inspirativno okruženje idealno za kreativno razmišljanje. 

Učionice su veike i prostrane, dobro opremljene za učenje pomoću video projektora i računara. Okolina škole okružena je prodavnicama, kafićima i kulturnim znamenitostima. Škola je prostrana i dobro opremljena elegantnim dekorom. 

Na relaciji Beograd Firenca ne postoji direktan let pa je najbolja varijanta let preko Ciriha ili Rima. Cena karte kreće se oko 160€.

Programi 

Postoje dva najbitnija programa na Institutu, a to su graficki dizajn i dizajn enterijera, master studije koje uglavnom traju godinu dana na engleskom jeziku. 

Za studente  koji fizički ne mogu da pohađaju nastavu mogu da prate onlajn ili da odlože do sledećeg semestra. 

Grafički dizajn:

Školska predavanja iz grafičkog dizajna pokrivaju mnoge teme dizajna, tehničke podatke i teoriju. Tokom semestra studentima će se izdavati različiti dizajnerski problemi, a zatim će se tražiti da razviju dizajnerska rešenja tokom nekoliko nedelja. Tokom kritika na radnom mestu, instruktori će pažljivo savetovati razvoj svakog projekta. U različitim fazama projekti će biti predstavljeni, diskutovani, a zatim ocenjivani prema tome koliko temeljno rešavaju problem dizajna.

Dizajn enterijera

Kursevi dizajna enterijera fokusiraju se na tehnike i proces dizajna koje koristi italijanska profesija dizajnera enterijera. Svaki jednogodišnji kurs traje 30 nedelja, a svi kursevi se održavaju na engleskom jeziku. I master i akademski kursevi daju studentu osnovu znanja i veština u svim oblastima dizajna nameštaja, unutrašnje dekoracije i dizajna enterijera u Italiji. Školski kursevi za dizajn enterijera nude instrukcije iz; AutoCAD, 3d Studio Mak, Sketchup i VRAI. Ovaj softver su programi koji se najčešće koriste u Italiji, Evropi i širom sveta. Glavni fokus programa škole za dizajn enterijera je kurs za dizajn studija. Obrađene su teme planiranja prostora, dizajna nameštaja, unutrašnje dekoracije, tekstura, šema boja i osvetljenja.

Izleti kao deo nastavnog programa

Izleti se često izvode jer su to najbolji način da se iskoristi okolina škole. Oni igraju sastavni deo procesa učenja. Nastavni plan i program Instituta Firenca i studenti moraju da pohađaju sve izlete za časove u kojima su upisani. Troškovi izleta nisu uključeni u školarinu. Troškovi po semestru variraju, ali studenti bi trebalo da izdvoje dodatnih 200 evra za troškove izleta.

Svakodnevni život u Firenci

Škola se nalazi u jednom od najživljih delova grada u Firenci. Svakodnevne rutine, poput espresa u kafiću ili čaše vina na trgu, centralni su delovi svakodnevnog života. Studenti takođe mogu pronaći mnoge prodavnice, pijace i prodavnice prehrambenih proizvoda kako bi pronašli bogat izbor kvalitetnih predmeta. Za praktične potrebe centar je prepun internet kafića, pošta i drugih usluga. 

Što se tiče stanovanja cene za sobe i apartmane mesečno iznose:

Soba u zajedničkom stanu od 450 evra 

Jednokrevetni apartman od 700 evra

Imajte na umu da dodatno izdvojite za komunalne usluge - plin, vodu i struju. Minimalno 50 evra mesečno.

Uslovi za upis

Pored standardne dokumentacije koja je neophodna za aplikaciju (CV, overena i prevedena svedočanstva/diplome, kopirani pasoš), neophodan je i sertifikat jezika. Da biste se prijavili za jednogodišnju ili dvogodišnju diplomu:

1. Student treba da ima 18 godina

2. Učenicima je potrebna srednjoškolska diploma

3. Skeniranje vašeg pasoša ili EU identifikacije.

4. Popunite obrazac za opštu prijavu na 2 stranice

Ino Edukacija je predstavnik FIDI instituta i upis je preko nas direktan, a naše usluge za upis na partnerske univerzitete besplatne - javite nam se za više informacija putem upita na dnu stranice ili nas kontaktirajte putem mejla na office@inoedukacija.com i na telefon +381615544199.

 

Prijavite se na naš newsletter

Podaci o firmi:

ANA MARIJA KOPPERT PR AGENCIJA ZA OSTALO OBRAZOVANJE INO EDUKACIJA BEOGRAD | PIB: 108923623 | MB: 63798584