Università Cattolica del Sacro Cuore | Ino edukacija

Università Cattolica del Sacro Cuore


Stogodišnja tradicija, prelep kampus, rangiranost i život u Italiji

Università Cattolica del Sacro Cuore ili kraće Cattolica je čuveni italijanski univerzitet koji postoji sto godina i jedan je od najpoznatijih katoličkih univerziteta na svetu na kome studira više od 70 nacija iz celog sveta. Uprkos imenu, ovo je moderna  i napredna institucija, sa inovativnim programima, aktivnim karijernim centrom, a opet dobro utemeljenim teorijskim programima koji svi imaju državnu akreditaciju. 

Kao najveći privatni univerzitet u Evropi, sa više od 40000 studenata ovaj univerzitet ima atmosferu velikog državnog univerziteta, ali su studijske grupe male i studentska služba funkcioniše odlično. 


Glavni kampus, koji nalazi se u centru Milana, nedaleko od Duomo trga, odiše dugovnošću i tradicijom i jedan je od najlepših u Italiji. U sklopu kampusa nalaze se sale, dvorišta, park, bezbroj učionica, bibiloteka i fenomenalna studentska menza. 

Drugi kampusi nalaze se u Pjaćenci, Kremoni, Breši i u Rimu, gde se nalazi njihov medicinski fakultet, kao najpoznatiji u Italiji. Ono što odlikuje Cattolicu je i odličan odnos cena-kvalitet, kao i veoma visoko zadovljstvo studenata tokom i nakon studija. 

Rang univerziteta i akreditacija

Cattolica se nalazi na napoznatijoj QS rang listi među top 100 i 200 univerziteta na svetu za nekoliko različitih oblasti. 

Procenat zaposlenosti nakon studija je izuzetno visok, univerzitet se čak nalazi u top 100 univerziteta na QS listi po zapošljivosti. 

Univerzitet Cattolica nalazi se na Šangajskog listi (top 300 do top 500, zavisno od godine), te se srpski Master studenti mogu prijaviti za Dositeja stipendiju.

Što se tiče Italije, Cattolica spada u top 2 biznis škole na celoj teritoriji.

Ceo univerzitet i svi programi akreditovani su od strane Republike Italije, kao i sve razmene na Erasmus programu.

Direktorka Ana Marija Koppert u poseti Cattolici 2017. godine. Ino Edukacija je 2. najveći agent Cattolice na svetu (posle Turske)

Studijski programi na italijanskom jeziku

Na italijanskom jeziku Cattolica nudi više od 100 studijskih programa. Kontaktirajte nas da vam pošaljemo upitnik i nakon toga idealan program za vas. 

Sertifikat italijanskog nije obavezan, ali je poželjan, a potrebno znanje jezika da biste studirali na italijanskom jeziku je minimum B1 nivo.


Studijski programi na engleskom jeziku

Na engleskom jeziku Cattolica nudi skoro 50 studijskih programa. 

Bachelor Osnovne studije

  • B.Sc. in Economics and Management (Milan)
  • B.Sc. in International Relations and Global Affairs (Milan)
  • B.A. Psychology (Milan)
  • B.A. Communication Management (Milan)
  • B.Sc. in Sustainable Agriculture for Food quality and Environment (Piacenza)
  • MD in Medicine and Surgery (Rome)

Cena školarine sa umanjenjem koje imate preko Ino Edukacije je 5300 evra, osim za program medicine koja je 15000 evra po godini.

Jednogodišnji master programi (Specialised Master)

Programi koji počinju u septembru:

Credit Risk Management (second level Master), Corporate Communication, Cultural Diplomacy (kampus Rim),  Economics and Finance (second level Master), International Business, International Business Executive, International Cooperation and Development, International Marketing Management, International Relations, International Screenwriting and Production (svake druge godine), Luxury Goods Management, Strategic Management for Global Business, Viticulture and Enology. 

Programi koji počinju u januaru:

Arts Management, Data Science for Management, International Relations, Middle Eastern Studies.

Cena školarine je od 7500 do 12000, uz mogućnost umanjenja do 40% kroz stipendiju, ukoliko ste dobar kandidat i prijavite se na vreme. 


Dvogodišnji master programi (Graduate Master, posle kojih se može na PhD)

Svi programi počinju u septembru:

Actuarial Science for Insurance, Agricultural and Food Economics, Banking and Finance, Data analystics for Business and Economics, Economics, Global Business Management (kampus Pjaćenca), Healthcare Management (kampus Rim), Innovation and Technology Management, Management, Methods and Toplics in Arts Management.

Cena školarine je 8400 evra, a preko Ino Edukacije možete dobiti umanjenje na 5500 evra po godini. 

Cattolica kampus u Breši (Brescia)

Cattolica ima prelep kampus u Brescia, gradu od 200 hiljada stanovnika koji se nalazi na 40 minuta vozom od Milana. Ovo je idealno za studente koji žele da studiraju ekonomiju na Cattolici, ali u manjem gradu, sa sporijim načinom života i nižim troškovima. 


Ino Edukacija u poseti Cattolici, Maj 2023

Senior savetnice Ino Edukacije Nina Simić i Tijana Đurković posetile su Cattolicu u maju 2023 radi sastanka sa upisnom komisijom (Admissions) i obišle ceo kampus Gemeli. Cattolica i dalje ima apsolutno najlepši studentski kampus u Milanu, a isprobana je i čuvena studentska menza Cattolice poznata po veoma ukusnoj i povoljnoj hrani. Ino Edukacija je potvrdila svoj status vodećeg evropskog regrutera za Cattolicu.

Život u Milanu 

Milano je jedan od glavnih poslovnih gradova Evrope i apsolutni ekonomski centar Italije. U Milanu postoji 300 hiljada međunarodnih firmi, te posle studija nije teško naći posao ali se preporučuje znanje italijanskog. Ono što je sjajno kada živite u Milanu je ta mogućnost da ukombinujete italijanski dolce vita sa odlično organizovanom infrastrukturom i visokim standardom života Zapadne Evrope. Gde god da živite u Milanu svuda stižete relativno lako jer metro, javni prevoz ali i vožnja bicikla sjajno funkcionišu. Za naše studente je Milano primamljiv jer zbog velikog broja visoko rangiranih fakulteta iz različitih oblasti imaju priliku da razviji sjajan italijanski, srpski, balkanski i međunarodni network. Tokom studija studenti imaju pravo na part-time posao, 20 sati nedeljno legalno. U Milanu je velika ponuda studentskih poslova koji su dobro plaćeni. Takođe, postoje i regionalne stipendije koje veoma znače studentima. 

Studije medicine u Rimu

Sve informacije pogledate na posebnoj stranici Cattolica Roma.

Karijerni centar i zapošljavanje

Cattolica ima izuzetno aktivan karijerni centar koji dva puta godišnje organizuje velike sajmove zapošljavanja na kampusu. Ono što je veoma bitno za studente koji traže posao posle fakulteta je da imaju bar srednji nivo znanja italijanskog. Čak i ako studirate na engleskom jeziku, potrudite se da tokom studija savladate određeni nivo italijanskog. 

Italija je broj 1 trgovinski partner Srbije i puno italijanskih firmi posluje sa Srbijom i u Srbiji, te je diploma Cattolice velika preporuka za pronalazak posla u bilo kojoj od ovih zemalja.

Milano je ekonomski centar i Italije i Evrope, i mnogi studenti su uspeli da se zaposle baš u ovom gradu, ali još jednom naglašavamo potrebu za znanjem italijanskog jezika.


Iskustva naših studenata i poznati alumnisti

Ino Edukacija je jedan od najvećih regrutera Cattolice u Evropi. Na Cattolicu smo poslali više od 100 studenata koji su svi bili veoma zadovoljni svojim iskustvom.

Njihova iskustva možete pronaći na sajtu Kako na master. 

Cattolica je poznata u Italiji kao univerzitet gde studira njihova elita, poput Romano Prodi, njihovog bivšeg premijera i predsednika Evropske Komisije, Monice Maggioni, direktorke televizije Rai ili Michele Norsa, direktora modne kuće Ferragamo kao i mnogi drugi. 

‘’Ja studiram međunarodne odnose na osnovnim studijama.To se može povezati sa političkim i društvenim naukama i daje niz mogućnosti posle završetka studija, jer su predmeti isplanirani tako da zadovolje svaku društveno/poslovnu sferu. Program je koncipiran tako da uprkos tome što se uglavnom moje studije zasnivaju na politici, imam mogućnost da upoznam i ekonomije temeljno zahvaljujući organizaciji kursa i profesorima koje imaju niz godina usavšavanja i iskustva u ovoj oblasti. Takođe, često imamo prilike da slušamo govore konzula i ambasadora, njihova mišljenja i iskustva, kao i brojnih kompanija koje uvek žele da regrutuju mlade i vredne studente za svoje programe i prakse. Posle upisa studija dobila sam punu Educatt stipendiju, što mi je mnogo značilo.’’ – Angelina Odadžić, diplomirani politikolog međunaronih odnosa na Cattolici, Customer Development Specialist u MarsuSmeštaj

Cattolica ima nekoliko rezidencija, međutim studenti najčešće žive u privatnom smeštaju. Smeštaj u Milanu nije baš lako pronaći, neophodno je koristiti usluge agencija ili se povezati sa starijim studentima koji su već tamo. 

Za sve naše studente imamo FB grupu kako bi se studenti povezali. Smeštaj je počnite da tražite već od juna.

Upis i prijava

Preko nas prijava besplatna, a inače je 75 evra. Zbog velikog broja prijava postalo je znatno teže upisati Cattolicu i važno je prijaviti se na vreme. 

Poslednjih godina doživeli su ogroman rast inostranih studenata te se za upis treba dobro pripremiti i prijaviti bar 6 meseci unapred, a poželjno i 9. 


Ino edukacija je najveći predstavnik Cattolica Univerziteta u Evropi i upis je preko nas direktan, a naše usluge za upis na partnerske univerzitete besplatne. Zakažite besplatne konsultacije ovde.


Prijavite se na naš newsletter

Podaci o firmi:

ANA MARIJA KOPPERT PR AGENCIJA ZA OSTALO OBRAZOVANJE INO EDUKACIJA BEOGRAD | PIB: 108923623 | MB: 63798584